Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Víkendový šlágr: V divizním derby u Malše jsou favoritem domácí

V sobotním divizním derby na sebe narazí dva kluby z jednoho okresu, což je v celostátních soutěžích spíše vzácná výjimka. Dalo by se říct, že se jedná o „vesnické“ derby. Předměstské Roudné hostí Jankov, který čeká třetí krajské derby zápas v řadě. Ve dvou předchozích se mu dařilo na sto procent. Utkání začne dnes ve 14:00.

Roudné mělo v minulém kolo volno, zápas u nováčka v Rakovníku byl pro nezpůsobilý terén odložen. Na Jankov by měli Roudenští vyběhnout v plné zbroji. „My bychom měli být do derby připraveni kompletní. Měli jsme nějaké šrámy, ale ty jsme snad vyléčili. Musím to zaklepat, už by měl být připraven třeba i Dáda Lerch. Měli jsme na to týden, protože nám odložili poslední zápas. Naštěstí jsme se to dozvěděli ještě před tím, než jsme odcestovali. Tak jsme si zatrénovali. Kluky jsme dost výživně prohnali. Takže nějaký zápasový výpadek určitě nepoznali. Zahráli jsme si i modelové utkání,“ říká kouč Malše Rudolf Otepka.

Roudné by rádo využilo výhody domácího prostředí. „Od pondělka se připravujeme na Jankov. Nacvičujeme nějaké situace, určité plány máme. Hrajeme doma, takže i to nám velí získat tři body. Tím bychom se v tabulce dostali před soupeře. Ale samozřejmě Jankov známe, víme, co umí. A zase, tohle není úplně běžné utkání, přesto jsme nechtěli kluky přemotivovat. Budeme předvádět naši hru,“ věří Otepka, že body zůstanou u Malše. V notně nahuštěné a vyrovnané tabulce patří Roudenským jedenácté místo.

Jankov vsadí na bojovnost

Zatímco Roudné by mělo mít do derby k dispozici všechny hráče, Jankov jich má několik mimo hru. „Budeme se muset vyrovnat s marodkou. Lošek má zlomená žebra, chybět bude i Popelka a Jirkovský,“ vypočítává trenér Ivo Čech.

Afričané Solomon Armah a David Tetteh Mensah už jankovský dres do konce podzimu neobléknou. Šikovným hráčům z Ghany skončilo povolení k pobytu v České republice a museli se vrátit domů. „Oba už odcestovali, je to další velká ztráta,“ doplňuje Čech. „Už se ale začínají připravovat Fajtl nebo Maršán. Roudné, na rozdíl od nás, mělo týden volna, takže svoje šrámy mohlo doléčit, pokud nějaké byly,“ míní jankovský kormidelník, jehož tým z posledních pěti zápasů čtyři vyhrál a rázem poskočil na šestou příčku.

Příležitost dostanou ostatní hráči jankovského kádru. „Musíme se s tím poprat. Někdy to pomáhá, když je mančaft oslabený. Kluci se pak dají dohromady a semknou se. Věřím v naši bojovnost. Budeme hrát, na co máme. Roudné je samozřejmě favorit, ale tuhle roli mu nechceme ulehčit,“ říká před pátečním tréninkem Ivo Čech, který počítá s podporou „dvanáctého hráče“ – věrných jankovských fans. 

V minulém divizním ročníku 2016/17 bylo ve vzájemných zápasech úspěšnější Roudné. Na podzim vyhrálo v Jankově po remíze 1:1 (93. Zajíc – 87. Kössl) na penalty 3:1. V jarní odvetě se Roudnému vydařil začátek derby a zaslouženě zvítězilo 3:0 (3. Růžička, 19. Markytán, 53. O. Otepka). Jak tomu bude v sobotu odpoledne?

Autoři | Foto Jan Škrle

Štítky Malše Roudné, derby, SK Jankov, divize, Roudné, Malše, Rakovník, Rudolf Otepka, David Tetteh, Česko, Ghana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkendový šlágr: V divizním derby u Malše jsou favoritem domácí  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.