Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Léto v Kaplici bude nabité kulturou i sportem

V Kaplici to žije. A letošní léto, to bude v tomto městečku opravdu nabité. Akce bude střídat akci, na své si přijdou lidé chtiví sportu a hlavně i kultury. Kaplické léto bude pestré a tak si ho užijí všichni, akce nabídnou rozmanité hudební žánry, a na své si přijdou i ti nejmenší.

A pod letní kaplickou pokličku nechal Budějckou Drbnu nahlédnout ten nejpovolanější, vedoucí Kulturního a informačního centra Kaplice Stanislav Trs.

Letní prázdniny jsou za dveřmi... Na co se můžeme v Kaplici těšit z hlediska kultury?
Ačkoliv jsme malé městečko, tak ani u nás v Kaplici kultura nikdy nespí. Lidé se mají v létě na co těšit. Máme připravené akce nejen pro obyvatele města jak kulturní, tak i celou řadu sportovních. Při té příležitosti zmíním například Kolem kolem Kaplice nebo hudební léto skládající se z pestré nabídky hudebních večerů. Ten výčet by byl ale hodně dlouhý. 

Hudební bonbónek jste si nachystali na poslední červnový den, kdy se v městském parku uskuteční Sucháč fest. Jedná se o tradiční akci, nebo letošní novinku? 
Loni jsme pořádali první ročník této akce, ale v malinkém a s místními kapelami před kulturním domem. Letos jsme Sucháč fest pojali ve větším. V městském parku postavíme pořádnou stage  a na pódiu se vystřídá celkem šest kapel. Největším tahákem bude bezesporu Monkey Business, ale určitě lidi přitáhnou i další, jako jsou Pekař, Děda Mladek Ilegall Band, Pekař. Samozřejmostí bude dostatek občerstvení a Sucháč fest zpestří také rozmanité atrakce, například rodeo býk, shod´ho, lidský stolní fotbal a jiné. Určitě nezapomínáme ani na naše nejmenší, takže děti se mohou těšit třeba na skákací hrady a podobné záležitosti pro dovádění.. 

Proč padla volba na Monkey Business?
Monkey Business jsme v Kaplici ještě neměli a myslím si, že předvádějí správnou show . A to my chceme, aby se lidé skvěle bavili.

Také se nabízí otázka, proč název Sucháč fest?
Celý fest se odehrává v místním parku a nad ním je kopec, který má název Suchý vrch, takže proto Sucháč fest. 

V červnu se také uskuteční akce Kolem kolem Kaplicka. Můžete nastínit, o co jde?
Akce Kolem kolem Kaplicka je sportovně kulturní, jde o cykloturistiku kolem Kaplice. Připraveny jsou tři trasy se soutěžemi a na dojezdu čeká na každého účastníka drobný dárek. Přispěchala nám na pomoc firma E.ON , která se připojila s E-mobilitou a lidé si mohou vyzkoušet elektrické skútry, kola koloběžky i auta. Na městském koupališti lidem pak den zpestří kapela, a pro děti bude k dispozici například populární skákací hradem a další atrakce.

 Kdyby se někomu v letních měsících zastesklo po krampusech, je možné je navštívit v místní galerii? Nechystají se i zde nějaké akce?
Zájemci mohou Galerii Krampus  navštívit i v létě, a to v dané otevírací doby po celý týden, nebo po předchozí telefonické domluvě. Máme připraveny noční kostýmované prohlídky, který nabídnou opravdu velký a troufám si tvrdit, že i adrenalinový zážitek.

Připravili jste také cyklus Kaplické hudební léto... Co nabídne?
V pátek 21. července milovníkům dechové hudby u nás v Kaplici zahraje kapela Podhoranka, v pátek 28. července vystoupí Crazy dog , což je rokenrolová kapela. V pátek 4. srpna univerzální kapela Spolektiv. Na pátek 11. srpna jsme připravili bonbónek v podobě argentinského večera s tanečnicemi, s argentinskou zpěvačkou a kapelou. Všechny akce v rámci Kaplického hudebního léta se uskuteční pod širým nebem. Pokud počasí nedovolí, přesunou se do kulturního domu nebo kino kavárny.

Chystáte také Kaplické slavnosti, které se uskuteční první dva dny v září. Máte již připravený program?
Program máme zhruba připravený, už jen ladíme detaily. Jen prozradím, že Kaplické slavnosti budou opět ve stylu dožínek. To ale neznamená, že to bude akce pro úzký okruh lidí, naopak. Kulturní program bude pro všechny generace a každý si v něm určitě najde to své. Veškeré informace a podrobnosti o kaplických akcích zájemci najdou na webových stránkách na Informačním portálu o Kaplici.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky Kaplice, léto, koncert, sport, festival, park, kultura, hudební skupina, Monkey Business, Drbna.cz, E.ON

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Léto v Kaplici bude nabité kulturou i sportem  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.