Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budějcké Panenky získaly na mistrovství Česka sedm medailí

Zástupkyně Twirlingového klubu Panenky České Budějovice se v únoru úspěšně zúčastnily mistrovství Česka. Medaile si rozdělily tři závodnice.

Do čtyř disciplín zasáhla Veronika Kadlecová a vybojovala z každé kategorie titul mistryně Česka. „Uspěla v disciplínách Solo1baton, Solo2batons, Rytmické taneční sólo a Duo,“ uvedla Věra Kadlecová, předsedkyně Mažoretkového a twirlingového klubu PANENKY České Budějovice.

Kristýna Baštýřová získala stříbro a bronz v disciplínách Solo2batons a Solo1baton. „Obě děvčata postoupila na mistrovství Evropy do chorvatské Poreče, které se bude konat o Velikonocích,“ dodala Kadlecová s tím, že pozadu nezůstala ani Aneta Pavlíčková, která obsadila třetí místo v Solo1baton. Lucii Krýzlové skončila dvakrát čtvrtá a medaile ji unikla.

Twirling je velice náročná disciplína, hodně vzdálená od mažoretkové práce s hůlkou a pochodu. Vyžaduje gymnastické, baletní a taneční dovednosti v kombinaci s jednou nebo dvěma hůlkami. Díky Veronice a dalším úspěšným twirlerům z celé republiky se twirling stává čím dál více známějším,“ řekla na závěr předsedkyně klubu.

Autoři | Foto archiv klubu Panenky ČB

Štítky Česko, České Budějovice, Věra Kadlecová, Velikonoce, Evropa, Poreč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcké Panenky získaly na mistrovství Česka sedm medailí  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.