Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Chvilkové drama změnil David Servis v kanonádu. Ve finále ho vyzve Milevsko

Krajská hokejová liga zná finalisty. Ve třetích rozhodujících zápasech uspěli budějcký David Servis i Milevsko. První zápas je v plánu na neděli.

David Servis si překvapivě semifinálovou sérii s českokrumlovským Slavojem protáhl. Po prohře 3:4 na ledě soupeře se u Pouzara hrál rozhodující duel před 500 diváky. Domácí vstoupili do utkání aktivně a měli více ze hry. Převahu pak zužitkovali prvním gólem ve třetí minutě, kdy se trefil aktivní Jan Trummer. Rozdílovou branku vstřelil ve 14. minutě Jiří Hanzal.

Závěr první periody a úvod druhé třetiny byl rozkouskovaný častými vyloučeními. Během těchto minut měl Český Krumlov největší šance na snížení a zdramatizování zápasů. Všechny pokusy ale skončily na pozorném brankáři David Servisu Vojtovi. „Krumlov nás tlačil ale jen opticky,“ řekl k důležité části utkání trenér budějckého týmu Jiří Fedur.

Definitivní ráz zápasu udála 26. minuta, ve které se trefili Roman Šulčík a David Nedorost – 4:0. „Třetí branka rozhodla. Pak už nebylo co řešit. Oproti utkání v Českém Krumlově jsme šance proměnili. V tom byl rozdíl,“ doplnil Fedur. „S utkáním jsme po všech stránkách spokojeni.“ Zápas skončil kanonádou 12:3.

Ve finále se David Servis utkání s Milevskem, které také ve třech zápasech zdolalo Veselí nad Lužnicí. Rozhodující utkání vyhrálo Milevsko na ledě soupeře 8:3 hlavně díky druhé třetině, kterou vyhrálo 5:0. První finálový zápas se v Hokejovém centru Pouzar odehraje v neděli od 18 hodin.

Vítěz finále, které se hraje na dva vítězné zápasy, postoupí do kvalifikace o druhou ligu. „Pokud postoupíme, měli bychom se utkat s vítězem Karlovarského kraje a Prahy střed,“ upřesnil Fedur, který si soupeře pro finále nevybíral. „Je to úplně jedno. Vůbec to nehraje roli. Pokud chceme vyhrát, musíme přejít přes kohokoliv.“

Štítky David, Milevsko, finále, Český Krumlov, Jiří Hanzal, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chvilkové drama změnil David Servis v kanonádu. Ve finále ho vyzve Milevsko  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.