Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Přehlídková mola vyměnila vítězka soutěže Maturantka Roku za jaderný reaktor

Místo bikin si oblékla žlutou kombinézu. Nervozitu a počáteční obavy vystřídal úsměv a uvolněnost. Tak lze charakterizovat návštěvu nejhezčí české maturantky Jaroslavy Marcelové v Jaderné elektrárně Temelín. V České republice je jedna z mála modelek, která fotila v těsné blízkosti jaderného reaktoru.

Reaktor, blokovou dozornu nebo strojovnu s největší českou turbínou navštívila v těchto dnech vítězka soutěže Maturantka roku 2016 osmnáctiletá rodačka z Českých Budějovic Jaroslava Marcelová. S jihočeskou metropolí ji spojuje pouze místo narození, jinak celou dobu žije v Plzni. A chvíli tady ještě vydrží, protože po prázdninách nastupuje na Západočeskou univerzitu. Přestože jejím oborem bude ekonomika, tak několik dní strávených v elektrárně provozované společností ČEZ je pro mladou modelku zajímavá zkušenost. „Strávit tolik času v Temelíně je pro mě opravdu zážitek, ale největší vzpomínkou bude návštěva reaktoru. Tolik kontrol jako při vstupu jsem nezažila ani na letišti,“ popisuje dojmy mladá modelka.

Ani Jarku neminulo převlékání do žlutého oblečení. „Díky přehlídkám jsem už vyzkoušela spoustu kostýmů a různě ulítlých oblečků, ale žlutá kombinéza jasně vede. Chvílemi jsem si přišla jako pampeliška. I když po návštěvě vím, že kombinéza i její barva mají svůj význam,“ dodala s úsměvem.

Po návratu z Temelína čeká Jarku krátký odpočinek a pak se vrhne do volejbalové přípravy plzeňského extraligového týmu.

Foto Jan Luxík

Štítky návštěva, Jaderná elektrárna Temelín, Česko, Západočeská univerzita v Plzni, ČEZ, Temelín, Plzeň, České Budějovice, jaderný reaktor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přehlídková mola vyměnila vítězka soutěže Maturantka Roku za jaderný reaktor  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.