Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Přijďte rozmrznout na koncerty a bály!

Kultura se pomalu rozjíždí po vánočním útlumu a ve druhém lednovém týdnu na vás čeká mimo jiné Řezník s jeho novým albem, křest debutového alba Rooms Of Silence, DJ Melvin Coxx, Myslivecký bál nebo Diskoples.

Úterý 10. ledna

České Budějovice

Příležitost dělá zloděje aneb Italština pro zamilované – Jihočeské divadlo – 19:00
Slibně rozjetý operní road-trip do Neapole končí v bláznivých zmatcích v momentě, kdy na dálku dohodnuté námluvy nečekaně zkomplikuje záměna zavazadel a následně i osob. Když se navrch přidají i vrtochy půvabné, nicméně temperamentní Italky, je to příslib zábavy nejen pro milovníky opery.

Robert Thomas: Zlatý pan ministr a turecká kavárna – DK Metropol – Divadelní sál – 19:00
Metropol vám přináší další skvělou divadelní komedii v podání předních českých herců. Autorem hry Zlatý pan ministr a turecká kavárna je Robert Thomas, francouzský spisovatel, herec a filmový režisér narozený v roce 1927. Příběh spojuje tři komické detektivky z prostředí Paříže, které mají překvapivou pointu. Všechny se odehrávají v útulné pařížské kavárničce. Postavy jsou napsané s velkou láskou, jsou lidské a plné humoru, takže se s nimi snadno ztotožníte. Hrají: Jana Boušková, Václav Vydra, Naďa Konvalinková, Matěj Hádek / Martin Kubačák / Martin Davídek. Režie: Pavel Háša.

Chytrý kvíz v Adore's Cafe – Adore's Cafe – 19:30
Tužka, papír, žádný mobil a neveřejné týmové odpovědi. Pojďte se bavit a vyzkoušet si, na kolik otázek umíte vymyslet odpověď. Vyrazíte s přáteli na pivo, strávíte spolu fajn večer a můžete u toho vyhrát jednu ze skvělých cen! Odměňuje se vítěz, nejlépe tipující tým i další hráči. Hraje se o lahvinku Jacka Danielse a další ceny!

Přisámbůh! – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Ruka teenagera může být dost nebezpečná, když srostla se šíleným maňáskem, který se vymkl veškeré kontrole. Bude to případ pro exorcistu? Hra byla uvedena na Broadwayi a získala pět nominací na cenu Tony, včetně nominace za nejlepší hru.

Středa 11. ledna

České Budějovice

Frankenstein – Malé divadlo – 18:30
Horor pro děti i dospělé o šíleném vědci Viktoru Frankensteinovi, který chtěl stvořit umělého člověka. Inscenace s živým klavírním doprovodem, živým operním zpěvem, živou baletkou a loutkou v nadživotní velikosti. Inscenace vzniká za spolupráce Malého divadla, opery, baletu a orchestru Jihočeského divadla.

Chytrý Kvíz Lucky Burger 88 – Lucky Burger 88 – 19:00
Přijďte se bavit! Vyrazíte s přáteli třeba na dobré pivo a burger, strávíte spolu zábavný večer a přitom si zkusíte v pěti patnáctiminutových blocích písemně odpovědět jako tým na soubor otázek, které bude zadávat moderátor.

Zavolejte Jeevese – Jihočeské divadlo – 19:00
Nedostižný a originální sluha Jeeves inspiroval Zdeňka Jirotku při psaní Saturnina. Jeeves, stejně jako Saturnin, má zvládnout vše – milostné eskapády svého mladého pána Bertieho, tajné obchodní transakce jeho obávaného strýce lorda Worplesdona, nástrahy žárlivého strážníka i šílené nápady mladého pána Edwina, nadšeného shromažďovatele dobrých skutků, který jako by panu Miloušovi ze Saturnina z oka vypadl.

Rainbow People vol. 1 - Travesti show – NoStress – 20:00
Skupina Crazy Ladies. DJ Mari – hudba na vaše přání.

Čtvrtek 12. ledna

České Budějovice

Karel – táta vlasti – Malé divadlo – 9:00
Vybudovat vzkvétající říši není zrovna hračka. Ale když se spojí štěstí ve hře s láskou k vlasti, můžou se dít i divy. Přesně jako ve čtrnáctém století za vlády prvního českého krále, který uměl číst a psát. Jevištně-animovaný portrét „největšího Čecha“.

