Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Rozehřejte se před letní hudební sezonou

Teplé dny již voní létem, a tak se jistě všichni hudební nadšenci nemůžou dočkat letních koncertů a festivalů. Už na začátku dubna si můžete v Českých Budějovicích užít například Přeštěnice WARM UP 2016, Mandrage, Fast Food Orchestra, Náhodný Výběr, Slzu nebo francouzské Heavy Heart.

Úterý 5. dubna

České Budějovice

Jeden svět: Zázračné dítě internetu: Příběh Aarona Swartze - Kulturní klub Living room - 17:00
Režie: Brian Knappenberger, USA, 2014 Téma: Občanský aktivismus Aaron Swartz už od dětství miloval počítače. Z geniálního programátora se postupně stal aktivista, který si začal uvědomovat, že technologie jsou dobrý sluha, ale snadno zneužitelný pán.

Povídky - Jihočeské divadlo - 19:00
Baletní trojvečer složený z choreografií Jana Kodeta: Řekni sýr!, Ole Kristiana Tangena: ...zmizeli a Attily Egerháziho: Kresba v písku.

Poker face - Studiová scéna Na Půdě - 19:30
Světová hvězda v pokeru, milionářka, cynická čtyřicetiletá bestie, bývala před dvaceti lety dívkou cinkající klíči, plnou ideálů a víry, že „dobro a láska zvítězí nad lží a nenávistí“. Teď má dvacetiletou dceru, která je se 14,3% pravděpodobností dcerou Václava Havla, a moc si s ní neví rady.

Hop Trop & Samson Lenk - DK Metropol - 20:00
Jarní turné k vydání DVD Hop Trop 35 let. Po opravdu úspěšné sadě jarních vystoupení 2015 napříč Čechy, Moravou a Slovenskem, vyjíždí legendární kapela Hop Trop na novou šňůru představení s novým programem.

Throw Me Off The Bridge (FR) - Velbloud Music Bar - 20:30
Indie / folk night. Projekt chlapíka jménem Quentin Sauvé, který si k sobě přivzal ještě tři muzikanty a jali se jet koncertovat po Evropě.

Incognito mejdan - K2 - 21:00
Světově populární party přijíždí do K2! Incognito mejdan. Nasaď masku a bav se celý večer. U vstupu obdržíte masku dle vlastního výběru.

Středa 6. dubna

České Budějovice

Karel - táta vlasti - Malé divadlo - 10:00
Vybudovat vzkvétající říši není zrovna hračka. Ale když se spojí štěstí ve hře s láskou k vlasti, můžou se dít i divy. Přesně jako ve čtrnáctém století za vlády prvního českého krále, který uměl číst a psát. Jevištně-animovaný portrét „největšího Čecha“.

Zakletý princ - Jihočeské divadlo - 19:00
Komická opera o třech jednáních českého skladatele Vojtěcha Hřímalého ml. na libreto Jindřicha Hanuše Böhma podle veselohry Johanna von Plötze Der verwunschene Prinz. Že nevíte, jak se doslova přes noc stát rovnou šlechticem? Stačí, když podobně jako švec Toník večer přeberete a ráno se místo v hospodě vzbudíte na zámku.

Mátový nebo citron - Divadlo U Kapličky - 19:00
Skupina herců zkouší novou hru. Technika je flegmatická, kostymérka držkatá, režisérka nezvládá krizové situace. Mezi herci vzrůstá napětí. První dáma souboru je zoufalá z  neohrabaného herce - začátečníka, nicméně synáčka sponzora představení. Nadchází večer premiéry. Vše se mění v nezvládnutelné delirium.

Divadelní prohlídka pivovaru - Budějovický Budvar - 19:30
Budějovický Budvar připravil pro návštěvníky netradiční zajímavost - prohlídku pivovaru v historických kostýmech. Přenesete se do doby založení pivovaru nebo dalších klíčových období jeho historie. Další prohlídky se uskuteční každou dubnovou středu (tj. také 13. 4., 20. 4., 27. 4.).

