Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Punk, rock, reggae, metal i další příležitosti si zaplesat

Na jihu Čech se tento týden vypraví například finský kytarista Ben Granfelt, black metalová kapela Welicoruss, hardcore-punková Funkce Šroubu nebo kultovní představení Caveman. Zatančit si můžete na plesu Rotary klubu nebo v tančírně Taneční školy Ella.

Úterý 31. ledna

České Budějovice            

Vyprávění starého vlka aneb pravda o Karkulce – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 17:00
Pohádka Divadla Koňmo pomluvám a lžím učiní přítrž. Vlk si již nenechá líbit, aby se o něm po celém světě roznášely pomluvy, a bude vám vyprávět, jak to skutečně bylo. Setkáte se také s autorem lživého příběhu – myslivcem, který se samozřejmě bude snažit všemožně zabránit odhalení své prohnanosti.

Caveman – DK Metropol – 19:00
Přijďte se zasmát, ale i chytit za srdce. Dnes už kultovní one-man show Caveman je skutečnou komedií ze života. Jediný herec shrne rozdíly mezi muži a ženami a všechno, co s tím souvisí – láska, sex, partnerství, nenávist a utajené kvality obou pohlaví. Jak spolu dokážou vydržet dva tak odlišné živočišné druhy? Autorem hry je Rob Becker, který dokázal vyprodat divadelní sály v USA i ve Slovinsku, v Německu a ve Francii. A to díky aktuálnímu tématu, kterým je „sexuální harašení“. Tahle komedie vás však neurazí, nýbrž rozesměje. Stejně jako diváky po celém světě. V jediné roli se představí Jan Holík nebo Jakub Slach.

Úča musí pryč – Jihočeské divadlo – 19:00
„My, rodiče žáků 5.B, již nemáme důvěru ve Vaše pedagogické schopnosti!“ Takhle začíná boj rodičů s třídní učitelkou. Jenže na čí straně je pravda? Je učitelka opravdu neschopná a brání talentovaným dětem v postupu na víceletá gymnázia, nebo rodiče, kteří sami nevědí, co se sebou, přestávají zvládat své děti?

Chytrý kvíz v Adore's Cafe – Adore's Cafe – 19:30
Tužka, papír, žádný mobil a neveřejné týmové odpovědi. Pojďte se bavit a vyzkoušet si, na kolik otázek umíte vymyslet odpověď. Vyrazíte s přáteli na pivo, strávíte spolu fajn večer a můžete u toho vyhrát jednu ze skvělých cen! Odměňuje se vítěz, nejlépe tipující tým i další hráči. Hraje se o lahvinku Jacka Danielse a další ceny!

Středa 1. února

České Budějovice

Kazisvět – Malé divadlo – 9:00
Když člověk na svět vykročí špatnou nohou, ani ty nejlepší kecky mu nepomohou. Kam šlápl, tam otřásla se země hned, přátelé i nepřátelé říkají mu: Kazisvět. Divadelní cestopis inscenovaný s hrubkami a škrabopisem. O tom, že pár chyb ještě neznamená konec světa.

Ani za milion – Divadlo U Kapličky – 19:00
Komediografové Roman Vencl a Michaela Doleželová originálně dokazují, že i když ve hře vystupuje jeden muž a jedna žena, nemusí se zápletka točit jen kolem partnerských vztahů. Atraktivní a netradiční prostředí přímořského majáku, brilantní dialogy, strhující tempo, inteligentní humor a originální zápletka dávají hře obrovský potenciál.

Jihočeská filharmonie & Barbara Willi – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 19:00
Jihočeská filharmonie. Cembalo, varhany: Barbara Maria Willi, dirigent: Jan Talich. Igor Stravinskij: Koncert Es dur Dumbarton Oaks 8-v-1938, Georg Friedrich Händel: Koncert č. 10 d moll pro varhany a orchestr, Johann Sebastian Bach: Koncert A dur pro cembalo a orchestr, Felix Mendelssohn-Bartholdy: Symfonie č. 8 D dur.

Přisámbůh! – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Ruka teenagera může být dost nebezpečná, když srostla se šíleným maňáskem, který se vymkl veškeré kontrole. Bude to případ pro exorcistu? Hra byla uvedena na Broadwayi a získala pět nominací na cenu Tony, včetně nominace za nejlepší hru.

Chytrý Kvíz Lucky Burger 88 – Lucky Burger 88 – 19:00
Přijďte se bavit! Vyrazíte s přáteli třeba na dobré pivo a burger, strávíte spolu zábavný večer, a přitom si zkusíte v pěti patnáctiminutových blocích písemně odpovědět jako tým na soubor otázek, které bude zadávat moderátor.

Čtvrtek 2. února

České Budějovice                                                        

Kazisvět – Malé divadlo – 9:00
Když člověk na svět vykročí špatnou nohou, ani ty nejlepší kecky mu nepomohou. Kam šlápl, tam otřásla se země hned, přátelé i nepřátelé říkají mu: Kazisvět. Divadelní cestopis inscenovaný s hrubkami a škrabopisem. O tom, že pár chyb ještě neznamená konec světa.

