Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nová Ves porazila Trhové Sviny a udržela se na špici I. B třídy

Los 7. kola A skupiny I. B třídy svedl dohromady vedoucí tandem (po 14 bodech) a zároveň doposud neporažené celky – nováčka Novou Ves, který se musel obejít bez trenéra Miroslava Pekárka (křtiny v rodině), a Spartak Trhové Sviny, jenž se s mladým mužstvem netají postupovými ambicemi. Duel dvou rozdílných poločasů sledovaly dvě stovky diváků a skončil zaslouženou výhrou novoveského mužstva. Na čele si vytvořilo dvoubodový náskok a stále nepoznalo hořkost porážky.

Prvních dvacet minut se na trávníku nic zásadního neudálo. Výjimkou byla 15. minuta, kdy gól Kuraliho neplatil pro přecházející faul na domácího stopera Boháče. Míč hráče neposlouchal a většinu času trávil ve vzduchu.

Ve 21. minutě využil okénka v novoveské obraně a narůstající převahu kapitán spartakovců Kolář, dostal se až před brankáře Bartizala a ze strany nastřelil křížnou střelou tyč. Naštěstí pro hosty se míč odrazil přímo ke Kuralimu a ten neměl problém skórovat.

Hostů bylo rázem plné hřiště, v rychlosti kombinovali a přehrávali domácí. Jedinečnou šanci měl aktivní Kolář, který proběhl mezi domácími obránci jako by se nechumelilo, ale pálil nad Bartizalovu branku.

Novoveští zvedli hlavu na konci první půle. Po autovém vhazování Nováka se míč dostal až k obránci Pechovi, jemuž přihlížející svinenská obrana dopřála moře času, aby se s míčem otočil a zamířil přesně k tyči.

Jestliže vyrovnávací gól Trhosvinenské zaskočil, tak ten druhý, který přišel sedm minut po přestávce, jejich snahu dokonale otupil. Novák vyslal do křídla Procházku a ten povedeným centrem od rohového praporku našel před brankou volného Brožku a bývalý útočník Spartaku nedal Vrábkovi šanci zasáhnout. „Prochy to kopl nádherně, nikdo u mě nebyl, trochu jsem si odstoupil a hlavou poslal míč do brány,“ popsal šťastný střelec klíčový moment zápasu.

Domácí obrana, dirigovaná zkušeným Boháčem, který se na sklonku kariéry stáhl z útoku na stopera, stála v dalších minutách na pevných základech. Jedinou vážnější příležitost si hosté vypracovali po centru ze strany, ale Kuraliho volej se mezi tyče nevešel. A když závěrečný tlak Spartaku stále nepřicházel, začali se osmělovat domácí. Procházka pálil jen do brankáře, Šejbovu střelu tečovali hostující zadáci na roh.

Na třetí gól domácích nakonec došlo a byl to nejhezčí moment pohledného střetnutí. Ve druhé minutě nastavení se dostal k míči v šestnáctce Procházka, následovala klička, druhá, jeden bek šel na jednu stranu, druhý zase na druhou a pak zachoval chladnou hlavu a přesně zamířil za Vrábkova záda. „Kdyby tam byl někdo jiný, tak to asi gólem neskončilo. Procházka je prostě kouzelník. Říkal jsem mu, jsi tam od toho, abys dával góly. Jeden dal a na jeden přihrál, takže to splnil do puntíku,“ vyzdvihl muže zápasu zaskakující šéf lavičky Roman Tunka.

U nováčka z Nové Vsi vládne velká euforie. Při premiérové účasti v krajské soutěži si vede nad očekávání. „Všichni si to tady užíváme. Ještě nedávno jsme hráli IV. třídu a teď bojujeme na špici B třídy, přišlo na nás dvě stě diváků. Co víc si můžeme přát?“ pochvaloval si Radomil Procházka.

Ohlasy z laviček

Roman Tunka, asistent trenéra Nové Vsi: Získali jsme cenné tři body a samozřejmě jsme velice spokojení. Ze začátku působili kluci trochu zakřiknutě, hráli jsme proti aspirantovi na postup. O půli jsme si řekli, co máme zlepšit. Hlavním záměrem bylo, aby soupeř neměl čas a prostor na kombinaci. Ta mu v první půli vycházela. Byl daleko lepší, přehrával nás. Před poločasem jsme dali poměrně laciný gól Pechem po autu a to pro nás byla vzpruha do kabiny. Druhou půli už jsme byli o stupínek výš zase my a předváděli jsme celkem pěkný fotbal. Zlepšili jsme hru ve středu pole a klíčovým momentem byl druhý gól. Ten třetí v nastavení to už byla taková třešnička.

Martin Písko, trenér Trhových Svinů: První poločas byl z naší strany daleko lepší, ale bohužel děláme zbytečné individuální chyby a z nich dostáváme góly. Druhý poločas se mi ani hodnotit nechce, Nová Ves byla určitě lepší, měla více ze hry a vytvořila si více šancí. K zaslouženému vítězství jí gratuluju. My jsme po druhém inkasovaném gólu přestali hrát, myslím si, že máme na víc, než jsme předvedli. Mužstvo na to určitě máme, ale tlak z naší strany nepřišel. Z jedné porážky neděláme závěry, náš cíl se nemění, chceme jít výš. Máme to dobře rozehrané a do konce celé soutěže je ještě hodně daleko.

TJ Nová Ves - Spartak Trhové Sviny 3:1 (1:1)

Góly: 41. Pech, 52. Brožka, 90. (+2) Procházka – 21. Kurali. Rozhodčí: Bumba – Kollmann, Feitl. ŽK: 2:1 (Boháč, Procházka – Valter). Diváků: 207.

TJ Nová Ves: Bartizal – Holzer, Boháč, Janeček, Pech – Neumann (77. Holý), Češka, Graman, Novák – Procházka, Brožka (61. Šejba). Mužstvo vedl asistent Roman Tunka.

Spartak Trhové Sviny: Vrábek – Valut, Petr, Ebenhöh (69. Z. Šafránek), Štrachal – Kodras (62. Valter), Brůha, Chromčák (81. J. Šafránek), Švepeš (59. Horelica) – Kurali, Kolář. Trenér Martin Písko.

Autoři

Štítky Trhové Sviny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová Ves porazila Trhové Sviny a udržela se na špici I. B třídy  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.