Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pevná domácí tvrz nepadla ani při zápase s Prostějovem

Fotbalisté českobudějovického Dynama pokračují ve skvělých domácích výkonech. Před zraky vlastních fanoušků totiž v nové sezoně Fotbalové národní ligy ještě nezaváhali a vítězná série trvá už šest zápasů. Poslední triumf získali během pátečního podvečera, když na Střeleckém ostrově hostili poslední tým tabulky z Prostějova. Nutno dodat, že slabšího rivala si Jihočeši přát nemohli.

Nezáživný úvod, kdy netrefil branku Kalod, vystřídala divácky atraktivní podívaná v prostřední části prvního poločasu. Dynamo potvrdilo roli papírového favorita a bezzubý Prostějov přehrávalo rozdílem třídy. K přímému kopu se v 19. minutě postavil Ivo Táborský a přesně mířenou ranou přes zeď k pravé tyčce nedal Kofroňovi šanci - 1:0.

Uplynuly čtyři minuty a České Budějovice svému soupeři znovu odskočily. Roh Fundy propadl přes Kaloda až k volnému Petru Benátovi, domácí kapitán neváhal a tvrdou střelou zvýšil na rozdíl dvou branek. Ve zbytku poločasu se prostějovský gólman ještě musel vytáhnout proti velké šanci Kaloda a zlikvidovat pokusy Wermkeho s Kadulou.

Převaha domácího celku trvala i po přestávce, a kdyby dynamáci lépe mířili, mohla se ze zápasu stát exhibice. V 51. minutě málem potrestal špatný odkop hostů Kalod, jenže balon namířil místo mezi tyčky nad břevno. Podobně si počínal zanedlouho Táborský, jenž přihrávku Wermkeho napálil vedle pravé tyčky. Stejný hráč překopl prostějovskou svatyni v 72. minutě, skóre utkání se neměnilo ani zanedlouho při slibné příležitosti Kaloda. Jeho ránu zblízka však Kofroň bravurně vytáhl.

Jihočeští fanoušci se přece jenom dočkali, když Klesův centr v 79. minutě našel volného Richarda Kaloda a domácí kanonýr perfektní ranou vymetl pavučiny v pravém horním rohu branky Prostějova. Českobudějovické Dynamo zvítězilo zaslouženě v poměru 3:0 a bere tři body důležité pro setrvání v čele tabulky.

David Horejš (SK Dynamo České Budějovice): „U nás samozřejmě panuje spokojenost se ziskem třech bodů. První poločas splňoval všechno, co jsme si před zápasem řekli. Věděli jsme, že potřebujeme dát rychlý gól, což se nám povedlo hned při dvou akcích, navíc jsme měli i další slibné příležitosti. Po přestávce jsme chtěli být i nadále aktivní a přidat třetí branku, která by utkání zlomila, jenže jsme to dlouho ve finální fázi kazili. Nakonec se to povedlo a zaslouženě jsme vyhráli.“

František Jura (1. SK Prostějov): „Utkání jsme prohráli v první půli. Chtěli jsme hrát jinak, ale bylo to z naší strany zakřiknuté a domácí jsme tak nechali rozehrát. S takovým soupeřem nemůžeme dostávat góly ze standardek. Ve druhé půli jsme začali hrát fotbal a snad trochu udělali dojem. Domácí ale mohli přidat ještě další tři góly, to nezpochybňuji.“

Program podzimní části Fotbalové národní ligy zdaleka nekončí. Následující dva víkendy se fotbalisté Dynama představí na hřištích soupeřů z Pardubic a Sezimova Ústí, trávník na Střeleckém ostrově naposledy v tomto roce ožije v pátek 11. listopadu od 18 hodin, kdy Jihočeši přivítají Viktorii Žižkov.

SK Dynamo České Budějovice - 1. SK Prostějov 3:0 (2:0)

Branky: 19. Táborský, 23. Benát, 79. Kalod. ŽK: 0:2 (Rus, Pančochář). Rozhodčí: Mrázek - Boček, Hájek. Diváci: 1011.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Klesa, Šourek, Novák, Funda - Benát, Čavoš (82. Hála) - Wermke (84. Řezáč), Táborský, Kadula (69. Pešek) - Kalod. Trenér David Horejš.

1. SK Prostějov: Kofroň - Machynek, Schuster, Rus, Pančochář - Hirsch, Petržela, Zapletal (46. Nekuda), Štrombach - M. Machálek (57. Šteigl), Chwaszcz (76. Fládr). Trenér František Jura.

Štítky 1. SK Prostějov, SK Dynamo České Budějovice, 2. česká fotbalová liga, Střelecký ostrov, Ivo Táborský, David Horejš, František Jura, FK Viktoria Žižkov, FK Pardubice, FC MAS Táborsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pevná domácí tvrz nepadla ani při zápase s Prostějovem  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.