Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

DOPRAVNÍ INFO: Jihočeské silnice se stále opravují, a proto musíme počítat s uzavírkami

Opravy jihočeských silnic jsou v plném proudu. Na některých se už pilně pracuje, na dalších se práce chystají. A kde je nyní potřeba počítat s dopravními omezeními?

  • Ve Strakonicích je uzavřena silnice II/173 v prostoru mostu v ulici Lidická a také místní komunikace v ulici Sídliště 1. máje. Uzavírka kvůli opravě mostu potrvá do konce roku. Objízdná trasa vede po silnici Radomyšlská – Ellerova – Písecká a zpět. Dopravní omezení se dotýká také městské hromadně i autobusové linkové dopravy, která tímto úsekem vede. O změnách obslužnosti autobusových zastávek a tras budou cestující po celou dobu uzavírky úseku informováni. Pro chodce je po celou dobu výstavby ponechána v provozu pravostranná lávka, která je souběžná s mostem. Lávka bude demolována až po zprovoznění mostu.
     
  • Do 27. června, už od 19. června, je uzavřen úsek silnice III/02032 v katastru města Protivín. Opravné práce probíhají ve dvou etapách. Po dobu uzavírky je v místě značena obousměrná objízdná trasa. Na uzavírkou dotčené části silnice došlo ke změnám ve vedení pravidelné linkové osobní dopravy dopravce: ČSAD Autobusy České Budějovice, a.s. Na trase  Vodňany – Protivín – Číčenice – Vodňany je po dobu uzavírky dočasně zrušena  zastávka „Chvaletice“, a to pro vybrané spoje č. 8, 21 a 26. Ostatní spoje linky č. 380560, a to spoje č. 7, 12 a 15 jsou obsluhovány dle platného jízdního řádu, pouze se změnou trasy. Objízdná trasa pro autobusy pro obě etapy uzavírky je vedena po silnici č. I/20 – místní komunikace Radčice – Chvaletice – Chvaletice náves (s otočením autobusů) a zpět po stejné trase. 
     
  • Do 29. září bude také uzavřen úsek silnice II/138 v Chřešťovicích. Bude zde probíhat rekonstrukce mostu. Veškerý provoz bude sveden na provizorní komunikaci a to při zachování plného provozu, řízeného světelnou signalizací.

Tisková zpráva | Foto Bramberka Nová

Štítky silnice, omezení, provoz, oprava, Strakonice, Chvaletice, Protivín, Vodňany, ČSAD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

DOPRAVNÍ INFO: Jihočeské silnice se stále opravují, a proto musíme počítat s uzavírkami  |  Dopravní info  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.