Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Mig 21, Karel Plíhal i Klára Vytisková v Českých Budějovicích!

Tento týden rozhodně budete mít, kam vyrazit. Kromě filmového festivalu Expediční kamera, hudebního festivalu Mladí ladí jazz a německých i slovenských hudebních kapel zavítá do Českých Budějovic legendární Mig 21. V klubu Slavie zahraje v sobotu od 21 hodin.

Úterý 12. dubna

České Budějovice

Expediční kamera - Café Klub Slavie - 18:00
Sedmý ročník festivalu Expediční kamera opět nabídne to nejlepší z dokumentární tvorby za uplynulý rok.

Pryč z Mullingaru - Jihočeské divadlo - 19:00
Nebaví vás vaše práce? V místě, kde žijete, to už nemůžete vydržet? Tak se seberte a pryč odtud! Pryč z Mullingaru a všech podobných otravných děr. Hra se svérázným irským humorem o cestě ke štěstí a k lásce. S úspěchem uvedena na Broadwayi v lednu 2014. Autor je nositelem Pulitzerovy ceny i ceny Tony za hru Pochyby.

Karel Plíhal - Jihočeská filharmonie - 19:00
Na koncertě na vás bude čekat jemná a hravá poetika, komorní atmosféra, a to vše ve formě inteligentně humorných, často vyzrále sebeironických textů nebo krátkých veršovánek uvozujících či doplňujících jednotlivé písničky.

Kreutzerova sonáta - Studiová scéna Na Půdě - 19:30
Hra o lásce, zradě a vraždě podle Tolstého „sexuální novely“ z roku 1890, která byla ve své době pro skandálnost soudně pronásledována.

LiStOVáNí / Fotbalové deníky - Malé divadlo - 21:00
Blíží se česká účast na fotbalovém Euru. Nejenom proto LiStOVáNí vyráží znovu na turné s Jiřím Hájíčkem a jeho Fotbalovými deníky, které kdysi psal po mistrovství světa ve fotbale v Německu.

All On - klub K2 - 21:00
DJ Gizzy. Na téhle party zazní to nejlepší z dob od 60. let až po současnost.

Středa 13. dubna

České Budějovice

Ti fakt nejlepší - Jihočeská filharmonie - 10:00
Veřejná generální zkouška.

Interaktivní prohlídka divadla pro školy - Jihočeské divadlo - 13:00
Poznejte divadelní prostor skrze „bojovou“ hru! Rozkryjte historii Jihočeského divadla. Interaktivní soutěž s návštěvou divadelní zkoušky a dalších prostor, kam se běžný divák nedostane, provází herečka Malého divadla Stáňa Drápelová a umělecká šéfka Ateliéru 3D Veronika Riedlbauchová.

Ti fakt nejlepší - Jihočeská filharmonie - 18:00
Diriguje a slovem provází: Lukáš Hurník. Zeptáte-li se hudebních znalců, kdo byl největší skladatel všech dob, většina uvede Bacha a ti ostatní Mozarta. Podíváme se jim oběma blíže na zoubek.

Filmmakeři - Malé divadlo - 18:30
Ve spolupráci s profesionálním animátorem a maličkým živým filmovým orchestrem vznikne na jevišti dokonale vybavené filmové studio. Příběh fenoménu, který má po celém světě miliony fanoušků. Nejslavnější filmové hvězdy, zrod fantastických filmových efektů i konečný souboj filmu a divadla o místo nejzábavnějšího média všech dob.

Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách - Jihočeské divadlo - 19:00
K poctě největšího světového dramatika, od jehož úmrtí v roce 2016 uplyne 400 let, sehrají tři herci všech jeho 37 her a 154 sonetů ve 120 minutách! Zdá se vám to neuvěřitelné? Přijďte se přesvědčit, divte se a bavte se.

Jiří Vondrák zpívá Okudžavu - Kavárna Galerie Mariánská - 19:00
Okudžava - Modrý Balónek. Hudební večer v podání Jiřího Vondráka.

Koncert Milli Janatkové - Horká Vana - 19:30
Osobitá hudebnice a výtvarnice Milli Janatková vystoupí se svým novým sólovým projektem Klid, prosím! v rámci Festivalu Hudební sklepy Václava Koubka s Tullamore Dew.

Klára Vytisková - Café Klub Slavie - 20:00
Sólový debut Kláry Vytiskové je velmi osobní nahrávkou. Talentovaná zpěvačka a skladatelka ji symbolicky nazvala Home. Celá je složená v obýváku, prodiskutovaná v kuchyni u jídelního stolu, prosněná v ložnici a častečně nahraná v koupelně, prozrazuje autorka.

Tělocvikářská jarní - Láska & sport - klub K2 - 21:00
Každá maska do 22:00 dostane originální dárek. Čeká vás soutěž o nejlepší masku, DJ Čechta, Jägermeister komando a další doprovodné soutěže.

