Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dynamo chce lépe bránit, Sigma zase zlomit jihočeské prokletí

Fotbalisté Českých Budějovic zatím hledají v průběhu sezony kvalitu v obranné fázi, vylepšili sice oproti loňským sezonám střeleckou produktivitu, ale zatím hodně inkasují. V obou ligových zápasech dostali po čtyřech gólech a nyní je ve 3. kole Gambrinus ligy čeká nebezpečná Sigma Olomouc.

„Zatím nemůžu být spokojen, ani s tím, že dáváme góly. Nemáme ani bod a to je to nejdůležitější měřítko,“ poukazuje trenér Jiří Kotrba, který necelou půlku sezony v minulosti Sigmu Olomouc vedl, ale poté přijal nabídku pražské Sparty. „To už je dávno, ale Sigma posledních pár let hraje výborný fotbal, pracuje výborně s mládeží a má snad v týmu nejvíce odchovanců v celé lize. To je vždycky výhoda,“ chválí práci soupeřova klubu. „My už ale teď musíme zabodovat. Hlavně musíme zlepšit defenzivu a pak máme šanci,“ podotkl zkušený trenér.

Jeho protějšek Zdeněk Psotka chce, aby Sigma hrála stejně kvalitně venku jako doma a to se jeho týmu v minulosti ne vždycky dařilo. „I první zápas na Dukle nebyl podle našich představ. Naštěstí jsme zvládli zápas s Baníkem (3:0) a můžeme teď myslet na to, abychom tentokrát zvládli zápas venku,“ tvrdí Psotka. Přitom na jihu Čech se Sigmě dlouhodobě nedaří. „Nedaří se nám tam zvítězit. Poslední tři zápasy jsme tam měli mnohem více střel, mnohem víc šancí, ale vždycky to skončilo prohrou o gól nebo remízou. Nedaří se nám být tam produktivní. Jako každý rok to chceme zlomit,“ řekl Zdeněk Psotka.

SK Dynamo České Budějovice - SK Sigma Olomouc
(Neděle 14. srpna, 17 hodin)

Autor: David Procházka, Mediafax

Štítky SK Sigma Olomouc, SK Dynamo České Budějovice, 1. česká fotbalová liga, Zdeněk Psotka, AC Sparta Praha, Jiří Kotrba, FC Baník Ostrava, FK Dukla Praha, Mediafax, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kateřina Matoušková

No hoši, nedivte se, že nemáte body, když za dva zápasy dostanete osum fíků. Body se sami nevyrobí. Nejvíc mě dostávají slova pana Kotrby, který říká, jaká je výhoda mít k týmu odchovance. Kdyby dal vlastním odchovancům šanci a většinu z nich neposlal do jiných klubů, tak jich má taky dost. Talentů bylo v Dynamu vždycky dostatek.

Pátek, 12. srpna 2011, 13:41Odpovědět

Dynamo chce lépe bránit, Sigma zase zlomit jihočeské prokletí  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.