Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Střelecký rekordman z Kaplice Jakub Lesňák: Kluků z Vyššího Brodu mi bylo líto

Jakub Lesňák, devětadvacetiletý útočník kaplického Spartaku, býval před časem obávaným kanonýrem v krajském přeboru, kde dával góly s železnou pravidelností. O víkendu opět přesvědčil, že ani po delší pauze neztratil nic ze svého střeleckého umění. K dvouciferné výhře 12:0 v duelu I. B třídy nad vyšebrodským Dynamem přispěl úctyhodnými osmi góly, což je za poslední roky střelecký rekord v krajských soutěžích, který asi jen tak nikdo nepokoří.

Jakube, podařilo se vám někdy nastřílet v zápase osm gólů?
Rozhodně ne. Nad tím nemusím ani moc dlouho přemýšlet. V mužích určitě ne a myslím si, že ani v mladších kategoriích se mi nic takového nepovedlo. Ujistit vás můžu v tom, že už se to nikdy opakovat nebude. (smích)

Dokážete si všechny zásahy vybavit?
Asi to trochu zkrátím... První gól byl hodně rychlý. Šel jsem sám a uklidil balón po zemi k tyči. Druhý jsem zkušeně uklidil do prázdné brány. Třetí byl odražený míč a přes teč obránce skončil v bráně. Čtvrtý byla pohodová dorážka, správný výběr místa. Pátý gól byl nejhezčí, nestárnoucí Peťa Janura přihrával a z velkého vápna jsem přehodil vše, co se dalo. Šestý byla střela z úrovně penalty pod břevno. Sedmý byla dorážka do odkryté branky. No a konečně poslední gól po zpracování „plackou" uklizený míč na zadní tyč.

Který z nich byl nejpovedenější?
Jak už jsem zmínil, tak pátý gól byl nejpovedenější. Teda mně osobně se hodně líbil, byla to taková fotbalová lahůdka.

Libor Granec poctivě počítá statistiky všech hráčů. Kolik vám napočítal gólů v kaplickém A-týmu?
Nejlepší vedoucí mužstva, jakého jsem kdy poznal, a jak je v otázce, tak poctivka ve všech ohledech. Jsem rád, že aspoň touto formou jsem mohl vyzdvihnout jeho práci pro kaplický fotbal. Abych se dostal k odpovědi, po telefonickém hovoru s Liborkem, bez jakéhokoliv přemýšlení řekl toto: momentálně 117 gólů ve 139 zápasech za A- tým.

Poločas vám ještě stačili hosté z Vyššího Brodu vzdorovat, a na dvoucifernou kanonádu to nevypadalo, že?
Podle poločasového výsledku to nevypadalo, ale i v prvním jsme měli dost šancí. Že to skončí takovým výsledkem, tak s tím asi nikdo nepočítal. Kluků z Vyššího Brodu mi bylo i líto, znám jich tam dost, hlavně teda Káju Krauskopfa, jehož výkon bych chtěl vyzdvihnout i za takového výsledku.

Na podzim jste v dresu Spartaku nenastupoval. Byl jste zraněný nebo v Rakousku?
Pořádně jsem nehrál fotbal tři roky, byl jsem pracovně v zahraničí a to s fotbalem nešlo dohromady. Hrál jsem akorát jeden podzim ještě v krajském přeboru, kde jsem se zranil a přetrhl si vazy v koleni s Jindřichovým Hradcem. Podzim byl hodně dobře rozjetý, ale nakonec se v této sezoně spadlo. Začal jsem až teď v zimě, když jsem v zahraničí pracovně skončil. Hlavním důvodem byla rodina, s manželkou máme patnáctiměsíčního syna Kubíka a to s touto prací taky nešlo dohromady.

Jarní domácí zápasy hrajete na náhradním hřišti. Kdy se vrátíte na hlavní stadion?
Na hlavním stadionu by se měla hrát už podzimní část, pokud vše půjde podle plánu. Kaplice se drží v první polovině.

Čekalo se před sezonou víc?
Abych řekl pravdu, tak nevím, jaké byly plány na tuto sezonu. Teď už se budeme chtít do konce sezony fotbalem jenom bavit.

Se Spartakem pamatujete lepší časy, kdy bojoval o špic přeboru. Vrátí se někdy?
Máte pravdu, pamatuju. Byly to krásný časy, na které se nedá zapomenout. Jestli se nikdy vrátí? Proč ne. V Kaplici je teď spousta mladých kluků a to ještě dodám do 20 let, kteří jsou výborní fotbalisti, akorát si to ještě v tomhle věku potřebují srovnat v hlavě. Je to dobrá parta kluků, kteří by jednou krajský přebor v Kaplici mohli hrát. V listopadu vám bude třicet let.

Chystáte se dohrát kariéru v Kaplici? Jaké máte plány?
Tuto otázku bych prozatím nechal otevřenou. Uvidíme, co bude v létě. 

Autoři | Foto Libor Granec

Štítky fotbal, gól, střelec, kanonýr, Kaplice, Lesňák, Vyšší Brod, krajský přebor, SK Dynamo České Budějovice, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střelecký rekordman z Kaplice Jakub Lesňák: Kluků z Vyššího Brodu mi bylo líto  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.