Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

DOPRAVNÍ INFO: Opravy silnic jsou v plném proudu a proto je potřeba počítat s uzavírkami

Počasí už přece jen mnohem více dovoluje opravovat jihočeské silnice a tak silničáři v tomto směru rozhodně nezahálí. A kde je nyní potřeba počítat s dopravními omezeními?

  • Z důvodu opravy silnice  III/1553 u Ponědraže probíhá v těchto dnech 2. etapa úplné uzavírky, která je naplánovaná do 27. května. Objízdná trase je dlouhá celkem 10 km a je v místě řádně značena. Dotčené autobusové spoje budou vedeny taktéž po objízdné trase po místních silnicích I. a III. třídy.  
     
  • Do 30. května bude probíhat úplná uzavírka silnice III/1219 mezi obcemi Varvažov – U Mostu, Ostrovec, Vráž a Čížová - Zlivice. V tomto úseků se provádí frézování a pokládka nového krytu vozovky silnice. Jedná se dohromady o tři samostatné úseky. Práce budou probíhat kontinuálně, nejdéle však do 30. května Objízdná trase bude v místě značena a dojde také ke změnám v dopravní obslužnosti autobusových zastávek. Cestující budou o změnách informováni.
     
  • V katastru obce Varvažov je naplánovaná na tyto měsíce ještě další uzavírka. Jedná se o úplnou uzavírku silnice číslo III/12120,  v úseku od křižovatky se silnicí číslo III/12117 ve směru na část obce Varvažovská Paseka do části obce Zbonín po konec silnice u trafostanice, včetně průtahů Varvažovskou Pasekou a Zbonínem. Opravné práce budou probíhat od 23. května do 10. června. Vozidlům dopravní obsluhy bude průjezd stavbou umožněn v mimopracovní době.
     
  • Městský úřad Blatná vydal povolení pro úplnou uzavírku silnice číslo III/17311 od křižovatky se silnicí číslo III/1738 po křižovatku s místní komunikací u Obecního úřadu Chlum. Uzavírka bude rozdělena na dvě etapy:
    1. etapa: Uzavírka silnice III/17311 od křižovatky se silnicí číslo III/1738 po křižovatku s místní komunikací u Obecního úřadu Chlum. V místě křižovatek se silnicí III/17311 budou dále uzavřeny přilehlé místní komunikace. Objízdná trasa bude vyznačena po silnici III/1738 do Blatné a dále po silnici II/173 a silnici III/17311 zpět do obce Chlum. Prováděné práce v 1. etapě se dotknou také pravidelné linkové autobusové dopravy. Pro dotčené spoje bude dočasně zrušeno autobusová zastávka Chlum. Nejbližší obsluhovanou zastávkou bude zastávka Chlum, rozc. 1.0. Termín uzavírky: 27. května – 10. června.
    2. etapa: Uzavírka silnice III/17311 od křižovatky se silnicí číslo II/173 po křižovatku s místními komunikacemi nad návsí v Obci Chlum. V místě křižovatek se silicí III/17311 budou dále uzavřeny přilehlé místní komunikace. Objízdná trasa bude vyznačena po silnici II/173 do Blatné a dále po silnici III/1738 a silnici III/17311 zpět do obce Chlum.  2. etapa nebude mít na pravidelnou autobusovou dopravu žádný vliv. V tomto úseku se nenachází autobusové zastávky ani zde nejsou vedeny trasy spojů linkové dopravy. Termín uzavírky: 11. června – 16. června.
     
  • V katastrálním území města Blatná bude v termínu od 25. května – 13. června probíhat také úplná uzavírka silnice číslo III/17725  v obci Předmíř. Uzavřeny budou také přilehlé místní komunikace v místech před křižovatkami se silnicí III/17725. Objízdná trasa bude obousměrně vyznačena přes Zahorčice, Lnáře a dále po místních silnicích do Zámlyní.                                                         Uzavřeným úsekem jsou vedeny spoje č. 1, 9, 4 a 10 linky 380800 (Předmíř - Lnáře - Blatná - Horažďovice). Pro všechny výše uvedené spoje bude po dobu uzavírky dočasně zrušena/přemístěna zastávka Předmíř – náhradou za tuto zastávku budou spoje linky 380800 mimořádně začínat/končit na zastávce Předmíř, Zámlyní. Pro oba směry jízdy budou spoje zastavovat u označníku umístěného ve směru jízdy na Mladý Smolivec. Pro spoje č. 1, 9 a 10 linky 380800 bude po dobu uzavírky dočasně zrušena zastávka Lnáře, Zahorčice. Nejbližší obsluhovanou zastávkou bude zastávka Lnáře, U Přístavu. Pro spoje č. 1 a 10 linky 380800 bude v termínu 27. května – 10. června platit ještě další omezení v souvislosti s opravou silnice III/17311 v obci Chlum.

Tisková zpráva

Štítky silnice, Blatná, Předmíř, autobusová zastávka, obecní úřad, Varvažov, Ponědraž, Zahorčice, Ostrovec, U Mostu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

DOPRAVNÍ INFO: Opravy silnic jsou v plném proudu a proto je potřeba počítat s uzavírkami  |  Dopravní info  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.