Tančírna - latinsko-americké tance - Café Klub Slavie - 20:00
Vždy dvě středy v měsíci jsou vyhrazeny pro milovníky salsy, kteří by si rádi zatančili v tomto celosvětově oblíbeném rytmu. Nabízí se vám ideální příležitost naučit se nové kroky a poznat další tanečníky ze salsa komunity jižních Čech. Nebojte se a přijďte si zatančit.

Dance Boom Party - Bar Broukárna - 21:00
DJ Radek Bulant rozjede středeční diskotéku.

Blackout D&B Resident Night - Velbloud Music Bar - 21:00
Blackout je rezidentní noc DJ Hanzalla v klubu Velbloud, kde si každou první středu v měsíci můžete vychutnat zkušené místní DJ's i nové talenty.

Čtvrtek 7. dubna

České Budějovice

Karel - táta vlasti - Malé divadlo - 10:00
Vybudovat vzkvétající říši není zrovna hračka. Ale když se spojí štěstí ve hře s láskou k vlasti, můžou se dít i divy. Přesně jako ve čtrnáctém století za vlády prvního českého krále, který uměl číst a psát. Jevištně-animovaný portrét „největšího Čecha“.

Pas de trois - DK Metropol - 17:00
Baletní večer ve spolupráci se dvěma skvělými hudebníky - dirigentem a skladatelem Mariem De Rose a houslovým virtuózem Pavlem Šporclem - složená ze dvou částí: Sounds and pictures a Ztracené a znovu nalezené (Lost and found).

Předpremiéra Jak básníci čekají na zázrak - CineStar - 19:00
Předpremiéra za účasti herců a tvůrců. Básníci v tomto díle dospějí ke svým cílům, ke kterým léta směřovali a pomáhají jim v tom staří známí.

ZUŠ band - Café Klub Slavie - 20:00
Českobudějovický big band známý jistě všem z účinkování na letní scéně Slavie zahraje skladby různých žánrů a stylů: swing, latin, jazz, blues, pop. A to k poslechu a třeba i k tanci!

Pátek 8. dubna

České Budějovice

Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách - Jihočeské divadlo - 19:00
K poctě největšího světového dramatika, od jehož úmrtí v roce 2016 uplyne 400 let, sehrají tři herci všech jeho 37 her a 154 sonetů ve 120 minutách! Zdá se vám to neuvěřitelné? Přijďte se přesvědčit, divte se a bavte se.

Země úsměvů - DK Metropol - 19:00
Svět starého Rakouska a Číny ožije znovu v proslavené operetě odehrávající se kolem roku 1910 ve Vídni a Pekingu. Plejáda krásných melodií korunovaná dodnes okouzlujícím vyznáním Své srdce tobě dám navozuje rafinovanou orientální atmosféru, plnou nekonečné milostné touhy.

Pilot Season, Call Tracy, Things We Know - Velbloud Music Bar - 20:00
Chyběl vám pop-punk v Budějcích? Tak už nemusí! Přijďte do Velblouda, kde zahrají: Pilot Season (kluky od Lipna vzhledem k jejich hudební historii netřeba představovat), Call Tracy (nejaktuálnější žánrová kapela na tuzemské scéně), Things We Know (mladý melodický pop-punk z České Lípy).

Mandrage - KD Vltava - 20:30
Všechny kočky tour - představení nového alba Potmě Jsou Všechny Kočky Černý. Energická, taneční deska, se kterou kapele pomáhal vynikající producent Armin Effenberger ve studiu Chicsound. Support: Animé.

Pub Animals - křest alba Fatherland - Café Klub Slavie - 21:00
Dlouho očekávaná a dlouho utvářející se deska Fatherland budějcké party Pub Animals se dostane ven v tento den a na tomto místě. Pub Animals napřimují své hrby z nekonečného krčení se ve studiu a přichází na scénu ve zcela novém kabátě.