Škola základ života – Jihočeské divadlo – 19:00
Noblesní i třeskutě vtipná komedie Jaroslava Žáka, kterou se nejen díky slavnému filmu Martina Friče bavíme už bezmála osmdesát let.

Jihočeská filharmonie & Barbara Willi – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 19:00
Jihočeská filharmonie. Cembalo, varhany: Barbara Maria Willi, dirigent: Jan Talich. Igor Stravinskij: Koncert Es dur Dumbarton Oaks 8-v-1938, Georg Friedrich Händel: Koncert č. 10 d moll pro varhany a orchestr, Johann Sebastian Bach: Koncert A dur pro cembalo a orchestr, Felix Mendelssohn-Bartholdy: Symfonie č. 8 D dur.

Chytrý kvíz Měsíc ve dne – Měsíc ve dne – 19:00
Přijďte se bavit! Vyrazíte s přáteli třeba na dobré pivo, strávíte spolu zábavný večer, a přitom si zkusíte v pěti patnáctiminutových blocích písemně odpovědět jako tým na soubor otázek, které bude zadávat moderátor. Odměňuje se vítěz a nejlépe tipující tým. Přitom stačí pouze selský rozum, důvtip a dobrý odhad.

Jirsíkův rockový večer vol. III – Café Klub Slavie – 19:19
Již tradiční koncert školních kapel z Jirsíkárny! Hovno pankáči, Vostrej Heřmánek, Monroe A Sakra, Absolute Zero.

Pátek 3. února

České Budějovice

Shakespeare v Hollywoodu – Jihočeské divadlo – 19:00
Shakespearův Sen noci svatojánské jako hollywoodský trhák? Slavný režisér Max Reinhardt tvrdí, že ano, je to ale Evropan a o americkém byznysu neví nic. Bratři Warnerovi si rvou vlasy. Kvůli lásce jednoho z nich k filmové hvězdičce toužící po umění, může firma Warner's Brothers přijít na buben.

Welicoruss, Desire for Sorrow, Vihar – Velbloud Music Bar – 19:30
Welicoruss (RUS/SRB) hraje symphonic black metal. Původně ruská kapela, již pár let působící v České republice. Během necelých dvou let kapela odehrála koncerty skoro po celé Evropě s takovými velikány jako Arkona, Varg, Nargaroth, Root, a tak dále. Historie Desire for Sorrow se začala psát v červnu 2009, i když základy kapely byly položeny už o několik let dříve. Zakládající členové Jiří Zíka (Ziky-kytara) a Jan Pavlíček (Johny-klávesy), tehdy ještě členové death metalové formace Pentamoan, se po rozpadu kapely rozhodli ve společném hraní dále pokračovat. Vihar (doom/death) – kapela z Českých Budějovic hrající doom metal okořeněný deathovými prvky, fungující od roku 2001.

Tančírna – taneční večer – Taneční škola Ella – 20:00
Taneční večery jako příležitost k tanci, pobavení se a posezení s přáteli se staly nedílnou součástí života v taneční škole. Příležitostí zatančit si standardní a latinskoamerické tance není mnoho a mimo sezónu ještě méně. Pokud si chcete zopakovat své taneční sestavy, zajděte do tančírny.

Just War, Funkce Šroubu, Loretto Carpenter Store – mcFabrika – 20:00
Další punkový večer si pro vás připravil klub mcFabrika. Tentokrát to rozjede trojice kapel. Just War je hardcore-punk'n'rollová partička z Prahy, která má za sebou účinkování například v Climax nebo Demarche a na řadě festivalů (Obscene Extreme fest, Mighty Sound, Pod Parou). Pravidelně vystupují v zahraničí a jejich jméno už zná každý český punker. Funkce Šroubu je už kultovní parta z Blatné, která svůj nekompromisní hardcore-punk hraje už celých 20 let. Teď má nového „zpěváka“ a s ní se po dvou letech těší zpět do Českých Budějovic, kde to žije. Loretto Carpenter Store je hardcore-punková kapela taktéž z Blatné, zaměřující se na poctivý old school v duchu 80. a 90. let. Takže je na co se těšit.

Ben Granfelt – finský rocker – 20:30
Ben Granfelt je finský kytarista, který pochází z Helsinek. Je nejvíce znám přes uskupení Lenningrad Cowboys, Wishbone Ash, Gringos Locos, Guitar Slingers a jeho kapelu Ben Grantfelt Band, se kterou objel už téměř celý svět od rodného Finska až po Velkou Británii, Německo, USA, a tak dále.

Basstard Beatz / Smack Live, Tchagun, Nrmn – Komiks – 21:00
Zahrají Smack, Tchagun, NRMN, Brock, Dirty Boy (grime, bass, ukg, bassline, uk house).

