Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Dynamo půjde do boje o postup z prvního místa

Jedno z nejdůležitějších utkání sezony zvládlo Dynamo na jedničku. Předposlední kolo Fotbalové národní ligy mohlo rozhodnout o tom, kdo ze závěrečného boje o postup do nejvyšší soutěže vypadne, a kdo naopak bude hrát prim. Budějčáci proti Třinci žádné drama nepřipustili.

Desátá jarní výhra českobudějovických fotbalistů se zrodila v samém úvodu duelu 29. kola. Po faulu třineckého hráče zahrál Jaroslav Machovec trestný kop v 5. minutě tak šikovně, že balon proletěl skrumáží těl před gólmanem hostů Palečkem a s odrazem od obránce skončil v síti - 1:0.

Během sobotního odpoledne se nehrál nijak zvlášť důrazný fotbal, ale Dynamo za svou trpělivost sklízelo kýžené ovoce. Benát ve 20. minutě parádně nacentroval do malého vápna na volného Richarda Kaloda a ten přesně mířenou hlavičkou překonal třineckého brankáře podruhé.

Zbylý čas prvního poločasu se Třinec dostal častěji k míči, strážce třech budějckých tyček Křížek ale příliš práce neměl. Dobrou šanci měl ještě před odchodem do kabin hlavičkující Klesa, který nastoupil po zdravotních obtížích v průběhu uplynulého týdne s velkým sebezapřením.

Snad největší možnost skórovat měl v 58. minutě hostující kapitán Motyčka, jeho tvrdou střelu ale brankář Dynama bravurně vyrazil. A pak už se znovu razantně přihlásil o slovo Jaroslav Machovec, který v 71. minutě z dalšího trestňáku přidal svůj osmý gól v této sezoně a druhý v tomto duelu. Stejný kousek se mu přitom povedl i před dvěma týdny proti Karviné.

Dynamo tak porazilo Třinec přesvědčivě 3:0 a udrželo se na čele tabulky Fotbalové národní ligy. Už ve středu se na Soukeníku v Sezimově Ústí odehraje velké finále. FC MAS Táborsko a SK Dynamo České Budějovice se tam od 18 hodin utkají v přímém souboji o postup do Synot ligy! Oba týmy totiž mají stejný počet bodů, třetí Hradec Králové se jihočeských rivalů drží v jednobodovém závěsu.

„Už před zápasem jsem říkal, že nás nečeká jednoduchý zápas. Důležitý byl výborný vstup do utkání a náš výkon v celém prvním poločase. Po přestávce jsme vypadli ze hry a soupeř měl během dvaceti minut více šancí. Pokusy Třineckých ale Křížek v klidu sebral. Zápas rozhodla nádherná standardka Jardy Machovce. Výsledek je tedy nakonec příznivý a díky němu jsme stále ve hře o postup,“ hodnotil utkání proti Třinci trenér Dynama Luboš Urban.

SK Dynamo České Budějovice - FK Fotbal Třinec 3:0 (2:0)

Branky: 5. a 71. Machovec, 20. Kalod. Hráno bez karet. Rozhodčí: Kocourek - Kříž, Hock. Diváci: 2845.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Novák (85. Tomášek), Deli, Machovec, Hanzlík - Klesa (59. Linhart), Benát (67. Chmelo), Brunclík, Funda - Herzán, Kalod. Trenér Luboš Urban.

FK Fotbal Třinec: Paleček - Lisický, Hupka, Čelůstka, Janec (46. Matoušek) - Málek (84. Haša), Motyčka, Ceplák, Joukl - Dedič (74. Gulajev), Gavlák. Trenér Karel Kula.

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, FK Fotbal Třinec, Fotbalová národní liga, 29. kolo, Třinec, 2. česká fotbalová liga, Jaroslav Machovec, FC MAS Táborsko, Luboš Urban, 1. česká fotbalová liga, FC Hradec Králové, MFK Karviná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo půjde do boje o postup z prvního místa  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.