Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na lipenských sjezdovkách je už přes půl metru sněhu

Návštěvníci Skiareálu Lipno se mohou těšit na první letošní lyžovačku ve velmi dobrých podmínkách. Nejdříve se v pondělí dětem otevře výukové hřiště Fox park se třemi pojízdnými koberci a lyžařskou školou, o den později se lyžaři vydají na sjezdovky Jezerní, Spojovací, Lišáka Foxe a Dámskou.

„Areál se nám díky počasí i investicím do zasněžovacího systému daří připravovat ve velmi krátkém čase. Lyžaři se mohou těšit na více než čtyři kilometry sjezdových tratí, na kterých je přes padesát centimetrů sněhu. Už od úterý bude od 18 hodin pro všechny připravené i večerní lyžování,“ pochvaluje si ředitel Skiareálu Lipno Petr Dušek s tím, že během večerního lyžování bude otevřený také Fox park, aby se děti mohly dostatečně vydovádět.

Sněžná děla v areálu běží díky dobrému počasí stále naplno. „Doposud jsme nasněžili na sjezdové tratě a do Fox parku přes 100 tisíc kubíků sněhu a ve sněžení pokračujeme dál,“ zdůraznil Dušek s tím, že i předpovědi počasí na další dny jsou velmi příznivé. Od úterý pojedou naplno i všechny tři lanové dráhy v areálu a lyžaři se přímo ze sjezdovek mohou vydávat na Stezku korunami stromů. „Bude zde k dispozici speciální půjčovna outdoorových bot a úschovna lyží a lyžáků. Návštěvníci si tak užijí cestu vzhůru k vrcholkům stromů bez jakýchkoliv starostí o svoje lyže a v pohodlných botách,“ upozornil Dušek.

Pokud někdo už nevěřil, že se zima umoudří a nevzal si na hory lyžařské vybavení, pomůže mu místní půjčovna Intersport rent a otevřený je i obchod Intersport. „Lyžaři začátečníci se mohou spolehnout na naše instruktory z lyžařské školy a pro děti i jejich rodiče jsou na celý týden připravené animační programy,“ dodal Dušek. 

Tisková zpráva

Štítky sjezdovka, Vodní nádrž Lipno, Intersport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na lipenských sjezdovkách je už přes půl metru sněhu  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.