Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dynamo má cíle jasné, stabilizovat hráčský kádr a ekonomiku

Předsezonní tisková konference SK Dynamo České Budějovice odhalila novinky a cíle klubu pro následující sezonu, kterou Dynamo stráví po roce v nejvyšší soutěži opět ve Fotbalové národní lize.

Na tiskové konferenci byl přítomen generální manažer Martin Vozábal, trenér A-týmu František Cipro, kapitán týmu Petr Benát a PR a media manažer Aleš Strouha.

„Do sezony budeme vstupovat s velkou spoustou mladíků, na kterých by to mělo stát. Samozřejmě to nejde uhrát jenom s nimi, ale i z toho důvodu zůstal v kádru například Petr Benát,“ hodnotil aktuální kádr trenér Cipro. Ten se také vyjádřil i k angažování Jana Šimáka, kterému v nadcházející sezoně velmi věří. „V přípravě podával velmi dobré výkony a na tréninku také funguje perfektně. Měl by to být jeden z tahounů týmu,“ dodal Cipro.

K jednotlivým cílům další sezony se rozpovídal Martin Vozábal. „Cíle jsou jasné. Musíme stabilizovat hráčský kádr a ekonomickou situaci klubu, která už zdaleka není taková jako například před pěti lety,“ shrnul Vozábal. Zároveň ho těší situace kolem sponzorů, kteří budou podporovat klub i přesto, že Dynamo bude hrát pouze druhou nejvyšší soutěž. Rozpočet klubu pro nadcházející sezonu je 30 milionů korun a zatím se ho nepodařilo celý pokrýt.

Na otázku, zda má tým i sportovní cíle, odpověděl Martin Vozábal tím, že hráče nechce zatěžovat a zbytečně dostávat pod tlak. „Uvidíme, na co náš kádr bude stačit. Půjdeme ale zápas od zápasu a pokud budeme ve hře o postup, určitě se o něj porveme,“ doplnil generální manažer.

Dynamo vstoupí do nové sezony v sobotu 1.8., kdy se utká o první ligové body na hřišti Vlašimi. První domácí zápas čeká budějcké fotbalisty o týden později v pátek 7.8. na Střeleckém ostrově přivítají od 18:00 tým Opavy.

Všechna domácí utkání by mělo hrát Dynamo v pátek od 18:00.

Napsal Aleš Skok

Štítky SK Dynamo České Budějovice, 2. česká fotbalová liga, Martin Vozábal, František Cipro, Petr Benát, Jan Šimák, SFC Opava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo má cíle jasné, stabilizovat hráčský kádr a ekonomiku  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.