Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Obránci vystřelili Motoru tři body na ledě trápícího se Havířova

Druhé venkovní vítězství v řadě a třetí celkově. To je aktuální bilance českobudějovických hokejistů. V utkání s Havířovem byli klíčovými hráči obránci, jelikož se postarali o obě branky Jihočechů. Nejprve se v přesilovce prosadil Vráblík a ve třetí třetině uspěl se svou pumelicí Kanaďan Fillman. Motor si tak ze Slezska odváží tři body a posunul se o skóre na průběžnou druhou příčku WSM Ligy.

Motor vstoupil do utkání výborně. Hned v první přesilové hře se radoval z branky. Roman Vráblík si sjel od modré čáry do kruhu pro vhazování, odkud prostřelil dělovkou Šimečka. Při početní hře domácích nahazoval Seman, před Gábou byl kotouč ještě tečován, ale hostující brankář si s vypjetím všech sil poradil. Podobná situace nastala ve čtrnácté minutě, kdy před Gábou lízl touš Pechanec, ale gólman Českých Budějovic byl opět pozorný. A Gába potřetí. Tentokrát po pěkné střele Petrana, kterému prostrčil puk Pechanec. Ale střelu prvně jmenovaného schoval budějcký brankář do lapačky. Na konci třetiny mohl zvýšit na rozdíl dvou branek Chovan, který se dostal až před Šimečka, ale ten na poslední chvíli vystrčil beton a zabránil druhému inkasovanému gólu domácích.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupil Motor na výbornou. Vytvořil si velkou příležitost, při které se musel Šimeček přesouvat od jedné tyče k druhé, ačkoliv byl chvilku úplně mimo branku. Hosté toho ale nedokázali využít. Na druhé straně pak našel Štumpf Pechance, který si sjel před Gábu. Puk ale špatně zpracoval a zakončení se mu tak nepovedlo podle představ. Vyrovnání tak přišlo až ve 32. minutě. Po střele Krisla dorazil puk za záda Gáby Daniel Štumpf. Odskočit do jednobrankového vedení mohly České Budějovice v další početní výhodě. Čermák našel přesným pasem Roba, ale Šimeček předvedl skvělý zákrok na brankové čáře. Gólman domácích o pár minut později předvedl efektivní rybičku, ale pokus Motoru už před ním zastavili obránci.

Třetí perioda nabídla rychlý hokej, který se hrál nahoru dolu. Hned v úvodu nevyužili Jihočeši přesilovku a v dalším průběhu se tak hrál vyrovnaný hokej. První větší příležitost ale měli domácí. Gřeš zachytil kotouč vyhozený po mantinelu, vyslal bekhendový pokus, ale Gába opět lapil. Tým ze srdce jihočeské metropole se tak dostal do vedení. Mitch Fillman vyslal rychlou střelu od modré, na kterou Šimeček nedokázal zareagovat i z důvodu skvělého clonění hostujících hráčů. Pak se domácímu publiku představil také Mazanec, který ještě v loňské sezoně hrál právě za AZ. Na Šimečka vyslal povedenou střelu, ale domácí strážce svatyně ji skryl do lapačky. Závěr si mohli Českobudějovičtí pohlídat, když dostali další možnost početní výhody, ale vzápětí byli dvakrát vyloučeni a přesilovku hráli domácí. V ní pálil Pechanec. Jeho rána prolétla skrz brankoviště, ale za brankovou čarou neskončila. Pak se Havířov dokonce radoval z vyrovnání, ale jeden z hlavních arbitrů rozpažil, branku neuznal a domácí si tak vzali oddechový čas. V poslední minutě ještě vytáhl klíčový zákrok Gába, který se perfektně přesunul proti domácímu střelci a zachránil Motoru tři body. Ten nakonec na ledě Havířova zvítězil 2:1

Další utkání čeká na Motor v sobotu 8. října, kdy se od 17 hodin utkájí v Budvar aréně s Kladnem.

AZ Havířov – ČEZ Motor České Budějovice 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 32. Štumpf (Krisl) – 6. Vráblík (Rob, Čermák), 49. Fillman (Rob, Šulek). Vyloučení: 7:8. Využití: 0:1. Diváci: 1384. Rozhodčí: Hradil, Kopeček – Zídek, Polák.

AZ Havířov: Šimeček (Laco) – Lenďák, Krisl, Seman, Bahounek, Korím, Petran, Dudek – Hlinka, Haas, Maruna – Kotala, Bednář, Meidl – Štumpf, Pechanec, Sztefek – Kalus, Anděl, Pořízek – Gřeš.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Bláha) – Suchánek, Vráblík, Pavlin, Pýcha, Fillman, Žovinec, Mazanec – Nouza, Rob, Čermák – Chovan, Pajič, Heřman – Žálčík, Škoda, Květoň – Šulek, Doktor, Babka – Kuchejda.

Štítky HC AZ Havířov 2010, Madeta Motor České Budějovice, Roman Vráblík, Slezsko, SK Dynamo České Budějovice, SK Kladno, HC Škoda Plzeň, Budvar aréna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obránci vystřelili Motoru tři body na ledě trápícího se Havířova  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.