Čtvrtek 14. dubna

České Budějovice

Etiketa pro sígry - Malé divadlo - 10:00
Jak pozdravit britskou královnu? Jak se chovat na večeři s diktátorem? Proč vůbec existují nějaká pravidla? A kdy se na ně úplně vykašlat? Akční komedie ze základky.

Holka nebo kluk - Jihočeské divadlo - 19:00
Slavná stejnojmenná prvorepubliková filmová veselohra Vladimíra Slavínského se - podobně jako Hledám děvče na boogie woogie - stala pro „plzeňského Molièra“ startovací plochou k zbrusu nové, trochu nostalgické, ale více komediální „hudební revue“, kterou dokonce sám autor přivede k životu na jevišti historické budovy Jihočeského divadla!

Václav Koubek recitál - Malá scéna DK Metropol - 19:00
Koncert z cyklu Na návštěvě u Nezmarů. Úsměv na tváři jistě vykouzlí písničkář Vašek Koubek. Má na svém kontě nemalé množství povedených nahrávek, přičemž je známý i z televizních obrazovek a divadelních prken.

Ántré Restaurant Shakespeare - Divadelní kavárna Kuloár - 19:30
Komponovaný večer s osobnostmi Jihočeského divadla na téma Shakespeare u příležitosti výročí 400 let od jeho úmrtí. Shakespearovy sonety trochu jinak, v různých jazykových variacích v podání nejen herců Jihočeského divadla.

Tin Men & the Telephone - Český rozhlas Studiový sál - 20:00
Hvězdný holandský jazz zazní v sále budějovického rozhlasu. V rámci sedmého ročníku prestižního festivalu Mladí ladí jazz vystoupí formace Tin Men & the Telephone.

Jak básníci čekají na zázrak - kino Kotva, CineStar
Na pokračování oblíbené české komediální série Jak básníci… můžete od čtvrtka zajít do kina Kotva a multikina CineStar.

Pátek 15. dubna

České Budějovice

Etiketa pro sígry - Malé divadlo - 10:00
Jak pozdravit britskou královnu? Jak se chovat na večeři s diktátorem? Proč vůbec existují nějaká pravidla? A kdy se na ně úplně vykašlat? Akční komedie ze základky.

Countryon 20 let - KD Slavie - 18:00
Country ples s přehlídkou kapel, které známe z dob Countryonu. Letos je to 20 let od jeho uzavření. Připomeňte si skvělou atmosféru Countryonu z dob, kdy country hnutí bylo v Českých Budějovicích na svém vrcholu.

Saturnin - Jihočeské divadlo - 19:00
Představte si noblesní poloprázdnou kavárnu, ve které sedíte a před sebou máte mísu koblih. Jen výjimečný lidský exemplář se může pyšnit příslušenstvím k těm, kteří začnou koblihami bombardovat nic netušící hosty. S takovým člověkem zažijete dobrodružství, o kterých se vám ani nesnilo.

E!E, The Fialky, PPB - Velbloud Music Bar - 20:30
Dvě nejvýraznější tuzemské Punk77 kapely, opět spolu na jarním turné! Po úspěchu z loňska se E!Ečka s The Fialky těší na repete. E!E - další z legendárních českých punkových kapel na podiu Velblouda. Afterparty vinyl DJ Jenda Peterka.

Gangster Trippin - Café Klub Slavie - 21:00
Pozváni jsou dva přední producenti neurofunku. QO - vydává pecky do celého světa na labelech Eatbrein nebo Citrus. Sekundovat mu bude jeden z objevů roku 2015 na scéně - Symplex. Doplněni budou zajisté o ostřílené zabijáky z jihu Čech.

Haha Crew - Komiks - 21:00
Košická kapela, která vznikla v roce 2011. Nejznámějším členem je rapper Samey. V roce 2013 se na veřejnost dostává videosingl Rap & Móda, v té době nejkontroverznější věc na scéně. Právě tak odstartovali Haha Crew kariéru.

Chris Liberator (UK) Acid Techno Legend - K2 - 21:00
Chris Liberator (Stay Up Forever a Cluster, UK), největší acid legenda, přijíždí do Českých Budějovic! Jako support se postaví krumlovští Sindhyl (Virus23.cz) a časem ostřílený Czlowiczek (Crumlow crew).

Sobota 16. dubna

České Budějovice

Perníková chaloupka - Malé divadlo - 10:00
Každé malé dítě ví, že nejsladší jahody nekoupíte v supermarketu. Musíte je nasbírat v lese. Ale pozor, nechoďte tam sami. Vezměte s sebou pro jistotu mladšího brášku, co umí vylézt na strom, nebo starší sestřičku, chytrou a hodnou po mamince, která na vás dohlédne.

