Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Čeští akademici první zápas proti Jihoameričanům prohráli

Čeští akademičtí fotbalisté mají na Letní světové univerziádě v Číně za sebou první utkání základní skupiny, v němž se střetli ve čtvrtek odpoledne středoevropského času s reprezentací Uruguaye. Naši zástupci sahali po bodu, avšak vysoké vedení Jihoameričanů z úvodní pětadvacetiminutovky už dotáhnout nestačili.

Do utkání proti Uruguayi naskočili i dva Jihočeši – Filip Rein a Michal Schön. Z místa dění se Budějcké Drbně opět přihlásil asistent trenéra Radim Kokeš, jenž tentokrát popsal průběh prvního zápasu fotbalového turnaje.

Česká republika – Uruguay 2:3 (0:3)

Branky Čechů: 55. Frnoch, 83. Smutný

Český tým vysoko prohrával po hrubých chybách již ve 25. minutě, když soupeři daroval třígólové vedení. Přesto však převládala snaha hrát fotbal, nezmatkovat a snažit se kombinovat, což vycházelo zejména po stranách hřiště dobrou spoluprací krajních obránců a záložníků. Ve 38. minutě sáhli čeští trenéři ke střídání a postupně vyměnili čtyři hráče vesměs s útočnými úkoly.

V závěru utkání bylo přeskupeno i rozestavení týmu na hru se třemi obránci, ale naši fotbalisté již nedokázali vstřelit třetí branku, na kterou měli po silném tlaku vícero šancí. Několik minut před koncem ještě nebyla odpískána penaltu za ruku, kterou jeden z Uruguayců zasáhl míč poskakující ve vápně, a ačkoliv zakřičely tribuny i celá lavička Čechů, píšťalka sudího zůstala němá.

Naděje českého týmu po nešťastném, ale pro diváky líbivém utkání, je stále silná, neboť předvedený výkon ukázal, že tým je zápas od zápasu silnější.

„Vyvarujeme-li se obdobných hrubých individuálních chyb, máme velkou šanci ze skupiny postoupit dále. Důležité je, že i přes obrovské problémy na začátku zápasu jsme ukázali sílu týmového ducha,“ shodli se po utkání trenéři.

Sestava České republiky: Mokrohajský - Buchta, Nešpor, Krejčí (Schubert) - Šimonovský, Volek (Blažej), Rein (Smutný), Procházka - Klasna, Frnoch, Nevídal (Schön). Trenér Antonín Plachý.

Ve druhém utkání skupiny vyhrála Itálie nad Thajskem v poměru 2:0. Další zápas hraje česká reprezentace v neděli 14. srpna proti Thajsku, v úterý pak uzavírá skupinu proti Itálii.

Štítky Uruguay, Čína, Michal Schön, Česko, Itálie, Thajsko, Česká fotbalová reprezentace, Drbna.cz, Antonín Plachý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Koki v obraně jsi to řezal, tak to řezej jako kouč. :-)

Pátek, 12. srpna 2011, 11:19Odpovědět

Libor Matoušek

Ty, Radime! Přilož pod kotel!

Čtvrtek, 11. srpna 2011, 23:36Odpovědět

Čeští akademici první zápas proti Jihoameričanům prohráli  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.