Dítě a kouzla – DK Metropol – 10:00, 19:00
Kouzelný příběh z jednoho domu, ve kterém ožijí lenoška, čínský šálek, čajová konvice, hodiny, učebnice aritmetiky a další, aby se vzbouřili proti zlobivému chlapci, který je trápí. Opera, která svou hudbou i vtipným libretem učaruje malým i velkým, je ideálním vstupem do tajemného světa hudebního divadla pro celou rodinu.

Chytrý kvíz Měsíc ve dne – Měsíc ve dne – 19:00
Přijďte se bavit! Vyrazíte s přáteli třeba na dobré pivo, strávíte spolu zábavný večer a přitom si zkusíte v pěti patnáctiminutových blocích písemně odpovědět jako tým na soubor otázek, které bude zadávat moderátor. Odměňuje se vítěz a nejlépe tipující tým. Přitom stačí pouze selský rozum, důvtip a dobrý odhad.

Job Interviews – Jihočeské divadlo – 19:00
Hlavní hrdinka Věra je majitelka castingové agentury. Obsazuje bezejmenné herce a herečky a zastupuje i pár těch skutečně slavných. Pár lidem se klaní, ale většinou jich pohrdá. Její cynismus je pověstný, ale ona má své kouzlo. Zdá se, že ve svých padesáti letech má před sebou závratnou kariéru.

Pátek 13. ledna

České Budějovice

Karel – táta vlasti – Malé divadlo – 9:00
Vybudovat vzkvétající říši není zrovna hračka. Ale když se spojí štěstí ve hře s láskou k vlasti, můžou se dít i divy. Přesně jako ve čtrnáctém století za vlády prvního českého krále, který uměl číst a psát. Jevištně-animovaný portrét „největšího Čecha“.

Saturnin – Jihočeské divadlo – 19:00
Představte si noblesní poloprázdnou kavárnu, ve které sedíte a před sebou máte mísu koblih. Jen výjimečný lidský exemplář se může pyšnit příslušenstvím k těm, kteří začnou koblihami bombardovat nic netušící hosty. S takovým člověkem zažijete dobrodružství, o kterých se vám ani nesnilo.

TAK či TAK – Kavárna Malá scéna – 19:00
Kapela TAK či TAK hraje známé české skladby z různých žánrů, které si můžete zazpívat na živé produkci. A stejně jako mnoho jiných kapel, tak i kapela TAK či TAK vznikla složením různých muzikantů, kteří se potkávali a scházeli v různých hospůdkách za účelem dobře si zahrát a pobavit se. Postupně z toho vznikl hudební soubor dnešního obsazení.

Křest debutového alba Rooms Of Silence – Velbloud Music Bar – 20:00
U Velblouda proběhne křest debutového alba Rooms Of Silence + vystoupí hosté večera Procrastination (Tábor) a Attack The Hero (Praha).

Plexis & Apple Juice & KSV – mcFabrika – 20:00
Zahrají Plexis, Apple Juice, KSV – Krize Středního Věku.

Spanilá jízda – River music club – 20:46
Českobudějovická big beatová a rock'n'rollová kapela. Na hudební scéně působí od roku 1994. Skupina hraje jak svoje vlastní akce, koncerty a tancovačky, tak vystupuje i na festivalech, na motorkářských srazech a v klubech.

Sodoma Gomora, Řezník, DeSade, DJ Ill Rick – Komiks Klub – 21:00
Řezník s novým albem Multikill přijíždí do Českých Budějovic. Společně s DeSade tvoří duo Sodoma Gomora, které po třech letech opět spojilo síly. Nápad na nové album vzniknul díky hitu Chcípni. CD obsahuje 12 tracků a kromě ústřední dvojice v nich uslyšíte například holandské Dope D.O.D., kalifornskou punkrockovou legendu Hed PE, Seana Strange a tradičně i Haades, Heaven a Bushpig s Cumbloodem alias Butchers Harem. Deska, jejíchž obal vytvořil malíř Jan Gemrot, měla křest 16. prosince 2016, takže jde opravdu o čerstvé zboží. Kromě Sodoma Gomora vystoupí Ill Rick – původem třebíčský DJ, který hraje od roku 2007. V jeho setech můžete slyšet klasický hip-hop, g-funk a v poslední době i trap.

Toxymoron D&B Madness w. Sewwa & Emzac – klub K2 – 21:00
Drum&bassové šílenství pokračuje i v novém roce 2017! Tentokrát jsme si jako hosty pozvali mladou, nadějnou a maximálně sehranou dvojici DJs Sewwa & Emzac, kterou jste již mohli slyšet na Muffin Open Airu. Za domácí provětrá playery Tallar a gramofony roztočí Tubus, Hanzall, The Fury & Weed.