Shamanic & Mashinery DnB Párty - Komiks - 21:00
Shamanic + Mashinery, Mc Flappa + Mc Shaiba

Sobota 9. dubna

České Budějovice

Radovanovy radovánky - Malé divadlo - 15:00, 17:00
Pohádka Zdeňka Svěráka a Jiřího Jelínka o radosti z toho, že svítí slunce, o radosti z toho, že máma peče koláč. O radosti z toho, že táta vypěstoval obří salát. Ale také o radosti z toho, že kopřivy pálí, že pes trhá vaše kalhoty a že bude-li pršet, zmoknem. Přijďte se radovat i z mála!

AIDA - DK Metropol - 19:00
Strhující hudební drama situované do starověkého Egypta je především milostným příběhem o egyptském vojevůdci Radamovi a jeho lásce k etiopské otrokyni. A klade „věčnou“ otázku: je přednější láska nebo povinnost k vlasti? Podnětem k jeho vzniku se stala novela francouzského egyptologa Augusta Marietta. Ta Verdimu poskytla neobvyklou látku, kterou hudebně povýšil na nadčasový příběh lásky, jejímuž naplnění brání nepřátelství jejich národů.

Přeštěnice WARM UP 2016 - Café Klub Slavie - 19:00
Aby vám čekání na festival rychle utíkalo, je nachystán koncert kapel Znouzectnost a Peshata. V rámci akce WARM UP Přeštěnice 2016 budete mít jedinečnou možnost zakoupit lístky na letní festival v akci 1+1 zdarma.

Fast Food Orchestra, Náhodný Výběr, Kyanid - klub K2 - 21:00
Koncert kapel Fast Food Orchestra, Náhodný Výběr a Kyanid. Afterparty: Dj Gizzy

Neděle 10. dubna

České Budějovice

Dětská neděle - CineStar - 14:00
Promítání filmu Kniha Džunglí ve 3D a 2D. Hrdinou filmu je chlapec Mauglí, člověčí mládě vychované v džungli vlčí smečkou. Do džungle však přichází hrozivý tygr Šér Chán, jenž si nese jizvy způsobené člověkem. Šér Chán chce zničit vše, co vnímá jako ohrožení a Mauglí cítí, že již v džungli není vítán. A tak opouští svůj domov a vydává se na dobrodružnou cestu plnou poznání.

O líných strašidlech - Divadlo U Kapličky - 15:00
Pohádka plná písniček o hledání pokladu. Režie: Marie Mašková.

Slza - Katarze Tour 2016 - KD Vltava - 19:00
Universal Music uvádí Slza Katarze Tour 2016. Slza - Petr Lexa a Lukáš Bundil - o sobě dala vědět debutovým singlem Lhůta záruční, který se záhy stal hitem a zařadil se mezi nejúspěšnější videa na YouTube (více než 10 milionů zhlédnutí).

Pondělí 11. dubna

České Budějovice

Radovanovy radovánky - Malé divadlo - 10:00
Pohádka Zdeňka Svěráka a Jiřího Jelínka o radosti z toho, že svítí slunce, o radosti z toho, že máma peče koláč. O radosti z toho, že táta vypěstoval obří salát. Ale také o radosti z toho, že kopřivy pálí, že pes trhá vaše kalhoty a že bude-li pršet, zmoknem. Přijďte se radovat i z mála!

Perfect days - Jihočeské divadlo - 19:00
Biologické hodiny tikají. Chce dítě a je ochotná pro to udělat všechno!

Kreutzerova sonáta - Studiová scéna Na Půdě - 19:30
Hra o lásce, zradě a vraždě podle Tolstého sexuální novely z roku 1890, která byla ve své době pro skandálnost soudně pronásledována.

Heavy Heart (FR) - Velbloud Music Bar - 20:30
Heavy Heart je punk-rocková kapela z francouzského Nantes.

Autoři | Foto Matěj Večeřa

Štítky České Budějovice, festival, divadlo, hudební skupina, láska, rychlé občerstvení, Přeštěnice, pivovar, představení, Dům kultury Metropol, herec, Aaron Swartz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Rozehřejte se před letní hudební sezonou  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.