Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Slavoj překvapil a prodloužil semifinálovou sérii s David Servisem

Hokejisté budějckého David Servisu překvapivě prohráli druhé semifinále na ledě Českého Krumlova 3:4. Doplatili na neproměňování šancí. Rozhodující zápas se odehraje ve středu.

I favorit může zaváhat. O tom se přesvědčili diváci na českokrumlovském zimním stadionu, kde místní Slavoj ve druhém semifinálovém utkání zdolal David Servis 4:3. V sérii hrané na dvě vítězství srovnal na 1:1.

V pátečním prvním utkání v Hokejovém centru Pouzar přitom českobudějovický favorit zápas ovládl poměrem 12:2. „Náš přístup byl bohužel takový, že si hráči mysleli, že se Krumlov porazí sám. Neproměňovali jsme šance a s tím se vyhrát nedá,“ řekl na úvod pozápasového hodnocení trenér David Servisu Jiří Fedur.

Podali jsme dobrý výkon podpořený skvělým brankářem. Měli jsme štěstí, ale to k tomu patří. Po pátečním výprasku jsme zdramatizovali sérii. Víme ale, že to ve středu bude těžké,“ řekl k utkání trenér Slavoje Český Krumlov Kamil Šťastný.

V zápase vedli domácí po první třetině 2:1. Po druhé části se stav nezměnil. Slavoj pak v poslední části dokázal soupeři odskočit na rozdíl tří branek a vedl 4:1. V závěru pak budějovický tým snížil na rozdíl gólu, ale vyrovnat se mu nepodařilo.

Měli jsme utkání dotáhnout a otočit. Po třetí brance jsme měli asi dvě minuty, ale na šance se nehraje. Měli jsme během zápasu hodně tutovek, ale neproměnili jsme je. Ale to není výmluva. Hraje se na góly,“ dodal Fedur. „Každý zápas je jiný, a pokud se vrátíme k naší hře a proměníme šance, věřím, že postoupíme.“

Rozhodující utkání se odehraje ve středu v Hokejovém centru Pouzar od 19:45. „Z haly máme nějaký psychický blok. Budeme se snažit dát zdravotně dohromady a hrát bojovně. Pokud k utkání nepřistoupíme bojovně, tak to dopadne jako v pátek. Budeme se snažit kluky motivovat a uvidíme, jak na tom také budeme zdravotně,“ řekl k rozhodujícímu utkání trenér Slavoje.

Za Český Krumlov se dvakrát trefil Uhlíř, jednou Kadlec a Čížek. Branky David Servisu vstřelili Nedorost (2) a Suchánek.

Štítky Český Krumlov, trenér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavoj překvapil a prodloužil semifinálovou sérii s David Servisem  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.