Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Na Motorfestu 2017 zahrají Tomáš Klus, Slza, Monkey Business i Tata Bojs!

Je tu polovina května, a tak se můžete těšit na Motorfest 2017, na kterém tentokrát vystoupí: Tomáš Klus, Slza, Monkey Business, Tata Bojs, Lenny, Pub Animals, Pilot Season, Tokaref a Space Junkie. 

Pátek 12. května

České Budějovice

Kazisvět – Malé divadlo – 17:00
Když člověk na svět vykročí špatnou nohou, ani ty nejlepší kecky mu nepomohou. Kam šlápl, tam otřásla se země hned, přátelé i nepřátelé říkají mu: Kazisvět. Divadelní cestopis inscenovaný s hrubkami a škrabopisem. O tom, že pár chyb ještě neznamená konec světa.

Českobudějovický gejzír – areál zahrádkářské kolonie – Pražské předměstí – 17:00
V pátek se těšte na rock a metal: Warhawk, Rentgen, Tarok, Prasklej Jogurt, v sobotu na folk: Semtam a Vojta Zícha, Spolektiv, Weekend, Country Rebels CB, Želiborů a přátelé, Drc, Akorát, Honza Bican a Sešlí přátelé, hudebního seskupení Domova sv. Anežky Čihovice.

Tři mušketýři / Divadlo Alfa Plzeň – Malé divadlo – 19:00
Maňásková groteska, kde je důraz kladen na vizuální složku a akci, text má „esemeskový“ charakter a rozměr, zatímco funkci filmových mezititulků přebraly písničky, zpívané za živého doprovodu harmoniky, dud a bicích. Mezi cenami, které inscenace doma i po světě od své premiéry nasbírala, jsou ceny z loutkářského festivalu Skupova Plzeň, cena Erik, velmi prestižní nominace výroční divadelní Ceny Alfréda Radoka (2006) nebo pomyslný titul Inscenace roku 2006 v anketě Divadelních novin.

Trio Traktůrek – Kavárna Matice – 19:00
A je to tady zas. Vaše nejoblíbenější kapela – Trio Traktůrek s jejich dech beroucím repertoárem.

Der Himmel Über Berlin (IT), Wessele, Edith, Illegal Illusion – Velbloud Music Bar – 20:00
Der Himmel ÜBer Berlin (Itálie) – post punk dark new wave alá Joy Division, The Sisters Of Mercy. Wessele – alternative soul z Volyně – kytara, basa, bicí, viola. Edith – Benešovský 2basstoner blackout. Illegal Illusion – sonic rock band from Bílovec.

Pio Squad, Regie – křest Kontrast, WBBS, Jay & Adie, Pufaz – K2 – 21:00
Legendární uskupení Pio Squad míří po letech do Českých Budějovic. S novou deskou Stromy v bouři rozpoutají peklo v K2.

Basstard Beatz / Tchagun, Plio, Pirez, Sir Free, Joshua, Brock, Dirty – Boy – Komiks klub – 21:00
Grime, Bass, UK Music party. Live show: Plio, Joshua. DJ set: Tchagun, Pirez, Sir free, Brock, Dirty Boy.

Sobota 13. května

České Budějovice

Motorfest 2017 – Budvar aréna – 14:00
Jedna z největších kulturních událostí roku 2017. Motorfest je mainstreamový hudební festival, který přináší to nejlepší z aktuální nabídky české pop scény. Letos zahraje Tomáš Klus, Slza, Monkey Business, Tata Bojs, Lenny, Pub Animals, Pilot Season, Tokaref a Space Junkie.

Všechno, co jste o divadle nikdy vědět nechtěli, ale my vám to stejně řekneme – Malé divadlo – 15:00
Přijďte se podívat do divadla... které je úplně celé vaše! Z Malého divadla záhadně zmizeli herci, režiséři, osvětlovači, zvukaři, uvaděčky i šatnáři. Jenom vy jej můžete zachránit! Staňte se na chvíli naším kolegou a zachraňte svoje Malé divadlo! První setkání s divadlem pro nejmenší diváky, při kterém se sami stanou tvůrci svého vlastního představení.

