Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Šik móda oblékne každou dámu. Nejen na ples, svatbu, ale i do práce nebo na procházku

PR článek

Občas se člověku stane, že ve městě narazí na zajímavý obchůdek, který je díky tomu, co nabízí, jiný než ostatní. A to potěší. A ženu o to víc, když je to obchod s módou. Každá totiž uvítá další inspiraci a samozřejmě potencionální úlovky do své šatní skříně. A přesně tohle dámy najdou v centru Českých Budějovicích, na rohu ulic Plachého a Hroznová, v butiku Šik móda. V útulné a bohaté prodejně Martiny Müllerové.

Šik móda je butik s oblečením. Takových prodejen je v Českých Budějovicích jako hub po dešti. Přesto tvrdíte, že váš obchod je jiný. Čím?
Nabízíme velice široký módní sortiment pro dámy. Od společenského oblečení až po vycházkovou módu. Kalhoty, sukně, halenky, svetry, kabáty, bundy, A to včetně kabelek, pásků a dalších doplňků. Ženy v našem butiku najdou opravdu vše, dovážíme módu renomovaných značek z Německa, Itálie, Francie. To není nic neobvyklého, ale jsme jiní tím, že u nás se obléknou i dámy korpulentnější. Nabízíme totiž oblečení široké velikostní řady, a to od čísla 36 až po 52.

A to je v tomto oboru neobvyklé?
Není to tradiční. I ženy, které nepatří do velikostní kategorie S, touží po nějakém pěkném módním kousku, ale v klasickém butiku nemají šanci, protože tam prostě nic neobléknou. A pokud už se do něčeho v nějakém takovém obchodu vejdou, pak to je většinou nudná a často uniformní nabídka mnoha klasických módních řetězců. Ale v našem butiku dámy, které potřebují větší čísla oblečení, najdou to, co hledají, po čem touží. Obléknou se módně a elegantně. V Českých Budějovicích takových butiků opravdu moc není, naše zákaznice si pochvalují námi nabízené oblečení, že je hezké a není jim to malé.

Butik je zaměřený i na určitou věkovou kategorii?
Móda v našem butiku je hlavně pro ženy středního a vyššího věku. Ale určitě si u nás něco najdou i mladší věkové kategorie. Je to vidět, častokrát přijde maminka s dcerou a ani jedna od nás neodchází s prázdnou.

Móda se mění velice rychle, někdy až neuvěřitelným tempem. Přináší to majitelům butiků nějaké problémy?
Je to fakt, že změn v módě je mnohdy opravdu za krátkou dobu hodně. Držíme s módou krok, musíme, chceme zákaznicím nabídnout to nejnovější. S objednáním nejnovějších trendů není problém, reagujeme hned a zboží máme taky v brzké době, jen občas se při rychlých změnách stane, že sezonní módní kolekci třeba nestačíme celou vyprodat. Nejnáročnější je to v tomto směru u kalhot. Délka, šířka, barevnost – změny jsou u nich někdy opravdu neskutečně rychlé.

Jakým směrem se móda ubírá teď? Co frčí?
Hodně se nyní nosí cardigany od hřejivých pletených, až po lehoučké bavlněné varianty. A také dlouhé pletené kabáty, svetry, přehozy, velké šály. Je také velká sháňka po sukních, trh jich ale tolik nenabízí, výběr je proto užší. Sukně byly totiž v poslední době výrobci trochu opomíjené, protože se nosily přece jen mnohem více úzké kalhoty, legíny. Ale musím připomenout, že nyní je hodně složité období. Ještě se prodává léto, lidé pořád jezdí na dovolené, ale zima už přitom klepe nedočkavě na dveře. Prozradím, že v nejbližších dnech se zimní móda, bundy a kabáty, objeví už na stojanech v našem butiku. Zimě budou dominovat lesklé materiály s kožešinami.

Butik už provozujete dlouhou řadu let. Dvanáct let v Hluboké nad Vltavou, pak šest let v budějcké České ulici a od roku 2006 na rohu Plaché a Hroznové ulice. Proto určitě můžete porovnat současné zákaznice s těmi, které k vám chodili před lety.
Nabídka je v současné době obrovská a i možná proto jsou zákazníci mnohem vybíravější než tomu bylo dříve. Lidé si rádi kupují hezké věci. Mají příležitosti, pro které se potřebují obléknout, jindy chodí nakupovat třeba z rozmaru. Je to velice individuální, zákazníci jsou opravdu různí, nároční, méně nároční. A nás velice těší, když dokážeme uspokojit všechny. A velikou odměnou je pro nás, když pak přijde spokojený zákazník a přinese prodavačce třeba kytičku, jako výraz poděkování za to, že ho tak suprově oblékla například na svatbu, maturitní ples a další podobné, výjimečné životní příležitosti. A těší nás, že se k nám lidé vrací.

Proč by měli zákazníci navštívit právě váš butik, Šik módu?
Určitě u nás najde osobnější přístup, oblékneme zákazníka podle přání. Protože si pro zboží jezdím k výrobcům sama, jsem schopna přivézt i kousek dle přání. A když je třeba dáma nerozhodná, rádi poradíme. Nesnažíme se ale za každou cenu vše prodat, takže pokud zrovna zákaznici daný kousek úplně nepadne, doporučíme jí, aby třeba počkala na ten, který bude mnohem lepší. Máme k dispozici šikovnou švadlenku, které okamžitě zákaznici případně vybraný kousek doladí, třeba upraví délku kalhot a podobně. Pokud dáma přijde s pánským doprovodem, ten si u nás může pochutnat na dobé kávě. Nabízíme také dárkové poukázky, když někdo chce obdarovat dámu módním kouskem, ale necítí se na to, aby to sám vybral, je ideální tato varianta. Darovat poukázku, aby si žena sama vybrala dle přání to, co se jí líbí, co jí sedí, co jí sluší. Prostě to, co je šik.

Štítky Šik móda, Martina Müllerová, butik, oblečení, móda, obchod, České Budějovice, Německo, Itálie, Francie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šik móda oblékne každou dámu. Nejen na ples, svatbu, ale i do práce nebo na procházku  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.