Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

SOUTĚŽ: Dynamu začíná sezona. Kádr má na špičku ligy

Blamáž v MOL Cupu s divizními Velvary hodili hráči SK Dynamo České Budějovice za hlavu a nyní se již plně připravují na start nové sezony ve Fortuna národní lize. Jihočeši by měli hrát v horní části tabulky a s Budějckou Drbnou může jít nově na každý zápas až 20 čtenářů!

Změn kolem klubu bylo v letní pauze hodně. K tradiční obměně kádru přišel i návrat termínu zápasů na neděli. První kolo sezony 2017/2018 ale Jihočeši odehrají až v pondělí 31. července, protože duel s FK Viktoria Žižkov bude vysílat v přímém přenosu ČT Sport. Začátek zápasu je v 18 hodin.

Žižkov odehrál během letní přípravy osm utkání, ve kterých uhrál pouze jedno vítězství, jinak všechny ostatní zápasy prohrál. Záporná bilance ale neznamená špatný tým, stačí se podívat na výsledky. Pražané prohráli s mistrovskou Slavií 1:2, s ligovým Jabloncem 0:2 nebo Jihlavou 1:2.

Největší porážku Žižkov zaznamenal s Vlašimí, která vyhrála 5:2. V generálce na ligu pak Viktoria nestačila na dalšího ligového soupeře a Teplicím podlehla znovu těsně 1:2. V uplynulé sezoně skončili Pražané v tabulce Fortuna národní ligy na 9. místě s 36 body.

Jihočeši odehráli v přípravě šest zápasů s bilancí tří výher, jedné remízy a dvou proher. Vedení klubu sestavilo pro novou sezonu velmi zajímavý kádr, ale je otázka, koho bude mít trenér David Horejš v pondělí k dispozici.

Lukáš Pouček si poranil koleno a čekáme na vyšetření. U Adriána Čermáka se objevily další problémy s kolenem a vypadá to, že bude chybět asi celou sezonu. Pavel Novák měl svalové potíže, ale měl by být snad do začátku sezony v pořádku. Ivo Táborský se dostává ze zranění kotníku, celý zápas asi ještě odehrát nezvládne,“ řekl pro klubový web čtyřicetiletý kouč.

Sestava FK Viktoria Žižkov z generálky s Teplicemi: Hrubeš – Hašek, Švejdík, Toml (72. Mareš), Pardubský – Bazal (62. Telnar), Kodeš, Čermák (67. Hurka), Volek (57. Engelmann) – Jelínek (62. Galuška), Stratil (57. Podrazký).

KONEC SOUTĚŽE!

Výherci: Tomáš Beníšek, Jiří Bicek, Petr Syrovátka, Tomáš Turčan, Blanka Paldinusová, Tomáš Novák, Zdeněk Mráz, Jan Bostl, Luboš Zabilka, Jiří Banachevič

Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžete nově vyhrát 20 vstupenek, které si mezi sebe rozdělí 10 čtenářů! Každý tedy dostane dva lupeny. Oproti předchozí sezoně tak nabízíme výrazně vyšší šanci na výhru. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do nedělní 20. hodiny následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.  

Štítky SK Dynamo České Budějovice, FK Viktoria Žižkov, soutěž, Fortuna národní liga, Drbna.cz, MOL Cup, 2. česká fotbalová liga, Velvary, FK Teplice, Adrián Čermák, SK Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Dynamu začíná sezona. Kádr má na špičku ligy  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.