Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Dynamo srovnalo dluh z historie a může hrát druhou ligu

V ulicích Budějc se v posledních dnech stále více rozebírá budoucnost SK Dynamo České Budějovice. Proslýchalo se, že klub nemá peníze a propouští zaměstnance, či že bude hrát v příští sezoně jen Českou fotbalovou ligu. O tom, jaká je aktuální situace, otevřeně hovoří předseda představenstva a generální manažer Martin Vozábal.

Martine, na veřejnosti koluje zpráva, že Dynamo nemá peníze na zaměstnance. V klubu kvůli tomu má končit obchodní manažer Josef Horák. Je to pravda?
Není. Pan Horák přišel s tím, že má lepší nabídku z firmy v Táboře, kde bude prodávat auta. Prostě končí, protože o to zažádal. Nemá to žádnou spojitost s čímkoliv jiným. Nahradíme ho někým jiným. Bude to osoba, která má ke klubu blízko. Vše je v jednání a myslím, že se dohodneme.

V klubu měla ale skončit i marketingová manažerka Kateřina Lundáková.
Stejně tak Kačka Lundáků skončila na vlastní žádost, protože dostala lepší nabídku. Kačka odvedla skvělou práci pro tuhle organizaci, ale dostala výzvu a my jí vyhověli. Udělali jsme výběrové řízení a dneska už máme v klubu novou a stejně šikovnou holku Míšu Čeňkovou.

Spekulace kolem propouštění zaměstnanců z důvodu nedostatku peněz je tedy opravdu jen spekulace veřejnosti?
V žádném případě bych do spekulací ohledně nedostatku peněz nezapojoval zaměstnance, kteří dostávají dle běžných norem výplaty. Je to absolutní nesmysl, který se možná někomu mimo klub hodí v této době.

Rýsuje se v klubu něco nového?
Nechal bych to na konec sezony. Každý děláme, co máme. Chystám pro akcionáře předpokládané rozpočty na příští rok. Jsou tam nějaké varianty, ale s kým budeme hrát, o co budeme hrát a za jaké prostředky, to řeknou oni.

Dynamo má údajně milionové dluhy a hrozí mu propad do třetí ligy.
To je složité, ale nicméně jsme udělali v tomto týdnu rozhodující krok, což je splnění licence, kterou bychom měli obdržet řádně v termínu od licenční komise. Šlo o historické věci a zisku licence z mého pohledu nic nebrání.

Můžete být konkrétnější?
Nemůžu. Museli by odpovědět jiní, proč nás ty věci až teď doběhly. Něco jsem tady zdědil a z mého pohledu se to podařilo napravit.

Klub tedy aktuálně nemá žádné dluhy?
Nevím. To by museli odpovědět akcionáři. Až tak daleko nevidím. Jak jsem řekl, důležité je, že se podařila vyřešit věc, bez které bychom nedostali licenci na druhou ligu.

Předpokládám, že se jednalo o dluh.
Ano. A nebyl to malý dluh.

Vůči hráčům?
Ne. Bylo to mezi kluby. Druhé straně došla trpělivost, ale proč to tady bylo takovou dobu a nic se nedělo, nikdo to neřešil a doběhlo nás to teď. Ale z mého pohledu je to nyní vyřešené nejlépe, jak to šlo. Je zbytečné k tomu víc říkat.

Štítky SK Dynamo České Budějovice, fotbal, Synot liga, Martin Vozábal, rozpočet, druhá liga, dluhy, peníze, Česká fotbalová liga, České Budějovice, Josef Horák, licence, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo srovnalo dluh z historie a může hrát druhou ligu  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.