Láďa Latka @ Café Hostel aréna – Café Hostel – zahrádka – 18:00
Českobudějovický písničkář Láďa Latka, kterého ke kytaře před dvaceti lety přivedla láska ke kapelám Nirvana, Pixies či R.E.M. Po letech rockového působení v místních undergroundových kapelách přináší jistý cit pro uvolněnou atmosféru, kdy si vystačí pouze s akustickou kytarou. V současné době vystupuje s Tomášem Vávrou – housle a Pavlem Mapache Maulem – cajon.

Alles Gute Retroparty – Klub Slavie – 20:00
Další legendární Retroparty, tentokrát zaměřená na naše německé přátele, ve stylu Alles Gute pod taktovkou Ein Kessel Buntes.

Básníci ticha, Ľahká múza (SK), Jiříkovo vidění – mcFabrika – 20:00
Básníci ticha, Ľahká múza, Jiříkovo vidění aneb setkání české a slovenské alternativy na jihu Čech.

Ramones revival ve Vatě – Vatikán – 20:00
Poprvé ve Vatikánu Ramones Revival a DJ Louboss.

Ježíšek Superstar – Malé divadlo – 20:00
Proč slavíme Vánoce? Protože má Ježíšek narozky! Ježíškův narozeninový heavy-mejdan v doprovodu Jesus Christ Superband! Vánoční večírek, na kterém se voda mění ve víno, chodí po vodě a chodí po vodě proměněné ve víno.

Křest Desire for Sorrow, Tortharry, SDOS, Darkfall (At) – Velbloud Music Bar – 20:30
Desire for Sorrow – domácí symphonic black metalová smečka vám v kompletně nové show představí novou desku nazvanou „Visions“. Tortharry – death metalová stálice, kterou netřeba dlouze představovat. Momentálně slaví 25 let existence na svém tour v Mexiku. Six Degrees of Separation – se svým nelehce škatulkovatelným stylem přijedou představit své již osmé řadové album „Simple“. Darkfall (At) – tuto melodic thrash/death mašinerii z Rakouska znáte například z festivalů AFOD a Žižkův Vraždící Palcát.

Rokeři slaví 4 roky – Drink Coffee Tattoo Bar – 21:00
Rockové, popové a další léty prověřené české a slovenské hity v podání hudební skupiny Rokeři. Již s novým hráčem na klávesové nástroje a hosty.

Sound of my hood – K2 – 21:00
Porce řádné house music, techno apod. Holly the BIG, Body Bass, Edward Traumaxowski.

Wash Up! / Double You b2b ARRA feat. Kobylka Drums – Komiks klub – 21:00
Yacoob & Dean aka Double You pocházejí z Hranic na Moravě a hrají drum & bass od roku 2011. Papouch aka ARRA je DJ, promotér, moderátor, ale především bavič, který reprezentuje Bassbeat Crew. Kobylka Drums hraje na bicí od roku 1991 a své bohaté hudební zkušenosti v poslední době pojí hlavně s elektronickou hudbou a DJs.

Neděle 14. května

České Budějovice

Dětská neděle – CineStar – 14:30
Předpremiéra firmu Příšerky pod hladinou, doprovodný program ve foyer multikina: tvůrčí a výtvarné dílny inspirované vodou a podvodní říší, malování na obličej. Uvádí Vašek Votava.

Pondělí 15. května

České Budějovice

Konec semestru párty se SUJU – Studentský klub Kampa – 20:00
Přijďte oslavit konec semestru do klubu Kampa!
 

Autoři | Foto tomasklus.cz

Štítky Tomáš Klus, Monkey Business, slzy, Metzlův dům, divadlo, hudební skupina, České Budějovice, kytara, Ježíšek, Illusion, Vatikán, Berlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Na Motorfestu 2017 zahrají Tomáš Klus, Slza, Monkey Business i Tata Bojs!  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.