Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

E.ON Junior Cup měl stejného vítěze jako loni – Slavii Praha

Historicky největší počet týmů, přesněji 48 mančaftů ročníku 2006, které se utkaly ve Velkém finále na energeticky úsporném stadionu v Roudném, bojovalo o titul. A stejně jako v loňském roce byla nejlepší Slavia Praha, která ve finále porazila Borussii Dortmund.

Letošního Velkého finále se zúčastnilo 48 týmů, z toho celkem pět zahraničních celků. Německý Dortmund, který prošel až do finále, rumunské Targu Mureš a Tampa Brašov, slovenský Slovan Bratislava a stejně jako v loňském roce AS Monako. Patronem celé akce byl Jan Koller.

Velké finále odstartovalo už v pátek a do neděle si nejlépe vedla Zbrojovka Brno, která neprohrála jediné utkání a předváděla špičkový mládežnický fotbal. Svůj nejhorší výkon však předvedla v semifinále, kdy podlehla Dortmundu 1:4. Boj o třetí místo ale zvládla s přehledem a zvítězila nad Viktorií Plzeň 7:1.

Utkání o první místo přinesl krásný fotbal a mírnou převahu Slavie, která se dostala do vedení gólem z pokutového kopu. Poté odskočila už na rozdíl dvou branek, ale Dortmund se nevzdal. Nejprve gólem z penalty snížil a třicet vteřin před koncem bylo po krásné individuální akci vyrovnáno.

„Mým klukům jsem věřil i po vyrovnání, i když byla škoda, že to přišlo asi půl minuty před koncem,“ prozradil trenér pražského celku Michal Novák.

Na řadu tak přišly penalty, ve kterých byla nakonec šťastnější Slavia, která rozhodla v šesté sérii a mohla se tak radovat z obhajoby titulu. „Čekal jsem, že můžeme titul obhájit. Opravdu jsem tomu věřil. Když ti kluci táhnou za jeden provaz, tak je to perfektní tým,“ ví Novák.

Slavistický trenér si také pochvaloval celou organizaci turnaje. „Bylo to naprosto skvěle zorganizováno. S takovou úrovní se nesetkáváme ani v zahraničí,“ nešetřil slovy chvály Novák.

Podobná slova měl i patron turnaje, historicky nejlepší střelec české fotbalové reprezentace, Jan Koller. „Byl to náročný turnaj, ale myslím, že se skvěle povedl. Člověka hrozně nabíjí, když vidí, jak si to kluci užívají,“ usmíval se.

„Letos to bylo vyrovnanější než v loňském roce, kdy byla Slavie opravdu suverénní. Letos to mohlo vyhrát několik týmů. Tajným favoritem pro mě byla Zbrojovka Brno, která předváděla opravdu skvělý fotbal a narazila až v semifinále na Dortmund. Ale když jsem ještě před turnajem mluvil s odborníky na mládežnický fotbal, tak pasovali právě Slavii a Zbrojovku na první místo,“ zakončil Koller, který si během tří soutěžních dnů odskočil do své rodné Smetanovy Lhoty, aby si zahrál utkání 1.B třídy a pod vítězství 6:4 se podepsal čtyřmi góly a dvěma asistencemi.

Autoři

Štítky SK Slavia Praha, finále, Borussia Dortmund, E.ON, fotbal, Roudný, Jan Koller, Michal Novák, FC Zbrojovka Brno, AS Monaco FC

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

E.ON Junior Cup měl stejného vítěze jako loni – Slavii Praha  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.