Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Nový rok začíná divadelními představeními

Zajděte v mrazivém lednovém týdnu na Tříkrálový koncert, Ninu van Horn nebo Chytré kvízy! První dny nového roku však nabízejí také spoustu divadelních představení.

Úterý 3. ledna

České Budějovice

Chytrý kvíz v Adore's Cafe – Adore's Cafe – 19:30
Tužka, papír, žádný mobil a neveřejné týmové odpovědi. Pojďte se bavit a vyzkoušet si, na kolik otázek umíte vymyslet odpověď. Vyrazíte s přáteli na pivo, strávíte spolu fajn večer a můžete u toho vyhrát jednu ze skvělých cen! Odměněni budou vítězové, nejlépe tipující tým i další hráči. Hraje se o lahvinku Jacka Danielse a další ceny!

Přisámbůh! – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Ruka teenagera může být dost nebezpečná, když srostla se šíleným maňáskem, který se vymkl veškeré kontrole. Bude to případ pro exorcistu? Hra byla uvedena na Broadwayi a získala pět nominací na cenu Tony, včetně nominace za nejlepší hru.

Středa 4. ledna

České Budějovice

Kreutzerova sonáta – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Hra o lásce, zradě a vraždě podle Tolstého sexuální novely z roku 1890, která byla ve své době pro skandálnost soudně pronásledována.

Čtvrtek 5. ledna

České Budějovice

Chytrý kvíz Měsíc ve dne – Měsíc ve dne – 19:00
Přijďte se bavit! Vyrazíte s přáteli třeba na dobré pivo, strávíte spolu zábavný večer a přitom si zkusíte v pěti patnáctiminutových blocích písemně odpovědět jako tým na soubor otázek, které bude zadávat moderátor. Odměněni budou vítězové a nejlépe tipující tým. Přitom stačí pouze selský rozum, důvtip a dobrý odhad.

Pátek 6. ledna

České Budějovice

Scénické čtení: Tři králové a Tři mudrci – Jihočeské muzeum – 14:00
Užijte si netradiční zážitek v Jihočeském muzeu: scénické čtení a zajímavé povídání. Tématem bude příběh tříkrálový. Víte, jak souvisí biblický příběh o třech mudrcích s křesťanským svátkem Tři králové? Chcete se dozvědět, jak se z biblického příběhu stala lidová tradice, spojená především s charitativními akcemi? Čte Šárka Kavanová, slovem provází Petr Adame, kazatel z CASD České Budějovice.

Úča musí pryč – Jihočeské divadlo – 17:00
„My, rodiče žáků 5. B, již nemáme důvěru ve Vaše pedagogické schopnosti!“ Takhle začíná boj rodičů s třídní učitelkou. Jenže na čí straně je pravda? Je učitelka opravdu neschopná a brání talentovaným dětem v postupu na víceletá gymnázia, nebo rodiče, kteří sami nevědí, co se sebou, přestávají zvládat své děti?

Tříkrálový koncert – DK Metropol – Divadelní sál – 19:00
Tradiční tříkrálový koncert.

Alternativa/under večírek: Walden, Hameln, Wessele – Velbloud Music Bar – 20:00
Kapelní syrový trojboj na Tři krále s výkvětem jihočeské alternativy. Walden a Wessele přivezou svojí šumavskou inspiraci, jedni přetavenou v líbivé poetické kyrovky, druzí šumavskou zkušenost pociťují temněji. A s houslemi. No a budějčtí Hameln se po delší odmlce ukáží ve Velbloudu, a to rovnou i s novým setem.

Nina van Horn sings Nina Simone – River music club – 20:30
Francouzsko-americká zpěvačka Nina van Horn, která získala v Německu a ve Francii za své album Seven Deadly Sins ocenění Nejlepší blues electric CD a v USA titul Nejlepší ženský výkon, přijíždí v rámci svého krátkého evropského turné do Čech. Nina přiváží oblíbený koncertní program, v němž zpívá písně slavné Niny Simone.

