Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Chyby v obraně stály Dynamo vedení, nakonec bralo proti Varnsdorfu alespoň bod

Jen necelých osm stovek věrných příznivců českobudějovického fotbalu sledovalo utkání pětadvacátého kola Fotbalové národní ligy. Na Střeleckém ostrově se tentokrát představil dvanáctý Varnsdorf. Ten sice nepřijel oslnit útočnou hrou, ale ve druhé polovině se po chybách Dynama dokázal dostat do vedení. Nadějný stav držel až do poslední minuty, kdy na konečných 3:3 srovnal Milan Ujec.

Domácí fotbalisté začali aktivněji než jejich soupeř a už ve druhé minutě vybídl Čavoš hezkým pasem za obranu ke skórování Šimáka. Ten byl ale v době přihrávky těsně za posledním obráncem Varnsdorfu, a tak pěkná střela a následný zákrok gólmana Samoela byly pouze navíc.

Na střelecký zásah došlo o deset ospalých minut později. Z levé strany odcentroval do vápna Vaněk, kde by za normálních okolností v klidu hlavičkoval obránce Knejzlík míč do bezpečí, jenže za jeho záda si sprintem naběhl Jakub Pešek a s drobnou tečí zmíněného beka spadla jeho hlavička do sítě hostů.

Jenže soupeř ve žlutých dresech nechtěl být jen tréninkovým partnerem Dynama a dal o sobě rovněž vědět. A hned první šance skončila brankou. Schubert po autu hlavičkoval míč k Mirzadu Mehanovičovi, jemuž se nedostalo bránění ze strany hráčů Dynama, a proto mohl z otočky na úrovni značky pro pokutový kop prostřelit Křížka.

Úvod druhé poloviny prvního poločasu příliš fotbalové krásy nenabídl. Šanci ke skórování měli černobílí hráči v pětadvacáté minutě, ale ve vápně se k pořádnému pokusu nedokázali dostat Čavoš i Šimák. Tribuny se probudily až v závěru půle, kdy nejprve poslal Rudnytskyj utaženou střelu a Křížek ji musel dlouho kontrolovat, následně se na opačné straně zkoušel po centru Klesy prosadit Opluštil. Jen těsně ale minul balon hlavou.

To už na hřišti nebyl kapitán Benát, který musel nuceně s nedoléčeným zraněním vystřídat. Nahradil ho Jurdík a tento tah byl nakonec trefou do černého. Čavoš vyslal na pravé straně do úniku Jurdíka, jenž se dostal za obránce hostů, předložil míč Romanu Wermkemu na střed, kterému nedělalo vůbec žádný problém trefit zcela odkrytou svatyni Varnsdorfu. Šlo tak doslova o gól do šatny, jelikož sudí Příhoda rovnou odpískal konec první části.

Hned v úvodu druhého poločasu zkusili hosté srovnat stav utkání, ale dva centry Mešanoviče nenašly vytouženého adresáta na hranici malého vápna. Ve čtyřiapadesáté minutě byl blízko navýšení skóre Jurdík, když zkoušel z úhlu bezprostřední střelou překvapit Samoela. Ten se však nachytat nenechal.

Příležitost k vyrovnání tak darovalo Dynamo protivníkovi samo. Hájovského chybné zpracování míče nezůstalo bez potrestání, Schubert se totiž dostal k míči a běžel sám na Křížka. Toho obehrál a svou střelu by tak poslal do prázdné branky. Zezadu jej však v poslední možný moment zastavil Klesa a rozhodčí nařídil penaltu. Ačkoliv Křížek odhadl směr a na míč si sáhnul, úspěšným exekutorem byl Ladislav Martan.

V tu dobu ještě Budějčtí nevěděli, že zažijí pětiminutovku hrůzy. Na jejím sklonku přišel z levé strany Mehanovičův centr takřka z brankové čáry, přízemní balon prodloužil na bližší tyči Schubert a Ladislav Martan konečně umístil pokus do prázdné branky. Jeho druhý gól v duelu znamenal vedení Varnsdorfu 3:2.

Srovnáno mohlo být za pár minut. Pešek vybídl k hlavičce Mareše, ale jeho šanci zmařil vynikajícím zákrokem Samoel. Do dobré příležitosti se také dostal ve dvaaosmdesáté minutě Jurdík, když už však obehrál jednoho z obránců, z blízkosti kopaček mu míč odkopl Neuberg. A podobně neúspěšný byl pár sekund nato Ujec.

Jeden z posledních pokusů na vyrovnání nabídl Jurdík z pravé strany Marešovi, tomu se ale ve skluzu nepodařilo vyrovnat. Alespoň bod však zachránil po standardní situaci Milan Ujec. Dlouhý míč Šimáka se odrazil od levé tyče branky Varnsdorfu a forvard Dynama jej dokázal pohotově dorazit do sítě. 

„Musím říct, že je to obrovské zklamání. Zápas jsme měli perfektně rozehraný. Dobře jsme do něj vstoupili, dali jsme krásný první gól. Potom kontrolujeme hru, hrajeme aktivně, ale nechápu, co jsme schopni dostat za góly. Soupeř hodí jednoduchý míč před branku, hráči se sehnou a necháme protivníka vyrovnat. Do poločasu se nám podaří vstřelit krásnou branku, řekneme si, že budeme dál hrát aktivně, jednoduše zezadu, bez chyb... Ale to, co jsme tam dozadu druhou půli předvedli, nechápu. To je selhání jednotlivců. Jestli budeme dostávat takové góly, těžko se někam posuneme. Nad tím se musíme zamyslet. Takhle se fotbal hrát nedá,“ smutnil kouč domácího Dynama David Horejš.

„Myslím, že šlo o atraktivní utkání. Padlo šest branek, diváci se nenudili. A ani my trenéři jsme se nenudili, protože v zápase byly dobré i špatné situace. Z naší strany byla lepší druhá půle, v ní jsme ukázali sílu a charakter. Jsem zklamaný, když ztratíme vítězství v poslední minutě, ale musíme respektovat sílu soupeře, kterou České Budějovice mají,“ zmínil po skončení střetnutí kouč Varnsdorfu Roman Veselý.

SK Dynamo České Budějovice - FK Varnsdorf 3:3 (2:1)

Branky: 12. Pešek, 45. Wermke, 90. Ujec - 19. Mehanovič, 61. (pen.) a 65. Martan. ŽK: 3:1 (Klesa, Opluštil, Hájovský - Knejzlík). Diváci: 791. Rozhodčí: Příhoda - Fišer, Černý.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Klesa, Hájovský, Novák, Vaněk - Čavoš, Opluštil (67. Pešek) - Pešek, Benát (40. Jurdík), Wermke (74. Ujec) - Šimák. Trenér David Horejš.

FK Varnsdorf: Samoel - Tvaroha, Zieris, Neuberg, Knejzlík - Houser (63. Ondráček), Daníček (84. Halbich) - Martan (88. Geissler), Mehanovič, Rudnytskyj - Schubert. Trenér Roman Veselý.

Foto Bramberka Nová

Štítky SK Dynamo České Budějovice, FK Varnsdorf, fotbal, Jakub Pešek, 2. česká fotbalová liga, Střelecký ostrov, Ladislav Martan, David Horejš, Roman Veselý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chyby v obraně stály Dynamo vedení, nakonec bralo proti Varnsdorfu alespoň bod  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.