Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Katt a David Koller, The Plastic People of the Universe, Tonya Graves a plesy

Tento týden do Budějc zavítá Spirituál kvintet s Dagmar Peckovou, Katt a David Koller, The Plastic People of the Universe i Tonya Graves. Jít si zatančit můžete na Zemědělský ples, Jihočeský ples nebo Ples Budvaru.

Úterý 24. ledna

České Budějovice

Geraldine Aron: Můj báječný rozvod – DK Metropol – Divadelní sál – 19:00
Přijďte se pobavit s další skvělou komedií, tentokrát v hlavní roli s Eliškou Balzerovou. Autorkou hry je Geraldine Aron, která se narodila v Irsku, větší část života však prožila v Zimbabwe a v Jižní Africe. Nyní žije střídavě v Londýně, v Kapském Městě a v USA. Můj báječný rozvod měl světovou premiéru v roce 2001 a česká premiéra se uskutečnila o dva roky později. V současné době je na repertoáru mnoha světových scén. Tato laskavá komedie potěší všechny, kteří toho o manželství a rozvodu vědí až příliš mnoho. Všechny postavy ztvárňuje Eliška Balzerová z Divadla Na Fidlovačce. Režie: Jana Kališová, překlad: Pavel Dominik.

Povídky – Jihočeské divadlo – 19:00
Tři části baletního trojvečera Povídky spojuje téma mezilidských vztahů. Norský choreograf a tanečník Ole Kristian Tangen otevírá večer choreografií ...a zmizeli na téma odloučení. Pokračuje komický a rozverný kus Řekni sýr! Jana Kodeta z prostředí fotoateliéru. Večer uzavírá nejnovější choreografie Attily Egerháziho Kresba v písku, který odráží jedinečnost, kouzlo a pomíjivost každého okamžiku.

Přisámbůh! – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Ruka teenagera může být dost nebezpečná, když srostla se šíleným maňáskem, který se vymkl veškeré kontrole. Bude to případ pro exorcistu? Hra byla uvedena na Broadwayi a získala pět nominací na cenu Tony, včetně nominace za nejlepší hru.

Chytrý kvíz v Adore's Cafe – Adore's Cafe – 19:30
Tužka, papír, žádný mobil a neveřejné týmové odpovědi. Pojďte se bavit a vyzkoušet si, na kolik otázek umíte vymyslet odpověď. Vyrazíte s přáteli na pivo, strávíte spolu fajn večer a můžete u toho vyhrát jednu ze skvělých cen! Odměňuje se vítěz, nejlépe tipující tým i další hráči. Hraje se o lahvinku Jacka Danielse a další ceny!

Středa 25. ledna

České Budějovice

Frankenstein – Malé divadlo – 9:00
Horor pro děti i dospělé o šíleném vědci Viktoru Frankensteinovi, který chtěl stvořit umělého člověka. Inscenace s živým klavírním doprovodem, živým operním zpěvem, živou baletkou a loutkou v nadživotní velikosti. Inscenace vzniká za spolupráce Malého divadla, opery, baletu a orchestru Jihočeského divadla.

Holka nebo kluk – Jihočeské divadlo – 19:00
Slavná stejnojmenná prvorepubliková filmová veselohra Vladimíra Slavínského se – podobně jako Hledám děvče na boogie woogie – stala pro „plzeňského Molièra“ startovací plochou k zbrusu nové, trochu nostalgické, ale více komediální „hudební revue“, kterou dokonce sám autor přivede k životu na jevišti historické budovy Jihočeského divadla!

Chytrý Kvíz Lucky Burger 88 – Lucky Burger 88 – 19:00
Přijďte se bavit! Vyrazíte s přáteli třeba na dobré pivo a burger, strávíte spolu zábavný večer, a přitom si zkusíte v pěti patnáctiminutových blocích písemně odpovědět jako tým na soubor otázek, které bude zadávat moderátor.

Písničkáři z Budějc & okolí vol. 12 – mcFabrika – 20:00
Těšte se na písničkáře: Dan Vertígo, Šrája, Honza Janda, Daniel Blahout. Večer autorské hudby v pohodovém budějckém klubu Fabrika. A na závěr si možná dáte jam.

Opidum v Bloudu – Velbloud Music Bar – 20:20
Středeční underground. Opidum DJ's, Acid a jiné hoblovačky.