Young Blood / Qo (Hoofbeats Music, Eatbrain) – Komiks Klub – 21:00
Qo (Eatbrain Hoofbeats Music Close 2 Death Disturbed Mainframe), Support DJ's: R-Flyer, The Fury, Weed, SHANiX, Fikes.

Hudební víkend s britským Alasdair Bouchem – Klika – 6. až 7. ledna
Na první lednový víkend je připraveno večerní zpestření v podobě speciální večeře s hudebním doprovodem od britského muzikanta Alasdair Boucha. Alasdair přijede zahrát 2 koncerty – v pátek a v sobotu – a zpříjemnit vám večer svou kytarou a zpěvem ve směsi folku a blues.

Hluboká nad Vltavou

Vraždy a něžnosti – KC Panorama – 19:00
Divadlo Pikl si pro tradiční silvestrovské představení letos připravilo komedii Antonína Procházky Vraždy a něžnosti. V rekreační chatě hluboko v lesích se během jedné noci sejde podivná pětice. Stárnoucí svůdník Lumír se svou milenkou Stellou, věhlasný dabér Večerníčků Viktor se svou novou přítelkyní Evou a spisovatel televizních detektivek Evžen. Ti všichni si koupili pobyt na samotě především proto, aby mohli být sami. Lumír chce totiž zabít svou milenku, Viktor uchvátit novou milostnou kořist a spisovatel Evžen dopsat svůj scénář. Když dorazí ještě dva němečtí homosexuálové, komedie může začít...

Sobota 7. ledna

České Budějovice

Kazisvět – Malé divadlo – 17:00
Když člověk na svět vykročí špatnou nohou, ani ty nejlepší kecky mu nepomohou. Kam šlápl, tam otřásla se země hned, přátelé i nepřátelé říkají mu: Kazisvět. Divadelní cestopis inscenovaný s hrubkami a škrabopisem. O tom, že pár chyb ještě neznamená konec světa.

Shakespeare & Stravinskij – DK Metropol – 19:00
Jednoaktový komický balet na motivy děl Williama Shakespeara. Skupina pouličních umělců cestuje od města k městu se svým tanečním představením. Způsob podání je ovšem nezaměnitelný...
Choreografie: Maged Mohamed.

Knězovy děti – Jihočeské divadlo – 19:00
Klesající porodnost nedá mladému a zapálenému knězi spát. Je to opravdu vůle boží, nebo je naopak nejvyšší čas s tím něco udělat? Nápad přijde – a je geniální. Nových těhotenství přibývá. Z neznámého chorvatského ostrůvku se stává vyhledávané místo. Stoupá zájem médií i bezdětných párů. Že by zázrak?

Forbiden Land – Komiks Klub – 21:00
Bodybass, J-Zo, Plutinho.

Neděle 8. ledna

České Budějovice

Herectví v proměnách času – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Účastníci se seznámí se základy a principy hereckých technik od antického divadla po modernismus. Lektor: Jiří Untermüller, herec činohry JD.

Pondělí 9. ledna

České Budějovice

Etiketa pro sígry – Malé divadlo – 9:00
Jak pozdravit britskou královnu? Jak se chovat na večeři s diktátorem? Proč vůbec existují nějaká pravidla? A kdy se na ně úplně vykašlat? Akční komedie ze základky.

Škola základ života – Jihočeské divadlo – 19:00
Noblesní i třeskutě vtipná komedie Jaroslava Žáka, kterou se nejen díky slavnému filmu Martina Friče bavíme už bezmála osmdesát let.

Autoři | Foto Petr Zikmund, Jihočeské divadlo

Štítky koncert, České Budějovice, divadelní představení, divadlo, nový rok, komedie, William Shakespeare, Nina Simoneová, Jack Daniels, Dům kultury Metropol, Tři králové, Martin Frič

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Nový rok začíná divadelními představeními  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.