Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nejsnazší cesta do druhé ligy vede přes dvě výhry. David Servis zná postupový klíč

Budějcká Drbna se pídila po variantách postupu hokejistů budějckého David Servisu, kteří v pátek večer rozehrají finálovou část kvalifikace o II. ligu s HC Junior Mělník.

První zápas začne 1. dubna v Hokejovém Centru Pouzar v 19:45. Odveta se odehraje v neděli 3. dubna v Mělníku od 17:00. Nejsnadnější cesta David Servisu k postupu do druhé ligy je přes dvě vítězství. Podle technických norem pro kvalifikaci je předem dané, že po druhém zápase musí být znám postupující. Třetí utkání se tedy neodehraje ani v případě, že Jihočeši vyhrají jeden zápas a Mělník druhý duel. 

Varianty postupu v případě jiného výsledku než dvou výher jednoho týmu

1. Výhra - remíza (remíza - výhra)

Pokud první utkání skončí nerozhodně a ve druhém utkání jedno z družstev zvítězí, je postupujícím. Platí to i opačně, kdy v prvním utkání jedno družstvo zvítězí a druhé skončí nerozhodně. Pak je vítězné družstvo z prvního utkání postupujícím.

2. Remíza - remíza

V případě nerozhodného výsledku v obou utkáních se po skončení druhého zápasu postupuje tak, že následuje pětiminutové prodloužení bezprostředně po tříminutové přestávce. V prodloužení hrají družstva v počtu čtyř hráčů a s jedním brankářem. Prodloužení skončí uplynutím pěti minut nebo vstřelením branky. Družstvo, které vstřelí branku, je vítězem utkání. Pokud nepadne branka v prodloužení, následují samostatné nájezdy k určení vítěze utkání. Na každé straně jedou tři hráči.

3. Výhra - prohra (prohra - výhra)

V případě vítězství jednoho družstva v prvním utkání a druhého družstva v druhém utkání se postupuje tak, že budou uplatněny dosažené branky. Nejprve bude počet branek obdržených odečten od počtu branek vstřelených a družstvo s větším kladným rozdílem anebo s menším záporným rozdílem postoupí do druhé ligy.

Jestliže družstva mají stejný i rozdíl branek, pak postup získá tým s vyšším počtem vstřelených branek. Jestliže ani toto pravidlo nerozhodne, pak bude utkání prodlouženo podle pravidla ve třetím odstavci o prodloužení a případně nájezdech.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky HC Junior Mělník, Mělník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejsnazší cesta do druhé ligy vede přes dvě výhry. David Servis zná postupový klíč  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.