Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Další venkovní porážka. Motor padl i na ledě Prostějova

Motoru se letos na venkovních hřištích opravdu nedaří. V rámci devátého kola WSM Ligy zajížděli Jihočeši na led Prostějova, ale po celý zápas tahali za kratší konec a dotahovali. Nakonec padli po nepříliš povedeném výkonu 1:3.

Na branku se na prostějovském zimním stadionu nečekalo příliš dlouho. Po čtyřech minutách vypálil od modré Zadražil, před Bláhou šikovně tečoval Martin Novák a kotouč skončil za zády českobudějovického gólmana. Na druhé straně mohl rychle vyrovnat Pajič, jenž dostal pěknou přihrávku skrz pásmo, ale Kantor jeho pokus zlikvidoval. Na rozdíl dvou branek zvýšili domácí v přesilové hře. Holík čekal na levém kruhu s přihrávkou, nakonec si do ideální pozice najel Lukáš Luňák a po přihrávce od Holíka neměl problém zakončit do odkryté klece. Po čtvrthodině střílel Vráblík, ale jeho pokus zastavil tyč. Přesto mohl Prostějov vést o tři branky, ale Novák po přihrávce Moskala netrefil odkrytou část branky.

Druhou třetinu odstartovala velká šance Kuchejdy, ale z bezprostřední blízkosti Kantora neprostřelil. Další příležitost přišla v jedné z přesilovek Jestřábů. Venkrbec dostal přihrávku před prázdnou branku, ale za Bláhu touš nedostal. A tak přišlo snížení v početní výhodě Motoru. Suchánek nahodil od modré čáry, Kantor vyrazil puk před sebe a Miroslav Čermák už neměl problém se vstřelením první branky hostů. České Budějovice už se poté dokonce radovaly z vyrovnání, ale rozhodčí gól neuznal, jelikož kotouč přešel brankovou čáru až po hvizdu jednoho z arbitrů. V závěru prostřední části mohl vyrovnat Fillman při úniku dvou na jednoho, domácí gólman byl ale proti.

V závěrečné periodě se hnal Motor za vyrovnáním a velkou šanci měl ve 49. minutě, kdy se mu naskytla možnost přesilové hry, kde měli obrovský tlak. Prostějov se ale s vypětím všech sil ubránil. Jihočeši měli tlak i nadále, ale stále se jim nepodařilo podruhé překonat pozorného Kantora. V závěru svůj tým zbytečně oslabil Čermák a Prostějov s nabídnutou šancí naložil na výbornou. Moskal nabil na modrou Protivného a jeho bombu lízl těsně před Bláhou Martin Novák. Prostějovští tak byli blízko třem bodům. Na konci se nabídla přesilová hra ještě Motoru, ale ani hra v šesti proti čtyřem úspěch nepřinesla. Českobudějovičtí hokejisté tak padli v Prostějově 1:3.

Odčinit tuto porážku může Motor už v sobotu 1. října. Od 17 hodin začne utkání v Litoměřicích.

LHK Jestřábi Prostějov – ČEZ Motor České Budějovice 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Novák (Zadražil, Korhoň), 14. Luňák (Holík, Venkrbec), 59. Novák (Protivný, Moskal) – 28. Čermák (Suchánek, Nouza). Vyloučení: 7:6. Využití: 2:1. Rozhodčí: Obadal, Šír – Ganger, Konvička.

LHK Jestřábi Prostějov: Kantor (Neužil) – Holík, Kvapil, Protivný, Kolář, Holomek, Zadražil – Luňák, Venkrbec, Rudovský – Novák, Moskal, Korhoň – Krejčík, Šlahař, Půhoný – Švec, Hozák, Augustin.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) – Suchánek, Vráblík, Pavlin, Pýcha, Fillman, Žovinec, Mazanec – Nouza, Rob, Čermák – Chovan, Pajič, Babka – Žálčík, Esposito, Heřman – Šulek, Škoda, Kuchejda.

Štítky 1. SK Prostějov, Madeta Motor České Budějovice, Martin Novák, SK Dynamo České Budějovice, Lukáš Luňák, přesilová hra, LHK Jestřábi Prostějov, HC Škoda Plzeň, HC Stadion Litoměřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další venkovní porážka. Motor padl i na ledě Prostějova  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.