Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

České Budějovice zdraží od ledna vstupné na svá sportoviště

České Budějovice zdraží od 1. ledna vstupné do sportovních zařízení, které město vlastní. Týká se to zatím tarifu pro veřejnost. O změně cen dlouhodobých pronájmů bude město teprve rozhodovat v průběhu příštího roku. Město vlastní zimní stadion, plavecký bazén a Sportovní halu. Výnos z navýšeného vstupného má podle odhadů činit zhruba 1,5 milionu korun a měl by mířit do projektů na obnovu těchto objektů.

Zimní stadion, bazén i halu provozuje příspěvková organizace magistrátu Sportovní zařízení města České Budějovice. Od ní vzešel návrh na zdražení vstupného. „Ceníky se naposledy měnily už před několika lety. Na zimním stadionu to bylo v roce 2011, v plaveckém stadionu v roce 2008 a ve Sportovní hale v roce 2004,“ řekl náměstek českobudějovického primátora Jaromír Talíř. Podle podkladů Sportovního zařízení města České Budějovice se však za poslední roky zvýšily náklady na energie.

Vstupné se zvýší přibližně o 10 korun na hodinu. Například lístek na plavecký bazén v dopoledních hodinách stojí 35 korun a nově za něj návštěvníci zaplatí 45 korun. Provoz krytého plaveckého stadionu město ročně dotuje částkou 15 milionů korun.

Foto Jana Kroneislová | Zdroj ČTK

Štítky České Budějovice, sportoviště, zimní stadion, Jaromír Talíř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České Budějovice zdraží od ledna vstupné na svá sportoviště  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.