Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Galerijní noc, Majáles, Noc kostelů – kulturní smršť se řítí na Budějce

Tento týden začala jedna z největších kulturních akcí Budějc. Studenti i všichni ostatní žijí Majálesem. K tomu však nezahálí ani další společenská místa, takže kulturou bude žít opravdu celé město.

Besídka pobaví jihočeské publikum

Divadlo Sklep se po roce vrací do DK Metropol s novým projektem Besídka 2015. Nové písničky a neotřelé scénky uvidíte ve středu v Divadelním sále od 19 hodin. Těšit se můžete na legendární hereckou dvojici David Vávra - Milan Šteindler.

Koncert Jihočeské filharmonie se sólisty Kateřinou Šmídovou Kalvachovou a Igorem Loškarem se odehraje ve čtvrtek v Divadelním sále DK Metropol. Vystoupení věnované melodiím bratrů George a Iry Geshwinovým pod taktovkou Jana Talicha začne v 19 hodin.

Melodické písně o lásce budou znít v sobotu DK Metropol. Na Malé scéně vystoupí od 19 hodin chorvatské duo Aledory, které tvoří dva bratři Alen a Dorian Škrobonja.

Galerie otevřou své dveře i v pátek v noci

Večerní programy s dobovými představeními, hrami, workshopy nejen pro děti, komentované prohlídky k aktuálním výstavám, to vše se odehraje v pátek v Českých Budějovicích.

Dům u Beránka
PUNKva, ponor při svíčkách – od 10 do 18 hodin.

Galerie Pod kamennou žábou
Kejklíř Slávek, výstava netradičních nástrojů, výtvarná dílna, hudební představení – start od 16 hodin. 

Jihočeské muzeum
Netradiční večerní program, koncert Jihočeského univerzitního orchestru Big Band Symphonic – 19:30.

Galerie současného umění
Eva Eisler – workshop od šperku k objektu – začátek pro veřejnost od 10:00 – 17:00 – galerie bude otevřena do půlnoci.                                     

Jazzový koncert

Trumpetista, skladatel i amatérský malíř Laco Deczi, pocházející ze Slovenska, ovšem žijící ve Spojených státech, přijíždí opět do Českých Budějovic, kde v pátek vystoupí v Highway 61 Jazz & Bluesovém Clubu. Laca spolu s Celula New York uslyšíte od 20:30.

Noc kostelů

Páteční den nebudou otevřené pouze galerie, ale prohlédnout si budete moci i kostely. Čekají vás zajímavé doprovodné programy jak pro děti, tak i pro dospělé, hudební koncerty a mnoho jiného. Podrobný program najdete na www.nockostelu.cz.

Taneční party

Café Klub Slavie pořádá další Rumba latina party. Sobotní večer prožijete od 21. hodiny v rytmu latinskoamerických tanců pod vedením tanečníků přímo z Latinské Ameriky.

Autogramiáda Michala Viewegha

Jeden z nejúspěšnějších českých spisovatelů zavítá ve čtvrtek do jihočeské metropole, kde bude rozdávat v knihkupectví v IGY své podpisy. Součástí autogramiády bude od 17 hodin i krátký rozhovor.

Autosalon v Géčku

Parkoviště u Globusu zažije v sobotu pořádnou jízdu. Fotokoutek, Offroad Parkur, Jízda zručnosti, trenažer nárazu, to vše na vás bude čekat od 10 do 17 hodin.

BeSeeda. v Besedě

Pořádnou nálož rapu uslyšíte už v sobotu na parkoviště v Besedě, kde vystoupí Vladimir 518, Orion nebo James Cole. Doprovodí je oblíbená jihočeská reggae-pop kapela Pub Animals.

O dalších akcích nejen z kultury si můžete přečíst v Jihočeském kalendáři! Další tipy Budějcká Drbna přivítá v diskuzi.

Štítky České Budějovice, Noc kostelů, koncert, galerie, kultura, Dům kultury Metropol, Milan Šteindler, David Vávra, Jan Talich, Jihočeská filharmonie, Divadlo Sklep, kulturní akce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Galerijní noc, Majáles, Noc kostelů – kulturní smršť se řítí na Budějce  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.