Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dynamo České Budějovice slaví postup do Synot ligy!

Nevídané utkání uzavřelo sezonu Fotbalové národní ligy. Jihočeské derby mezi Táborskem a Dynamem České Budějovice ale mělo jiný průběh, než naprostá většina fanoušků čekala. Borci z krajské metropole svého soupeře převálcovali jednoznačným výsledkem 6:0!

To, co se odehrálo v úvodních minutách druholigového šlágru, málokdo předpokládal. Budějčtí fotbalisté zažili na sezimoústeckém Soukeníku čtvrthodinu snů, během které prakticky rozhodli celý zápas 30. kola. Téměř sedm a půl tisíce diváků mělo možnost vidět hodně bláznivou podívanou.

Hosté měli na začátku důležitého střetnutí o postup jednoznačně více ze hry. Už v 5. minutě se míče zmocnil nejproduktivnější střelec Dynama z posledních dvou domácích duelů Jaroslav Machovec a tvrdou střelou zleva propálil bezmocného Tomu - 0:1.

Doslova studenou sprchou pro Táborsko pak byla 11. minuta, kdy nejprve agilní Jaroslav Machovec znovu povedeným pokusem ohrozil domácího gólmana a z následného rohového kopu hlavou zvýšil na 2:0 pro České Budějovice.

Kdyby o pět minut později hodili fotbalisté Táborska na hřiště ručník, nikdo by se nemohl divit. Po několika sporných situacích, kdy hráči i fanoušci domácího celku protestovali proti výrokům hlavního sudího Kovaříka, se balonu ujal Petr Benát a přízemní střelou rozvlnil síť potřetí.

I v dalších minutách měli kulatý nesmysl častěji na svých kopačkách Budějčtí, osmělovat se ale postupně začali i muži v modrých dresech. Ani jednou však nedokázali Křížkovu svatyni ohrozit tak, aby to pro ně znamenalo jakoukoliv změnu nepříznivého skóre.

Zkázu domácích fotbalistů dokonali Budějčáci hned po přestávce. Jaroslav Machovec znovu obstál ve své brilantní disciplíně, v 52. minutě zahrál trestný kop a Toma lovil míč ze sítě počtvrté. Hostující bek tak vstřelil v tomto veledůležitém duelu hattrick a stal se zároveň nejlepším střelcem klubu sezony.

Chybující Táborsko bylo doslova v rozkladu a v 77. minutě inkasovalo pátou branku. Klesa nacentroval zprava před bránu vyběhnutému Aleši Hanzlíkovi a ten se střelou z voleje nezmýlil. Domácí gólman byl na své spoluhráče hodně rozzlobený...

Třešničkou na vítězném dortu byl gól na 0:6 osm minut před koncem. Benátův roh zužitkoval vytáhlý Richard Kalod a Táborsko bylo na kolenou. V tu dobu už vědělo, že se do Synot ligy nepodívá. Hradec Králové totiž kráčel v Pardubicích k těsné výhře 1:0.

SK Dynamo České Budějovice si tak po jednoroční přestávce zahraje nevyšší tuzemskou fotbalovou soutěž. Tabulku druhé ligy Jihočeši ovládli s jednobodovým náskokem před Hradcem Králové. Oba týmy tak od léta uvidíme v Synot lize. Zdrcené Táborsko skončilo na třetím místě.

FC MAS Táborsko - SK Dynamo České Budějovice 0:6 (0:3)

Branky: 5., 11. a 52. Machovec, 16. Benát, 76. Hanzlík, 83. Kalod. Hráno bez karet. Rozhodčí: L. Kovařík - Mencl, Jiřík - Hrubeš. Diváci: 7465.

FC MAS Táborsko: Toma - Štrbák, Kotrba, Ciferský, Mráz - Džafič (64. Nešický), Šiml (24. Vukadinović), Šimák, Javorek, Presl - Strnad (56. Musiol). Trenér Petr Frňka.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Novák, Deli, Machovec, Lengyel - Klesa (79. Linhart), Benát, Brunclík, Funda (74. Hanzlík) - Herzán (58. J. Hála), Kalod. Trenér Luboš Urban.

Dynamo udolalo Táborsko a vrací se do 1. ligy

Čtvrtek, 5. června 2014, 10:28

Dynamo udolalo Táborsko a vrací se do 1. ligy
Dynamo udolalo Táborsko a vrací se do 1. ligy

Štítky fotbal, FC MAS Táborsko, SK Dynamo České Budějovice, Fotbalová národní liga, 30. kolo, boj o postup, Synot liga, okres Tábor, 1. česká fotbalová liga, Jaroslav Machovec, 2. česká fotbalová liga, fotbalista, Richard Kalod, Petr Benát, FC Hradec Králové, FK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo České Budějovice slaví postup do Synot ligy!  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.