Čtvrtek 26. ledna

České Budějovice                                                        

Radovanovy radovánky – Malé divadlo – 9:00
Pohádka Zdeňka Svěráka a Jiřího Jelínka o radosti z toho, že svítí slunce, o radosti z toho, že máma peče koláč. O radosti z toho, že táta vypěstoval obří salát. Ale také o radosti z toho, že kopřivy pálí, že pes trhá vaše kalhoty a že bude-li pršet, zmoknem. Přijďte se radovat i z mála!

Chytrý kvíz Měsíc ve dne – Měsíc ve dne – 19:00
Přijďte se bavit! Vyrazíte s přáteli třeba na dobré pivo, strávíte spolu zábavný večer, a přitom si zkusíte v pěti patnáctiminutových blocích písemně odpovědět jako tým na soubor otázek, které bude zadávat moderátor. Odměňuje se vítěz a nejlépe tipující tým. Přitom stačí pouze selský rozum, důvtip a dobrý odhad.

Úča musí pryč – Jihočeské divadlo – 19:00
„My, rodiče žáků 5.B, již nemáme důvěru ve Vaše pedagogické schopnosti!“ Takhle začíná boj rodičů s třídní učitelkou. Jenže na čí straně je pravda? Je učitelka opravdu neschopná a brání talentovaným dětem v postupu na víceletá gymnázia, nebo rodiče, kteří sami nevědí, co se sebou, přestávají zvládat své děti?

Katt a David Koller – Jihočeská filharmonie – DK Metropol – 19:00
Jihočeská filharmonie si připravila další zajímavý koncert – vystoupí s varhanistkou Katt a Davidem Kollerem, který zasedne za bicí. Katt otevírá hudbou nové světy. Se svými bílými varhany vyrobenými na míru je nepřehlédnutelná. Vystupuje také v kostelech na tradičních chrámových varhanách. Na jaře 2016 vyšlo její průlomové album Organ Works Veni Sancte Spiritus a od té doby Katt boří vžité představy o tom, co znamená varhanní recitál. David Koller je český rockový zpěvák, skladatel a bubeník. Je autorem mnoha dnes již klasických hitů a nejvíc se proslavil jako lídr rockové skupiny Lucie.

Pátek 27. ledna

České Budějovice

Radovanovy radovánky – Malé divadlo – 9:00
Pohádka Zdeňka Svěráka a Jiřího Jelínka o radosti z toho, že svítí slunce, o radosti z toho, že máma peče koláč. O radosti z toho, že táta vypěstoval obří salát. Ale také o radosti z toho, že kopřivy pálí, že pes trhá vaše kalhoty a že bude-li pršet, zmoknem. Přijďte se radovat i z mála!

Perfect days – Jihočeské divadlo – 19:00
Biologické hodiny tikají. Chce dítě a je ochotná pro to udělat všechno!

Cuvée – space-šanson s Terezou Vítů – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Přijďte si poslechnout space-šansonovou kapelu Cuvée. Zpěvačkou kapely je Tereza Vítů, kterou znáte z prken Jihočeského divadla. Ta se obklopila skvělými muzikanty a spolu s nimi přináší jak autorskou českou tvorbu, tak i zahraniční pecky.

The Plastic People of the Universe + Básníci ticha – mcFabrika – 20:00
The Plastic People Of the Universe vznikli v roce 1968 a jejich tvorba, ovlivněná v začátcích zejména americkými Velvet Underground, Captainem Beefheartem či Frankem Zappou, se stala během doby jednou z nejoriginálnějších na nejen české rockové scéně. Opět po roce a půl vystoupí v Českých Budějovicích ve složení Josef Janíček, Vratislav Bravenec, Jaroslav Kvasnička, David Babka a Johnny Judl Jr. Jako host se představí Básníci ticha, místní popová formace ve složení Klára Kubíková, Roman Špička, Martin Pilný a Jan Vozáry.

Just For Being, Hopes, Brighter Days – Velbloud Music Bar – 20:00
Hopes – hardcore Liberec, Just For Being – punkrock Praha, Brighter Days – poppunk/melodic hardcore Praha. After party: DJ Vlk Sklenička.

Ples Budvaru – DK Metropol – 20:00
Tradiční ples s pivním studiem a ochutnávkou světových piv. K tanci a poslechu hraje Metroklub. Hudebními hosty večera jsou Těžkej Pokondr, Milan Schelinger Band a Old Sharks. Těšit se můžete také na ochutnávku B:Specialu, tombolu či diskotéku. Večerem provází moderátor David Hocke.

