Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

KAM NA PRÁZDNINY: Co dělat s dětmi v Budějcích o jarních prázdninách?

Jarní prázdniny v jihočeské metropoli letos vyšly na 22. až 28. února. Nebojte se, že by vaši školáci neměli co dělat a proseděli by prázdniny u počítače. I když se nechystáte s rodinou na hory, v Českých Budějovicích se nabízí řada aktivit pro děti-– ať už příměstské tábory, krytá hřiště nebo kurzy a dílny. Stačí si vybrat.

Výtvarné dílny a kurzy

V pondělí od 15 hodin proběhne v Centru Krajinská Trojčení pro děti, výtvarná dílna pro děti od 6 do 12 let, které rády experimentují s barvami a zajímavými materiály. V úterý Centrum Krajinská nabízí Kroužek keramiky pro děti od 6 do 8 let, a to od 16 hodin. Taktéž v úterý zde probíhá od 16 hodin Modelářský kroužek.

Centrum baculatého mazlení v Suchém Vrbném nabízí sérii jarních kurzů: Pletení jarního košíčku z papírových ruliček a Vajíčka jako kraječka - vrtané kraslice.

Příměstské tábory

Dům děti a mládeže pořádá Jarní příměstský tábor, se kterým děti navštíví mimo jiné knihovnu, Hřiště bez bot, ZOO Hluboká nad Vltavou, Jihočeské divadlo, Kleť a další. Dům dětí a mládeže také pořádá zájezd do akvaparku Acapulco v Bad Schallerbachu (Rakousko), a to ve středu. Více na telefonu 734 153 919.

Výletujeme s Cassiopeiou je další příměstský tábor, který si můžete rezervovat na telefonu 385 520 951 nebo 725 515 994.

Stejně tak bude probíhat Jarní sportovní kemp pro chlapce i dívky od 5 do 10 let. Informace najdete na www.fight-club.cz.

Divadlo, film a další aktivity

Malé divadlo hraje v úterý od 10 hodin Radovanovy radovánky, pohádku o radosti. O radosti z toho, že svítí slunce. O radosti z toho, že máma peče koláč. O radosti z toho, že táta vypěstoval obří dýni.

Přijďte také na Pohádky ve Vaně - klub Horká Vana v sobotu od 10:15. Pražské divadlo Toy Machine zahraje Pohádky tisíce a jedné noci.

Baby club Šikulka, Rudolfovská 634, pořádá každý čtvrtek od 16 hodin Dramatický kroužek. Prostřednictvím her, krátkých dialogů a rozborem divadelních postav bude rozvíjet představivost, mluvu a sebedůvěru, procvičovat paměť, tělo i mimku. Děti se naučí improvizovat a pro rodiče nastudují divadelní představení.

Baby club Šikulka nabízí také plavání pro děti, tělocvičnu, solno-jodovou jeskyni nebo herny pro děti. Pořádá navíc také příměstský tábor Jarňáček s tématem Aktivity ve městě.

Přijďte si zazpívat s dětmi do Domu U Beránka, ve středu od 17 hodin. Zpívání není omezeno věkem ani počtem. Těšit se na vás budou muzikanti z rodiny Podroužkovic a beránci.

V multikině CineStar promítají animované filmy Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda, Ledová sezóna a Agenti Dementi. Starší děti bude zajímat spíš pokračování komedie Zoolander nebo aktuálně největší filmová událost - komiksový film Deadpool.

Krytá hřiště

O jarních prázdninách můžete s dětmi zavítat do Hopsária, má otevřeno denně od 10 do 19 hodin. Hopsárium je největší rodinné hřiště v jižních Čechách, které dětem nabízí velké trampolíny, nafukovací atrakce, dopravní hřiště, prolézací věž, skluzavky a spoustu dalších zábavných aktivit. Hopsárium najdete v Českých Budějovicích v ulici Vrbenská 2290.

Skvěle se děti budou bavit také v Hřišti BezBot na sídlišti Máj. BezBot je bezpečné vnitřní hřiště pro rodiny s dětmi. Čtyřpodlažní herní konstrukce je určena dětem od 3 let, ale hrát si v ní mohou i dospělí. Prolézačky a skluzavky ve tvaru hadů a tunelů, akční věže, provazový most, míčový bazén, malá horolezecká stěna, šplhací tyč, maxi lego a další.

Zapomenout nesmíme ani na nový Funpark Panda, který najdete blízko Globusu. Funpark nabízí překážkovou dráhu, multifunkční prolézací věž, trampolíny, dětské hřiště pro nejmenší, nafukovací skluzavku a další. Ve čtvrtek proběhne pravidelné Divadélko Kašpárek, tentokrát o tom, Jak dovede bolavý zoubek potrápit.

Hvězdárna a planetárium

Hvězdárna a planetárium České Budějovice bude v úterý od 13:30 a ve čtvrtek od 10 hodin promítat pásmo pohádek pro děti Krtek a raketa. Rezervace možná na telefonu 386 352 044. Ve čtvrtek od 16:30 jsou připraveny Únorové hvězdy pro rodiny s dětmi, program pro děti od 5 let v planetáriu pod umělou oblohou. O jarních prázdninách proběhnou Únorové hvězdy navíc i v pondělí od 10 hodin, v úterý od 19 hodin a v pátek od 10 hodin. Přijďte také na Večerní pozorování u dalekohledu, v úterý od 20 hodin, nebo na Pozorování Slunce, v pondělí a v úterý v 9 hodin ráno.

Veřejné bruslení a plavání

Nesmutněte, že není na rybnících led jako za vašeho mládí a přijďte si s dětmi zabruslit do Budvar arény. Veřejné bruslení probíhá vždy od 16 do 18 hodin. Doporučujeme vzít helmu a další ochranné prvky. V aréně není možné půjčit si brusle.

Pokud chcete místo bruslí vytáhnout plavky, plavecký stadion má otevřeno v pondělí a o víkendu od 10 hodin, po zbytek pracovního týdne od 7 do 21:45.  

Autoři | Foto Vladimír Homola

Štítky jarní prázdniny, České Budějovice, příměstský tábor, rodina, planetárium, skluzavka, Cinestar, Budvar aréna, Jihočeské divadlo, Zlatý glóbus, Rakousko, Lego

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KAM NA PRÁZDNINY: Co dělat s dětmi v Budějcích o jarních prázdninách?  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.