Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hudebníci a pouliční umělci zaplaví tento týden České Budějovice

Buskers fest je opět tady. Město ožije hudbou, divadelními, akrobatickými i jinými představeními. Pátkem ale hudební veselení v centru města nekončí. Následovat bude od pátku do neděle ještě festival Masné krámy, kde vás mimo hudební zážitky čekají i ty gastronomické.

Pouliční festival

Buskers fest vnesl do města tu správnou letní atmosféru. Ve středu vás na Lannovce bude od 16 hodin čekat Líný kvartet a Pirates of the pubs. Na Piaristickém náměstí se bude hrát od 13 hodin pohádka a následovat budou i další zajímavá představení.

Ve čtvrtek u Černé věže se od 14 hodin setkáte s Honzou Vlažným a Téměř divadelní společností. Lanovku od 17 hodin rozezní Singhaia. U Zlatého mostu se můžete těšit na akrobatické kousky - Bude Cirkus.

V pátek se bude konat od 14 hodin pařba na Sokolském ostrově, kde zahraje oblíbená kapela Traband, vystoupí Kabaret Kajbar, Pirates of the pubs a mnoho dalších.

Na letní scéně KD Slavie to zase žije

Populární filmové, muzikálové i jiné známé či neznámé melodie se ponesou ve středu u KD Slavie. Na letní scéně vystoupí od 18 hodin Velký dechový orchestr České Budějovice.

Příjemné posezení pod kaštany při poslechu jazzu zažijete ve čtvrtek, pokud dorazíte v 19 hodin ke Kulturnímu domu Slavie, kde na letní scéně vystoupí Veliký ZUŠ Band.

Předvádění lidových řemesel

Tento týden se ve středu v Galerii Na dvorku naučíte zpracovávat přírodní materiály s Jaroslavou Polákovou. Zdobení užitkové keramiky předvede František Reindl. Řemesla si budete moci sami vyzkoušet od 12 do 18 hodin.

Ve středu ve středu

Každou letní středu si můžete přijít před Sokolovnu užít od 20 hodin zajímavý koncert. Tento týden uslyšíte kapelu Rozkrock. Chybět nebude alko i nealko občerstvení.

Rumba Latina

Klasická taneční zábava pro milovníky latinskoamerických rytmů je přichystána v pátek v Café Klubu Slavie. Tančit se naučíte od 21 hodin pod vedením zkušených tanečníků přímo z Latinské Ameriky.

ABBA World Revival

Desetičlenný soubor profesionálních hudebníků vám v pátek zahraje repertoár světoznámé švédské skupiny ABBA. Přes třicet nejznámějších písní uslyšíte ve společenském sále DK Metropol od 19 hodin.

Oslava prázdnin

Konec školního roku můžete oslavit tančením v rytmu drum&bassu v pátek v K2. Za mixážním pultem uvidíte nejen DJ z Brna, Vaczeche a Caspera, ale i Hanzalla Kejleba a mnoho dalších. Akce s názvem Toxymoron vypukne ve 21 hodin.

Letní fest Masné krámy

V pátek od 10 hodin zastaví prostranství okolo Masných krámů podium, lavice, grill a hlavně výčep. Festival, na kterém bude hrát živá hudba, proběhnou odpolední grilovačky všech možný dobrot a chybět nebude ani pivní soutěž, si budete moci užít až do neděle do půlnoci.

O dalších akcích si můžete přečíst v Jihočeském kalendáři! Další tipy Budějcká Drbna přivítá v diskuzi.

Štítky České Budějovice, festival, představení, ABBA, Traband, Černá věž, Dům kultury Metropol, Zlatý most, masné krámy, Drbna.cz, hudební skupina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hudebníci a pouliční umělci zaplaví tento týden České Budějovice  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.