Tonya Graves – Back To Blues – River Music Club – 21:00
Tonya Graves je zpěvačka původem z USA, která v českém hudebním rybníčku působila a působí v projektech Monkey Business, Liquid Harmony, New Orchestra Of Dreams. Na svém kontě má však už dvě sólová alba – I'm The Only Me a Back To Blues, za které byla nominovaná na Ceny Anděl. Jak už název koncertu napovídá, zahraje písně z nového alba Back To Blues. V nich se Tonya vrací k hudebním kořenům a svým nezaměnitelný hlasem nazpívala 10 songů, které pro ni byly v životě důležité. V rámci koncertu zazní skladby z již zmíněných desek, doplněné o covery dalších světových hitů.

Wash Up! / Counterstrike (JAR, CZE) – Komiks – 21:00
Headliner: Counterstrike. Support DJ's: Shmidoo, Syndrome, Thinngy, Dirty Boy.

DJ Enrico, DJ Melvin Coxx, House of Madness – klub K2 – 21:00
DJ Enrico – 23 let na scéně! Vystoupil na mnoha velkých festivalech po celém světě a má na kontě více než 90 hudebních vystoupení za rok.

Sobota 28. ledna

České Budějovice

Etiketa pro sígry – Malé divadlo – 17:00
Jak pozdravit britskou královnu? Jak se chovat na večeři s diktátorem? Proč vůbec existují nějaká pravidla? A kdy se na ně úplně vykašlat? Akční komedie ze základky.

At bona fide, Lyssa, Stevie Brufen – Velbloud Music Bar – 19:00
Zahraje: At Bona Fide – když kdysi hráli v Kredenci, padaly ze zdí obrazy. Hity: Jablíčko, Autíčko, Srdíčko, Plyšový medvídek plný karamelových bonbonků. Afterparty: Stevie Brufen – pro tuto příležitost oživená legenda, která se navždy zapsala do našich srdcí svou epickou deskou Death of Stevie Brufen – zrození a smrt superhrdiny.

Taneční představení IN/OUT – Studiová scéna Na Půdě – 19:00
Taneční divadlo Na tenkém ledě uvádí celovečerní představení IN/OUT. „Hrát hru na člověka je velká výzva. Jakmile do hry vstoupíš, musíš ji dohrát až do konce. Dřív ti výtah stejně nepojede. Ty sám volíš barvu figurky a hrací platformu se všemi potenciály i omezeními. Ty sám rozhoduješ o každém jednotlivém okamžiku. Ty sám určuješ, jestli život bude boj anebo tanec. Ta hra se jmenuje IN/OUT a tvoříme si ji sami. Ale víme to?“ říkají protagonisté. Choreografie: Pavla Nýdlová. Tanec: Pavla Nýdlová, Denisa Holečková, Monika Maradová.

Knězovy děti – Jihočeské divadlo – 19:00
Klesající porodnost nedá mladému a zapálenému knězi spát. Je to opravdu vůle boží, nebo je naopak nejvyšší čas s tím něco udělat? Nápad přijde – a je geniální. Nových těhotenství přibývá. Z neznámého chorvatského ostrůvku se stává vyhledávané místo. Stoupá zájem médií i bezdětných párů. Že by zázrak?

Země úsměvů – DK Metropol – 19:00
Svět starého Rakouska a Číny ožije znovu v proslavené operetě odehrávající se kolem roku 1910 ve Vídni a Pekingu. Plejáda krásných melodií korunovaná dodnes okouzlujícím vyznáním Své srdce tobě dám navozuje rafinovanou orientální atmosféru, plnou nekonečné milostné touhy.

Rumba Latina – Café Klub Slavie – 20:00
Klasická taneční zábava pro milovníky latinskoamerických rytmů. Přijďte si zdokonalit své taneční dovednosti pod vedením zkušených tanečníků přímo z Latinské Ameriky. Příjemná atmosféra, pohyb, přátelé.

XV. Zemědělský ples – DK Metropol – 20:00
Klub absolventů a přátel Střední odborné školy veterinární, mechanizační a zahradnické a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky, Zemědělská fakulta Jihočeské univerzity a Okresní agrární komora v Českých Budějovicích vás srdečně zvou na tradiční ples. Můžete se těšit na příjemně prožitý večer a tradičně bohatou tombolu.

