Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Druhý duel českých fotbalistů na univerziádě skončil smírně

V neděli sehrála česká fotbalová reprezentace akademiků na Letní světové univerziádě v Číně druhý zápas základní skupiny. Proti mužstvu vedenému trenérským triem Antonín Plachý, Radim Kokeš a Jakub Kokštejn se postavili hráči z Thajska. Jelikož duel skončil bezbrankovou remízou, Češi musí v úterý porazit favorizovaný celek Itálie o více než dvě branky, aby si zajistili účast ve vyřazovacích bojích.

Průběh zápasu Česká republika versus Thajsko popsal Budějcké Drbně jeden z asistentů trenéra, českobudějovický pedagog Radim Kokeš.

Česká republika – Thajsko 0:0

Češi byli od počátku utkání i přes teplotu 35 stupňů ve stínu lepším týmem. Thajsko sice dobře kombinovalo a ukazovalo, že technická vyspělost hráčů je výborná, ale takticky a v předfinální fázi selhávalo. Byla jen otázka času, kdy do sítě Thajska padne první branka, a tak hra měla spád. Do přestávky se však gól vstřelit nepodařilo, přestože brankář již byl překonán, nakonec ho ale zaskočil jeden z hráčů a vykopl míč z branky.

Ve 46. minutě zaskočil všechny rozhodčí, když zákrok na Smutného, který vypadal jak ze hry, tak i na videu jako penaltový, posoudil jako simulování, udělil druhou žlutou kartu a Češi hráli v deseti. Plánované změny ve střídání hráčů tedy trenéři museli znovu přehodnotit a pozměnit i taktiku, proto Češi hráli chvíli v devíti lidech, když lékař Holub zašíval stoperovi Rendlovi tržnou ránu na hlavě. Také v oslabení se však našim dařilo dostat soupeře pod tlak a vytvořit si šance. Postupně Rendla, Nešpor, Klasna a Rein nedokázali proměnit své příležitosti, Schönova bomba potom zazvonila na tyči.

Ani druhé utkání i přes dobrý výkon hráčů tedy nepřinesl českému týmu plný bodový zisk, avšak stále mají šanci postoupit ze skupiny. Ve druhém utkání totiž remizovala Itálie s Uruguayí 2:2. Vše se tedy rozhodne v posledním kole - když čeští borci porazí Itálii o dva góly, postoupí na příznivější skóre.

„Není to lehký úkol, ale ani nesplnitelný. Kluky určitě vyburcuje i atmosféra na stadionu, kde se očekává návštěva šesti až sedmi tisícovek diváků,“ řekl asistent trenéra Jakub Kokštejn. „S nasazením, v jakém kluci dokážou dohrávat i nepříznivě se vyvíjející utkání, věříme v úspěch a sílu týmu, který se dokáže prát, ale i hrát fotbal do posledních vteřin,“ doplnil hlavní kouč Antonín Plachý a pokračoval: „Italský tým jsme viděli ve dvou zápasech a s pomocí videa se na ně chceme řádně připravit. Máme štěstí, že naše mužstvo má vyrovnaný kádr a můžeme využít všech devatenáct hráčů, a to i s jistou dávkou hráčské univerzality, která nedělá z naší hry šablonu. Ne že bychom se nevyhnuli chybám, které pramení z více důvodů, jako je časová i teplotní aklimatizace, únava či nervozita z velké mezinárodní akce, pro mnohé hráče úplně první, ale tito chytří a mladí fotbalisté se učí velmi rychle. Myslím, že mnoho z nich má potenciál hrát vyšší soutěže, než v současnosti hrají.“

Poslední utkání skupiny C odehraje český tým v úterý od 16.30 hodin místního času, tedy o půl jedenácté času středoevropského.

Sestava České republiky: Vršecký - Buchta, Rendla, Nešpor, Žák - Šimonovský, Smutný, Procházka (Rein), Peterka (Klasna) - Frnoch (Schön), Schubert (Nevídal). Trenér Antonín Plachý.

Z čínského Shenzhenu zdraví čtenáře Budějcké Drbny asistent trenéra české akademické reprezentace Radim Kokeš!

Štítky Thajsko, Antonín Plachý, Itálie, Čína, Česko, fotbalista, Uruguay

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhý duel českých fotbalistů na univerziádě skončil smírně  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.