Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nemyslím si, že máme nějaké špatné mužstvo, říká středopolař Benát

Po příchodu na hřiště převzal Petr Benát kapitánskou pásku a ještě více zpřesnil fungující rozehru. I díky němu SK Dynamo České Budějovice porazilo v přípravě ligovou Zbrojovku Brno 2:0.

Po dobrém výkonu jste porazili v poslední těžké přípravě Brno o dva góly. Diváky zápas musel bavit, odehráli jste povedené utkání. Souhlasíte?
Ano. Podali jsme týmový a zodpovědný výkon. Věřím, že se zápas musel líbit. Hrálo se nahoru - dolu a diváci viděli hodně šancí. Vítězství to bylo asi zasloužené.

Oproti utkání s Plzní jste navíc neinkasovali.
Po utkání s Plzní, kde jsme vyloženě nezvládli druhý poločas, jsme si řekli některé věci, ze kterých vznikaly individuální chyby. Kluky musím pochválit, že proti Brnu to byl z tohoto pohledu jiný přístup.

V zápase jste byli po většinu času aktivnější a lepší na míči. Překvapilo vás to, že jste Brno možná až překvapivě v pohodě přehrávali?
Nemyslím si, že máme nějaké špatné mužstvo. Věřím, že v sezoně se to projeví a budeme hrát nahoře. Brno nemělo loňskou sezonu úplně povedenou, mužstvo asi trochu přestavuje a ještě si to sedá. V lize budou hrát určitě lépe. Ale je pravda, že jsme v tomto zápase byli v poli asi lepší.

Příprava vám vychází podle představ?
Až na ten výpadek s Plzní ve druhé půli jsme spokojení. A myslím si, že i trenéři musí být. V rámci tréninků jsme absolvovali všechno, co bylo v plánu a naštěstí se nám zatím i vyhýbají zranění.

Bavíte se v kabině o cílech pro sezonu? Na jaké umístění pomýšlíte?
To ještě vůbec. Odešli dva, tři důležití hráči a potřebujeme se nejprve sehrát s novými kluky. Ještě chceme zapracovat na pár věcech, ale už se těšíme na soutěž. Důležitý pak bude vstup do ligy.

Štítky SK Dynamo České Budějovice, příprava, FC Zbrojovka Brno, Petr Benát, Brno, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemyslím si, že máme nějaké špatné mužstvo, říká středopolař Benát  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.