Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Motor zabral ve správnou chvíli. Sérii porážek od Přerova ukončil debaklem

Play-off hokejové WSM ligy odstartovalo. Hokejistům Motoru se debut v nejdůležitější fázi sezony nadmíru povedl a svou černou můru z Přerova dokázali Budějčáci konečně porazit. K výsledku 6:1 výraznou měrou přispěl kapitán domácího mužstva, dvougólový Josef Straka.

Důrazná hra se spoustou hitů a osobních soubojů. Takový hokej se musel všem divákům v první třetině úvodního čtvrtfinálového duelu mezi Českými Budějovicemi a Přerovem líbit. Oba týmy začaly aktivně a na obou stranách bylo k vidění několik zajímavých situací.

Na vedoucí branku se čekalo do 5. minuty, kdy Jihočeši vrátili za pouhých sedm sekund vyloučeného hráče hostů na led. Po vyhraném buly a přihrávce Nouzy vystřelil od modré na bránu Suchánek a letící projektil usměrnil Josef Straka za Klimešova záda.

Další pohlednou akci sehráli motoráci o sedm minut později. Chovan vybojoval kotouč u hrazení, namazal Robovi, ten těsně před gólmanem zubrů nezazmatkoval a přihrál úplně volnému Lukáši Květoňovi, pro něhož nebyl úkol trefit odkrytou klec složitý - 2:0.

O slovo se přihlásili i Přerovští, konkrétně v čase 16:18 tečoval střelu Grofa za Bláhova záda exbudějcký útočník Roman Pšurný. A zanedlouho měl vyrovnání na hokejce Dostálek, tentokrát však byl strážce domácí svatyně úspěšnější.

Pastvou pro oči musela být pro každého budějckého fanouška prostřední část hry. Ostatně - takhle dobrou třetinu Motor proti Přerovu ještě neodehrál. Hostující mančaft byl v rozkladu, naopak Jihočeši byli v pohodě a zhoršili Klimešovu statistiku o další tři góly.

Na 3:1 zvýšil ve 27. minutě Lukáš Žálčík poté, co dostal přes padajícího beka Zubru přesnou nahrávku do jízdy od Mikysky. Asistent se změnil ve střelce za pět a půl minuty, tentokrát předvedl razantní průnik Mucha, dotlačil puk až před brankoviště, kam doslova vlétl Josef Mikyska a zamířil přesně.

Přerovský zmar vyvrcholil ve 37. minutě ve dvojnásobném oslabení. Kolmann poslal napříč pásmem kotouč na Nouzu, ten dal ukázkový pas Josefu Strakovi a domácí kapitán svou druhou trefou dnešního večera přidal na 5:1. To byla pro dnešek konečná Lukáše Klimeše, který Budějčáky v brance Přerova trápil celou sezonu.

Šestá motorácká branka padla na začátku třetí třetiny, jenže nebyla rozhodčími uznána. Do sítě ji domácí dopravili dost důrazně a zřejmě už po písknutí. Zklamání všech však brzy, dokonce v oslabení, zažehnal David Kuchejda - gólový zásah pro něj ve 48. minutě vybojoval Švihálek, když se krátce předtím obtočil kolem náhradního gólmana Slováka.

Možná víc než vstřelená branka zajímal radujícího se fanoušky zdravotní stav Romana Vráblíka, po kterém se těsně před změnou skóre ohnal hokejkou Roman Pšurný a zákeřným zákrokem poslal jihočeského zadáka k ledu. Od tribun si přerovští hokejisté vysloužili všeříkající pokřik: „Prasata!“ Po zápase se hostující útočník přišel svému bývalému spoluhráči omluvit.

A když Šnajnar nedlouho poté neuspěl při nájezdu dva na jednoho, stav už se nezměnil. České Budějovice tak porazily Přerov přesvědčivým výsledkem 6:1 a odčinily tak sérii porážek ze základní části soutěže.

Radek Bělohlav (ČEZ Motor České Budějovice): „Zápas se nám povedl, je to první korálek. Kluci dokázali přenést některé věci, které jsme po nich chtěli. Dobré utkání, 1:0.“

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): „Blahopřeji Budějcím, vyhrály zaslouženě. Skóre odpovídá průběhu utkání. Zaspali jsem první třetinu, po snížení jsme sice byli zpátky v zápase, ale druhá perioda se nám nepovedla. S takovou hrou nemáme v téhle sérii šanci.“

Odveta dnešního čtvrtfinálového duelu je na programu za necelých čtyřiadvacet hodin. Úterní vzájemný zápas začne opět v 17:30 na ledě Budvar arény.

ČEZ Motor České Budějovice - HC ZUBR Přerov 6:1 (2:1, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Straka (Suchánek, Nouza), 12. Květoň (Rob, Chovan), 27. Žálčík (Mikyska, Babka), 33. Mikyska (Mucha, Babka), 37. Straka (Nouza, Kolmann), 48. Kuchejda (Švihálek, Vráblík) - 17. Pšurný (Grof, Procházka). Rozhodčí: Doležal, Bejček - Štofa, Beneš. Vyloučení: 12:12, navíc Kolmann (CEB) 5 + 10 minut a Pšurný (PRE) 5 + OK. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 6097. Stav série: 1:0.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Kváča) - Mucha, Zíb, Suchánek, Kolmann, Kříž, Vráblík, Žovinec - Chovan, Rob, Květoň - Nouza, Straka, Kuchejda - Žálčík, Mikyska, Babka - Marek, Točík, Švihálek. Trenér Radek Bělohlav.

HC ZUBR Přerov: Klimeš (37. Slovák) - Chmelíř, Grof, Pala, Hořava, Novotný, Ferenc, Vágner, Šnajnar - Procházka, Pšurný, Dostálek - Sikora, Sýkora, Mrázek - Goiš, Popelka, Kovařík - M. Kratochvíl, Král, Stoklasa. Trenér Petr Dočkal.

Štítky HC Zubr Přerov, Madeta Motor České Budějovice, Josef Straka, Roman Pšurný, Lukáš Klimeš, Roman Vráblík, David Kuchejda, Radek Bělohlav, Budvar aréna, Pražská energetika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor zabral ve správnou chvíli. Sérii porážek od Přerova ukončil debaklem  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.