Roberto Devereux , G. Donizetti (MET premiéra) - kino Kotva - 18:45
MET in HD 2015/2016 - nová sezona přímých přenosů do kin je tady. Sopranistka Sondra Radvanovsky ztvární v průběhu jediné sezóny všechny tři Donizettiho tudorovské královny. Tento extrémně náročný a ojedinělý počin kdysi proslavil sopranistku Beverly Sills a od té doby se o něj na newyorských jevištích nikdo nepokusil.

Ani za milion - Divadlo U Kapličky - 19:00
Co má společného dáma z nejvyšší francouzské společnosti a zpustlý strážce majáku? Vůbec nic, a přesto spolu stráví den a noc na Bohem zapomenutém místě, bojují o holý život a mají společné tajemství, které navždy spojí jejich životy.  

Zakletý princ - Jihočeské divadlo - 19:00
Komická opera o třech jednáních českého skladatele Vojtěcha Hřímalého ml. na libreto Jindřicha Hanuše Böhma podle veselohry Johanna von Plötze Der verwunschene Prinz. Že nevíte, jak se doslova přes noc stát rovnou šlechticem? Stačí, když podobně jako švec Toník večer přeberete a ráno se místo v hospodě vzbudíte na zámku.

Pozdní sběr & Patrola Šlapeto - Malá scéna DK Metropol - 19:00
Pozdní sběr - výběrová sestava muzikantů napříč žánry rock, folk, jazz, blues, country, funky. Skupina Patrola Šlapeto, kterou založili v roce 2001 Radan Dolejš (dlouholetý šéf legendárního Šlapeta) a Karel Hoza (dlouholetý šéf Pražského pouťového promenádního orchestru).

Pohani - Studiová scéna Na Půdě - 19:30
Do rodiny, která právě prochází krizí, nečekaně zavítá hluboce věřící babička. A bez ptaní se usadí natrvalo. Počáteční rozpaky a nevoli dětí vystřídá úžas, protože se začnou dít zázraky. Jsou nečekané úspěchy a zisky opravdu výsledkem babiččiných modliteb?

Vladivojsko - Velbloud Music Bar - 20:30
Nově vzniklá crossover-metalová smršť z Prahy v čele s uznávanou zpěvačkou, textařkou a skladatelkou filmové i divadelní hudby Vladivojnou La Chia.

Mig 21 - Café Klub Slavie - 21:00
Mig 21, to je zjevení české hudební scény, které samo sebe popisuje jako „chlapecká taneční, pěvecká a striptérská skupina z Prahy 5 Smíchova“. Frontman Jiří Macháček propůjčuje kapele své nezaměnitelné charisma a songy jako Snadné je žít, Slepic pírka nebo Malotraktorem zná zpaměti snad každý.

Neděle 17. dubna

České Budějovice

Trabantem do posledního dechu - kino Kotva - 13:30
Patrně nejznámější český cestovatel současnosti Dan Přibáň podnikl svou dosud nejnáročnější expedici - půlroční dobrodružnou výpravu po Tichomoří. Devítičlenný tým vyrazil z australského Perthu a pokračoval přes Východní Timor, Indonésii, Malajsii a Thajsko.

Z cyklu Živě a zevnitř - Ateliér 3D za kavárnou Kuloár - 15:00
Workshop múzického herectví. Tento workshop nabízí vhled do základů pohybové kultury, hlasové a mluvní praxe, umění střihu, práce s rytmem a dynamikou.

Šípková Růženka - Divadlo U Kapličky - 15:00
Klasická pohádka, která zpříjemní víkend dětem i rodičům.

Pondělí 18. dubna

České Budějovice

Perníková chaloupka - Malé divadlo - 10:00
Každé malé dítě ví, že nejsladší jahody nekoupíte v supermarketu. Musíte je nasbírat v lese. Ale pozor, nechoďte tam sami. Vezměte s sebou pro jistotu mladšího brášku, co umí vylézt na strom, nebo starší sestřičku, chytrou a hodnou po mamince, která na vás dohlédne.

Zavolejte Jeevese - Jihočeské divadlo - 19:00
Nedostižný a originální sluha Jeeves inspiroval Zdeňka Jirotku při psaní Saturnina. Jeeves, stejně jako Saturnin, má zvládnout vše - milostné eskapády svého mladého pána Bertieho, tajné obchodní transakce jeho obávaného strýce lorda Worplesdona, nástrahy žárlivého strážníka i šílené nápady mladého pána Edwina, nadšeného shromažďovatele dobrých skutků, který jako by panu Miloušovi ze Saturnina z oka vypadl.

Andrew Bear, The Dark Blue Elephants - Velbloud Music Bar - 20:30
Německý projekt Andrew Bear hraje blues říznutý garážovým rockem. 

Autoři | Foto Jakub Matoušek

Štítky České Budějovice, hudební skupina, Mig 21, divadlo, Jihočeské divadlo, Klára Vytisková, Karel Plíhal, kino, jazz, videokamera, William Shakespeare, kavárna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Mig 21, Karel Plíhal i Klára Vytisková v Českých Budějovicích!  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.