Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dvanácté číslo tištěné Budějcké Drbny je na stáncích. Na co se můžete těšit?

Utekly dva týdny a ve vašich oblíbených trafikách objevilo nové číslo pravidelné čtrnáctidrbny. Na co se můžete těšit?

  • Jihočeská fara se stala jedním z domovů malíře Kristiana Kodeta
    Jižní Čechy miloval malíř Kristian Kodet už od dětství. Část ho na jihu Čech také prožil. Jak sám říká, jezdí sem už vlastně více než šest desítek let. Nedaleko Soběslavi měl chalupu a v Táboře muzeum Tří generací Kodetů. Když ho prodal, hledal jiné místo na jihu Čech, kam by mohl s rodinou jezdit. A našel. Barokní faru nedaleko Tábora, kterou si on i celá jeho rodina zamilovali.
     
  • S klapkami na očích poznat svět nevidomých
    Jak vstoupit do tmy, ale přitom se neztratit. To ukazuje českobudějovická Kavárna potmě, ve které obsluhují tři nevidomí kamarádi Marek Müller, Jiří Holzinger a Šarlota Kušnírová. Několikrát do roka se koná v kavárně Měsíc ve dne v Nové ulici neobvyklá událost, při které si mohou zdraví lidé dobrovolně vyzkoušet, jak se dá žít bez zraku. Dostanou klapky na oči a nechají se obsluhovat nevidomými, kteří jim pomáhají orientovat se a poslepu si třeba osladit kávu nebo zahrát stolní hru.
     
  • Poslední pamětník slavného postupu
    František Ondok, zlivský rodák, oslavil 30. září 2016 jednadevadesáté narozeniny. Odchovanec SK Zliv byl nedílnou součástí týmu S.K. České Budějovice, který v roce 1947 vybojoval historicky první postup do nejvyšší fotbalové soutěže a budějovickému klubu drží palce i v požehnaném věku.

V čísle naleznete spoustu dalších rozhovorů, reportáží, kulturních tipů nebo jiných zajímavostí. Proto si jej neváhejte zítra koupit u svého trafikanta za 14 korun! Nebo ještě lépe... Předplaťte si mě na http://bit.ly/drbna_predplatne. Roční předplatné vás vyjde na 286 korun a ještě si můžete vybrat skvělý dárek. To je super, ne?

Štítky Drbna.cz, Kristian Kodet, Česko, Tábor, Jihočeský kraj, Měsíc, Soběslav, František Ondok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvanácté číslo tištěné Budějcké Drbny je na stáncích. Na co se můžete těšit?  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.