Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Čech na finále Ligy mistrů: Atmosféra před zápasem pro mne byla opravdovým zážitkem

Vidět finále Ligy mistrů je snem snad všech fotbalových fanoušků. Něco takového se podařilo Davidu Hřibovi, který uspěl v celostátní soutěži a vydal se do Cardiffu na utkání mezi Realem Madrid a Juventusem Turín. Jaké to je vidět na vlastní oči na hřišti Cristiana Ronalda nebo Gianluigiho Buffona?

Davide, jak jste se o samotné soutěži dozvěděl?
Na soutěž o zájezd na finále fotbalové Ligy mistrů organizovaný společností Mastercard jsem narazil při brouzdání po internetových stránkách. Do té doby jsem neznal ani věrnostní program Priceless Specials.

Jaká byla vaše první reakce poté, co jste se stal vítězem?
Když jsem se dozvěděl, že jsem vyhrál, nemohl jsem tomu nejdříve uvěřit. Ještě nikdy jsem totiž v žádné podobné soutěži neuspěl. A upřímně říkám, že jsem si stejně nebyl zcela jistý, jak to třeba celé dopadne. To skončilo v momentě, když jsem si svou výhru vyzvedl a měl vše potvrzené. Potom jsem si začal naplno uvědomovat, že opravdu uvidím finále Ligy mistrů a tím si splním svůj obrovský sen.

Byl jeden z týmů vaším favoritem?
Ano, já měl od počátku jasno, komu budu fandit a kdo je pro mne favoritem zápasu. Real Madrid je dlouhodobě mužstvo mého srdce.

Jaká byla cesta do do dějiště?
Naše cesta nezačala úplně vesele, protože jsme se s přítelkyní, se kterou jsem na zápas cestoval, bohužel vzbudili později, než jsme původně plánovali. Jednoduše jsme zaspali a málem ani neodjeli. To by byl pořádný trapas. Naštěstí jsme nakonec vše stihli a v letadle byli včas. Smůlu jsme si tedy vybrali na počátku a pak už vše proběhlo v naprostém pořádku. Vše bylo skvěle zařízeno a spoje navazovaly.


Atmosféra na finále Ligy mistrů v Cardiffu.

Jaké jste měl dojmy z velšského Cardiffu?
Ve Walesu jsem byl poprvé, ale musím říci, že Cardiff je skutečně velkolepé město. Atmosféra před zápasem pro mne byla opravdovým zážitkem. Fanoušci na ulicích společně zpívali, tancovali a radovali se. Střed města byl kvůli utkání zcela uzavřen, takové masy lidí snad organizátoři asi ani nečekali.

První poločas samotného finále byl vyrovnaný, nakonec ale Real zápas jasně ovládl. Popište své pocity z utkání.
Celou dobu jsem si myslel, že budeme zápas sledovat odněkud z horních pater stadionu a téměř nic neuvidíme. Proto pro nás bylo hodně milým překvapením, když jsme seděli kousek od trávníku a měli hráče už při rozcvičování na dosah. Předzápasový program i samotné utkání byly úžasnými zážitky. Už jsem na pár významnějších zápasech byl, ale tento vše, co bylo předtím, dalece překonal.

Na co si teď nejdříve vzpomenete, když se řekne finále Ligy mistrů 2017?
Asi na fanoušky Juventusu Turín, k mé radosti poraženého finálového soupeře. Seděli jsme blízko jejich sekce a bylo fantastické sledovat, jak se spolu radují, zpívají a fandí.

Foto archiv Davida Hřiba

Štítky fotbal, Liga mistrů, Cardiff, Real Madrid, Juventus Turín, finále, Liga mistrů UEFA, Cardiff City FC, Juventus FC, Cristiano Ronaldo, Gianluigi Buffon, soutěž, MasterCard, Wales

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čech na finále Ligy mistrů: Atmosféra před zápasem pro mne byla opravdovým zážitkem  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.