Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

DOPRAVNÍ INFO: Opravy jihočeských silnic jsou v plném proudu. Je třeba počítat s uzavírkami

Opravy jihočeských silnic pokračují. Na většině z nich se už pilně pracuje, proto je potřeba počítat s dopravními omezeními.

  • Do 8.listopadu je naplánovaná úplná uzavírka silnice II/122 Kočín, Dříteň, Nákří, Dívčice. Probíhají zde práce na modernizaci silnice. Objízdná trasa bude v místě dotčeného úseku značena. Práce jsou rozděleny do etap:
    I. etapa Kočín – Dříteň
    II. etapa průtah Dříteň
    III. etapa Dříteň – Nák
    IV. etapa Nákří – Dívčice
    V. etapa průtah Nákří
     
  •  Úplná uzavírka silnice III/00354 Lidická tř. (v úseku od nám. Jiřího z Poděbrad po ulici Čelakovského) bude trvat až do 22.října. Důvodem tohoto omezení je úprava vodovodu.
    Objízdná trasa bude pro veškerou dopravu vedena obousměrně ulicemi L. B. Schneidera, B. Němcové a Papírenská. Dotčené autobusové spoje budou taktéž využívat navrženou objízdnou trasu. Po dobu uzavírky bude dočasně zrušena zastávka „České Budějovice – Nemocnice“. Náhradní zastávkou bude zastávka MHD “České Budějovice – U Nemocnice.
     
  • Od  25. září do 13.října se opravuje silnice III/17210 Kozlov. Uzavření úseku bude probíhat od mostu přes řeku Otavu, obcí Kozlov na konec obce směr na Kladruby.
    Objízdná trasa pro vozidla pod 3,2 m povede od uzavřeného úseku po silnici č. I/22 směrem na Katovice – silnice č. II/172 směrem na Novosedly – silnice č. II/172 – Štěchovice – silnice č. III/17210 směr na Kladruby – silnice č. III/17210 směr Kozlov – k uzavřenému úseku a zpět.
    Objízdná trasa pro vozidla nad 3,2 m povede od uzavřeného úseku po silnici č. I/22 směrem na Horažďovice – silnice č. III/17213 – Boubín – silnice č. III/17212 – Veřechov – Kalenice – silnice č. III/17212 – Volenice a zpět.
    Uzavírka se také dotkne autobusové dopravy, konkrétně spoje 2 linky 380050 Strakonice – Střelské Hoštice – Horažďovice. Po dobu zavírky bude u tohoto spoje zrušena zastávka Střelské Hoštice, Kozlov. Jako náhradní je stanovena zastávka Střelské Hoštice.
     
  • V době od 25. září do 6. října probíhá úplná uzavírka silnice II/141 a účelové komunikace JE Temelín z důvodu opravy železničního přejezdu. Objízdná trasa bude v místě značena. 

Tisková zpráva | Foto Jana Kroneislová

Štítky doprava, omezení, silnice, opravy, Dříteň, Nákří, Kozlov, Kočín, Jiří z Poděbrad, Střelské Hoštice, Božena Němcová, České Budějovice, Horažďovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

DOPRAVNÍ INFO: Opravy jihočeských silnic jsou v plném proudu. Je třeba počítat s uzavírkami  |  Dopravní info  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.