Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V boji o záchranu Dynamo remizovalo se Slováckem 0:0

K důležitému utkání v boji o záchranu nastoupili fotbalisté Dynama proti přímému konkurentovi v ligové tabulce - 1. FC Slovácko. Ze hry budějovických byla vidět veliká snaha, zasluhou které si Dynamo vypracovalo v průběhu zápasu několik zajímavých šancí. Proměnit však nedokázalo ani jedinou a protože hosté přijeli především bránit, skončilo utkání bezbrankovou remízou.

Trenér Dynama Jaroslav Šilhavý poslal do utkání ofenzivní sestavu se dvěma klasickým útočníky, které měli ještě navíc podporovat ze zálohy tvůrci hry Otepka s Benátem. Českobudějovičtí zahájili souboj útočně a snažili se zatlačit Slovácko před jeho branku.

Paradoxně to mohli být hosté, kteří sahali v úvodu po gólu. Nejdříve v 10. minutě tvrdě vystřelil Fujerik, ale Kučera byl připravený. O chvíli později dostal přesnou přihrávku Švancara, který mohl jít sám na českobudějovického gólmana. Jenže zkušený forvard Slovácka si snadný pas zpracoval špatně a k míči se tak dostal dřív vybíhající Kučera.

Do první velké šance Dynama se dostal v 35. minutě kanonýr Ondrášek, který ale hlavou z dobré pozice nechal vyniknout brankáře Matalyhu. Běloruský gólman, jenž nastoupil ke své prvoligové premiéře, když nahradil potrestaného Filipka, si do přestávky připsal ještě jeden úspěšný zákrok. Po chybě slovácké defenzivy se k míči snadno dostal Stráský, postupoval na Motalyga z úhlu, ale brankáře neprostřelil.

Po přestávce Jihočeši sice hodně chtěli, avšak opět se snadněji k zakončení dostávali opět hráči Slovácka. Ale Volešákovi střela nesedla a pokus Víta Valenty mířil o pár decimetrů nad břevno Kučerovy branky.

V 69. minutě musel hřiště kvůli zranění levé nohy opustit Motalygo a zápas tak dochytával dvacetiletý Milan Heča. Jihočeši si v závěrečných minutách i v devítiminutovém nastavení vytvořili sice velký územní tlak, gól ale vstřelit nedokázali a utkání tak skončilo nerozhodně 0:0.

Štítky HC Dynamo Pardubice, 1. FC Slovácko, Jaroslav Šilhavý, Milan Heča, Vít Valenta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V boji o záchranu Dynamo remizovalo se Slováckem 0:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.