Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

SOUTĚŽ: Mistři Evropy Sabovčík a Verner naposledy zabruslí společně

Na ledové plochy znovu míří show Jen počkej, zajíci! Představení na motivy slavného animovaného seriálu po loňském úspěchu nabídne navíc akrobatická čísla a vystoupení olympijského medailisty Jozefa Sabovčíka.

„Při přípravě druhé sezony jsme se s Tomášem Vernerem dohodli na omezení počtu jeho vstupů, kterých bylo deset. Tomáš měl trochu štvanici, hlavně co se převleků týká,“ vysvětlil choreograf a režisér show František Blaťák. „Nechtělo se mi rušit celou koncepci scénosledu, a tak mne napadl Jožka Sabovčík, mistr Evropy z Kodaně a bronzový medailista ze Sarajeva. Zavolal jsem mu a přesvědčil ho, aby do naší show šel,“ doplnil nestor českého krasobruslení, který stál například za úspěchem Mrazíka na ledě. Naprostou novinkou je také scénická hudba Václava Noida Bárty, kterou zkomponoval pro čísla Strašidla a Putování.

Po Brně se rodinná podívaná s Vlkem a Zajícem zastaví v Českých Budějovicích, Ostravě, Pardubicích a v Praze. Na ledě se znovu objeví mistr Evropy Tomáš Verner, herec Michal Nesvadba a dvojice Emi a Karel Šteflovi, která obohatí program o vrcholný sportovní zážitek. Jozef Sabovčík bude mít speciální roli: „S Františkem Blaťákem jsem spolupracoval naposledy před 30 lety a byl to právě on, kdo mi postavil program, s nímž jsem se prosadil na světové scéně,“ komentoval přípravy Sabovčík, první krasobruslař, který na mezinárodní soutěži skočil čtverný skok. Od té doby se mu říká „Jumping Joe“. Gymnastické prvky šampion ukáže také v Jen počkej, zajíci! „Jožka jezdí v nových choreografiích vysokou kvalitu, která je vylepšena salty, a ty skáče naprosto suverénně, pochválil svého svěřence František Blaťák. Podle jeho vlastních slov je show Jen počkej, zajíci! rozloučením Sabovčíka s českým publikem.

K nejefektnějším okamžikům patří hudební čísla, kdy na ledě bruslí všech 50 špičkových krasobruslařů z celého souboru. Podívané dominuje multifunkční scéna, jejíž součástí jsou jednak projekční plochy, na které se promítají ukázky z kresleného seriálu, a pak také nejrůznější atrakce v podobě trampolín, houpaček a malé ledové plochy na vyvýšené konstrukci. Jednotlivé postavy představení vstupují na scénu po desetimetrové skluzavce, jedné z nejoriginálnějších částí rozlehlé dekorace. „Skluzavky i další části kulis jsou pokryty syntetickým ledem, aby na nich bylo možné bruslit, vysvětlil náročnost představení František Blaťák. Účinkující během dvouhodinového programu obléknou 350 masek a kostýmů, které navrhl výtvarník Roman Šolc. Vedle vlka a zajíce jsou mezi nimi zvířata i pohádkové postavy včetně Baby Jagy, která se svou pecí jezdí kolem ledové plochy.

Základem představení je nově vytvořený scénář Alexeje Kotěnočkina (syna původního autora seriálu o vlkovi a zajíci), který pro show na ledě připravil společně s Jiřím Sedláčkem. Výsledkem je interaktivní férie pro všechny věkové skupiny, s využitím hudby, zpěvu, tance a především špičkového krasobruslení. V programu zazní vedle původní hudby ze seriálu Jen počkej, zajíci! také nové písně, které pro show napsal Václav Noid Bárta.

Termíny představení

07.11. - ČESKÉ BUDĚJOVICE, Budvar Aréna
21.11. - OSTRAVA, Ostrava arena
28.11. - PARDUBICE, Tipsport arena
12.12. - PRAHA, Tipsport arena

Předprodej vstupenek za zvýhodněné rodinné vstupné je v síti Ticket Art po celé republice.

Soutěž o vstupenky na představení Jen počkej, zajíci!

Soutěž skončila. Vstupenky vyhrává: Jana Šamalová a Zuzana Černá

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

Tisková zpráva | Foto Ticket Art Production

Štítky soutěž, Tomáš Verner, představení, Evropa, Jen počkej, zajíci!, ledová plocha, Jozef Sabovčík, olympijské hry, HC Vítkovice Ridera, Václav Noid Bárta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Mistři Evropy Sabovčík a Verner naposledy zabruslí společně  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.