Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Budějčtí Štíři ukázali sílu a ze Švédska přivezli stříbrné medaile

Florbalisté FCB Štíři České Budějovice na vozíku uspěli na kvalitním turnaji Malmö Open ve Švédsku. Obhájci titulu se probojovali znovu do finále, ve kterém podlehli týmu Nacka HI 2:6.

Turnaje se zúčastnili dvě reprezentace Nizozemska, tři zástupci domácí země a jihočeští Štíři, kteří turnaj v roce 2016 vyhráli. „Samozřejmě jsme pomýšleli na medailové pozice. Chtěli jsme být do třetího místa, takže v týmu panuje spokojenost. Osobně mě ale prohrané finále hodně mrzí. Chtěl jsem zlato,“ uvedl hráč Štírů Tomáš David.

Turnaj Jihočeši zahájili s A-týmem nizozemské reprezentace. „Po vyrovnaném zápase jsme prohráli 0:1. Trošku jsme se v tomhle zápase i hledali. Pak už to bylo lepší. Proti béčku Nizozemska jsme vyhráli 7:1 a pak nás čekal těžký zápas s domácím týmem Nacka,“ řekl dále David. „Nacka je náš největší rival. Zápas jsme odjezdili, odmakali a přehráli jsme je.

V předposledním zápase pak dále Českobudějovičtí hráči remizovali s Göteborgem 1:1. Tím si zajistili postup do semifinále, který potvrdili výhrou 7:0 nad dalším švédským klubem Umeå. „V semifinále jsme šli znovu na A-tým Nizozemska. Měli jsme jim co vracet a zápas skončil 1:1. Sice jsme tlačili a asi třikrát je zachránila tyč, ale zápas musely rozhodnout až nájezdy, které nám moc nejdou. Tentokrát se to ale otočilo. Jirka Němec byl výborný v naší brance a hodně nám pomohl.

Ve finále se Štíři utkali stejně jako před rokem s domácí Nackou, se kterou měli za poslední rok plusovou bilanci tří výher a dvou proher. „Zápas byl oboustranně výborný. Bohužel nás srazil jeden zbytečný gól po standardní situaci z rohu. Domácí odskočili na 2:4. Museli jsme to vzadu otevřít a z brejku nám dali na 2:5. Zápas pak skončil 2:6,“ dodal David. „Na velkých turnajích je to pro nás za poslední rok třetí prohrané finále. Je to škoda, ale věřím, že na letních turnajích budeme o to více hladoví a konečně přidáme další zlato.

To, co se klukům ve Švédsku povedlo, je fantastické. Po loňském překvapivém zlatu potvrdili, že jsou jedním z nejlepších týmů v Evropě, a znovu byli ve finále. Dělají nejen klubu, ale celému městu velkou reklamu daleko za hranicemi republiky. Jsme moc rádi, že vozíčkáři jsou pevnou součástí naší florbalové rodiny a věřím, že i jim to pomáhá v lepší integraci a třeba jejich úspěch nakopne další vozíčkáře, aby začali aktivně sportovat,“ řekl k úspěchu Jihočechů prezident klubu FBC Štíři České Budějovice Jiří Kratochvíl.

Autoři | Foto stiricb.cz

Štítky Švédsko, finále, České Budějovice, Malmö, Nizozemsko, zlatá medaile, Jiří Kratochvíl, Evropa, Göteborg

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčtí Štíři ukázali sílu a ze Švédska přivezli stříbrné medaile  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.