The Odd Gifts – alternative-pop – River Music Club – 20:00
The Odd Gifts jsou sólovým projektem Ondřeje Galušky. Ondřej Galuška je kytaristou, pozounistou, zpěvákem a spoluautorem písní skupiny eggnoise, s níž nahrál tři alba. Za svou desku Albumen získali eggnoise tři nominace na největších nezávislých hudebních cenách světa Just Plain Folks 2009 Music Awards.

Jihočeský ples – Výstaviště České Budějovice – Pavilon T1 – 20:00
Jihočeský ples plný pohody přinášejí Jižní Čechy pohodové. Na programu je již tradičně koncert Jihočeské filharmonie v čele s dirigentem Vojtěchem Spurným. Pro návštěvníky plesu si připravili takzvaný Vídeňský program, který je ideální k tanci. Hlavní host večera Ondřej Brzobohatý vystoupí společně s filharmonií a následně započne svůj vlastní program. Dále vás čeká Original Vintage Orchestra s programem moderních bigbandových úprav swingu i současných popových hitů. Večer završí českobudějovické trio zpěvačky Lenky Novotné. Kromě kultury si můžete vychutnat vybrané jihočeské speciality. Večer uvádí Miroslav Mareš.

Reggae Nite vs. RFJ / Messenjah & Boldrik – Komiks – 21:00
Flint patří k nejvýraznějším osobnostem české reggae scény se řadí MC MessenJah. Jako jeden z mála staví na síle poselství. Politicky angažované, spiritualitou dotknuté texty zaplnily prázdné místo českého reggae. MesseJah po příspěvcích na Sklizeň 2011 zrychlil tempo – song Reovoluce, společný trojsigl s Mr. Cocomanem Vítejte a další.

Ytivarg – Křest CD Wardenclyffe – mcFabrika – 21:00
Křest nového alba Wardenclyffe českobudějovické black/grindové smečky Ytivarg, nástupnické to kapely již neaktivních Isacaarum. Jako support zahrají pražští fofrsypači Perfecitizen a také sušická deathmetalová mordparta Mortifilia.

Pondělí 30. ledna

České Budějovice

Etiketa pro sígry – Malé divadlo – 9:00
Jak pozdravit britskou královnu? Jak se chovat na večeři s diktátorem? Proč vůbec existují nějaká pravidla? A kdy se na ně úplně vykašlat? Akční komedie ze základky.

Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách – Jihočeské divadlo – 19:00
K poctě největšího světového dramatika, od jehož úmrtí v roce 2016 uplynulo 400 let, sehrají tři herci všech jeho 37 her a 154 sonetů ve 120 minutách! Zdá se vám to neuvěřitelné? Přijďte se přesvědčit, divte se a bavte se.

Poker face – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Světová hvězda v pokeru, milionářka, cynická čtyřicetiletá bestie, bývala před dvaceti lety dívkou cinkající klíči, plnou ideálů a víry, že „dobro a láska zvítězí nad lží a nenávistí“. Teď má dvacetiletou dceru, která je se 14,3% pravděpodobností dcerou Václava Havla, a moc si s ní neví rady.

Naked Professors – Café Hostel – 19:30
True Irish Folk Show. Domar – guitar, vocals, Petr – banjo, mandolin, vocals, Filip – cajon, vocals, Týna – violin, vocals, Janek – bass.

Spirituál kvintet s Dagmar Peckovou – DK Metropol – Divadelní sál – 19:30
Hledáte-li netradiční hudební zážitek, vydejte se na koncert dvou velkých jmen české hudební scény: Spirituál kvintetu a Dagmar Peckové. Koncert to bude jistě netradiční, na jednom pódium totiž zkombinuje folk s operním mezzosopránem. Spirituál kvintet je nejstarší česká, a dnes již nepochybně legendární, folková skupina, působící již více než 50 let. Dagmar Pecková je operní sólistka, která již vystupovala na pódiích ve Vídni, Madridu, Londýně, Tokiu, Curychu, Montrealu, Moskvě i v newyorské Carnegie Hall. Společně se zhostí několika písní z oblasti spirituálu a gospelu. Chybět nebude ani zastavení v operním světě, které v tomto spojení poskytuje skutečně neobvyklý zážitek.

Autoři | Foto Art4promotion

Štítky ples, České Budějovice, David Koller, Tonya Graves, The Plastic People of the Universe, koncert, Dagmar Pecková, Dům kultury Metropol, divadlo, Jihočeské divadlo, Budějovický Budvar, Metzlův dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Katt a David Koller, The Plastic People of the Universe, Tonya Graves a plesy  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.