Sobota 4. února

České Budějovice

Radovanovy radovánky – Malé divadlo – 9:00
Pohádka Zdeňka Svěráka a Jiřího Jelínka o radosti z toho, že svítí slunce, o radosti z toho, že máma peče koláč. O radosti z toho, že táta vypěstoval obří salát. Ale také o radosti z toho, že kopřivy pálí, že pes trhá vaše kalhoty a že bude-li pršet, zmoknem. Přijďte se radovat i z mála!

Knězovy děti – Jihočeské divadlo – 19:00
Klesající porodnost nedá mladému a zapálenému knězi spát. Je to opravdu vůle boží nebo je naopak nejvyšší čas s tím něco udělat? Nápad přijde – a je geniální. Nových těhotenství přibývá. Z neznámého chorvatského ostrůvku se stává vyhledávané místo. Stoupá zájem médií i bezdětných párů. Že by zázrak?

Trubadúr – DK Metropol – 19:00
Giuseppe Verdi. Ústřední postavou tragického příběhu je žena poznamenaná hrůzným traumatem minulosti. Její neukojitelná touha po pomstě v ní pozvolna ničí všechno lidské a stane se nakonec osudnou i pro Manrica a Lunu, dva soky v lásce, kteří až do poslední chvíle netuší, že jsou ve skutečnosti sourozenci.

To nej od slavného Jirky – River Music Club – 20:00
Koncert kapely Jiří Schelinger Memory Band.

21. ples Rotary klubu – DK Metropol – 20:00
21. benefiční ples Rotary klubu. Součástí společenského večera bude kulturní program a tombola. Výtěžek akce bude věnován na rehabilitační zařízení pro českobudějovické Centrum Arpida. K tanci a poslechu budou hrát: Třeboňský lázeňský symfonický orchestr a Big Band Vladislava Brože – Praha.

Poletíme? – Café Klub Slavie – 21:00
Poletíme? je uskupení sedmi hudebníků, kteří sami sebe popisují jako „skupina dobře vypadajících mužů“. Ale jejich koncerty rozhodně nejsou určené pouze dámskému publiku, naopak. Díky kombinaci jazzu, country a šansonu spolu s texty ze života jsou jejich koncerty neobyčejně zábavné pro každého. Songy zaznamenávají jen to, co se někdy stalo nebo určitě stane. A kapela tak zároveň vzdává hold Waldemaru Matuškovi, Voskovci a Werichovi, Jiřímu Šlitrovi a Semaforu, Ivanu Mládkovi, Járovi Cimrmanovi a Divadlu Sklep.

ICE Muffin w. FIL & Afarastafa & General Kryshpeen – Velbloud Music Bar – 21:00
Zima je v plném proudu a a opět byl upečen tradiční Ice Muffin! Do jedné hodiny se povezete v rytmu reggae a o zábavu se budou starat F.I.L., General Kryshpeen a Afarastafa! Drum&bass na Ice Muffinu nesmí chybět, takže poté mix převezmou DJ's Hanzall a The Fury vs. Weed!

Liquid Night IV – Komiks – 21:00
DJ's: Fury, ShaniX, R-Flyer.

Neděle 5. února

České Budějovice

Herectví v proměnách času – Studiová scéna Na Půdě – 10:00, 15:00
Účastníci se seznámí se základy a principy hereckých technik od antického divadla po modernismus. Cyklus nedělních workshopů.

Dětská neděle – CineStar – 13:30, 15:00
Dětská neděle s filmem Lego Batman. Předpremiéra filmu ve 2D a 3D, doprovodný program, hry, originální výtvarné a animátorské dílny, bohatá tombola.

Pondělí 6. února

České Budějovice

Karel – táta vlasti – Malé divadlo – 9:00
Vybudovat vzkvétající říši není zrovna hračka. Ale když se spojí štěstí ve hře s láskou k vlasti, můžou se dít i divy. Přesně jako ve čtrnáctém století za vlády prvního českého krále, který uměl číst a psát. Jevištně-animovaný portrét „největšího Čecha“.

Free Mondays – Hitmaker Šrája and his fabulous Šmitcový kvartet – Café Hostel – 19:00
Ledenicko/mladoboleslavsko/strahovsko/hlubokonadvltavsko/olomoucko/dolnoslivenský dvou až tříčlenný orchestr, jehož repertoár tvoří písně světově neuznávaného hitmakera Šráji. V doprovodu foukardeonu Mistra Hanuše ale zní jeho drnkání a vyprávění překvapivě snesitelně a při některých okamžicích se dokonce slabomyslnější část publika může i bavit.

Autoři

Štítky hudební skupina, České Budějovice, divadlo, Ben Granfelt, kostel, Rotary International, varhany, koncert, ples, orchestr, Česko, Barbara Maria Willi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Punk, rock, reggae, metal i další příležitosti si zaplesat  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.