Melvin Coxx v Rushi – Rush café bar – 21:00
Jeden z nejlepších party DJů z našeho domovského města, ale i s bohatými zkušenostmi ze světa, se konečně taky představí i u nás. Těšíme se, že uslyšíme to nejlepší z toho, co dnes klubová scéna nabízí.

Sobota 14. ledna

České Budějovice

Karel – táta vlasti – Malé divadlo – 17:00
Vybudovat vzkvétající říši není zrovna hračka. Ale když se spojí štěstí ve hře s láskou k vlasti, můžou se dít i divy. Přesně jako ve čtrnáctém století za vlády prvního českého krále, který uměl číst a psát. Jevištně-animovaný portrét „největšího Čecha“.

Povídky – Jihočeské divadlo – 19:00
Tři části baletního trojvečera Povídky spojuje téma mezilidských vztahů. Norský choreograf a tanečník Ole Kristian Tangen otevírá večer choreografií ...a zmizeli na téma odloučení. Pokračuje komický a rozverný kus Řekni sýr! Jana Kodeta z prostředí fotoateliéru. Večer uzavírá nejnovější choreografie Attily Egerháziho Kresba v písku, který odráží jedinečnost, kouzlo a pomíjivost každého okamžiku.

Myslivecký bál – DK Metropol – 19:30
Nejen pro myslivce, ale pro všechny milovníky plesové zábavy je tady Myslivecký bál 2017. Tradiční bál nabízí nezaměnitelnou atmosféru v prostorách velkého sálu Metropolu. Velký společenský večer nabídne návštěvníkům nejen hudbu k tanci, ale také gastronomické lahůdky a zábavný program. Chybět nebude ta pravá myslivecká tombola, digitální střelnice a zvěřinové speciality v Restauraci Metropol. Na parket vás vyláká dechový orchestr Budvarka, bigbeatová skupina The Sinners, která v roce 2012 oslavila už 50 let existence, a folklorní soubor Furianti.

5. Diskoples – KD Gerbera – Společenský sál – 20:00
Pátý ročník diskoplesu nabídne návštěvníkům velmi široký sortiment alkoholických a nealkoholických nápojů, občerstvení ve formě teplých i studených pokrmů. Hrát bude DJ Petr Klein a jeho hosté, Roman Anděl a živě vystoupí ABBA World revival. Na druhé scéně proběhne rocková zábava s kapelou Denyho parťáci.

Pondělí 16. ledna

České Budějovice

Filmmakeři – Malé divadlo – 9:00
Ve spolupráci s profesionálním animátorem a maličkým živým filmovým orchestrem vznikne na jevišti dokonale vybavené filmové studio. Příběh fenoménu, který má po celém světě miliony fanoušků. Nejslavnější filmové hvězdy, zrod fantastických filmových efektů i konečný souboj filmu a divadla o místo nejzábavnějšího média všech dob.

LiStOVáNí / Smrt Zajdy Munroa – Malé divadlo – 18:00, 20:00
Nick Cave. Chlívák, cesťák a mrtvý muž Zajda Munro je proklet a odsouzen k odchodu z pozemského světa hned v první větě románu. Ne že by si v životě nestačil užít. Účinkují: Gustav Hašek, Věra Hollá, Pavel Oubram.

Je úchvatná! – Jihočeské divadlo – 19:00
Florence Jenkinsová skutečně žila, i když se její příběh, odehrávající se v New Yorku ve 40. letech minulého století, zdá neuvěřitelný. Tato pozoruhodná žena byla přesvědčena, že je obdařena nádherným hlasem. A pro svůj výjimečný soprán hledala nejkrásnější árie operního repertoáru, s nimiž veřejně vystupovala. Jak dokazují dochované gramofonové nahrávky, její zpěv byl opravdu výjimečně příšerný.

Terrence McNally: Frankie a Johnny – Metropol – Malá scéna – 19:00
Divadlo v Rytířské. Krásný a uvěřitelný příběh o začátku jedné lásky. I když už máte za sebou kousek života a několik zklamání, pořád je naděje! Johnny se právě vrátil z vězení a našel si práci v malé neworské restauraci, kde pracuje i Frankie. A právě otevřeně prostořeká číšnice ho okouzlí.

Autoři

Štítky divadlo, hudební skupina, České Budějovice, kavárna, koncert, láska, Dům kultury Metropol, Metzlův dům, zábava, Robert Thomas, herec, hudba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Přijďte rozmrznout na koncerty a bály!  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.