Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Motor vyhrál v Přerově 3:1 a má 100 bodů

Hokejisté ČEZ Motor České Budějovice vybojovali cenné tři body na ledě přerovských Zubrů. V zápase sice prohrávali, ale dokázali stav otočit. Navíc o bod navýšili vedení ve WSM lize.

Zápas mezi lídrem soutěže a devátým Přerovem nabídl v úvodních minutách několik náznaků šancí. A ve čtvrté minutě po jednom z nich se radovali z vedoucí branky domácí hokejisté. Pšurný zpomalil hostující vyhození ze třetiny, puku se na modré ujal Šnajnar a následně jeho nahození výborně ve vzduchu tečoval Milan Procházka mimo dosah bezmocného brankář Kváči – 1:0. Za minutu mohl jít Přerov do dvoubrankového vedení. Proti Kratochvílovi ale dobře zasáhl betonem Kváča.

Na druhé straně mohl srovnat Hřebejk. Proti byl gólman Horčička. Až v 9. minutě se to povedlo Vladimíru Škodovi, který tečoval střílený pokus Babky od mantinelu přesně k pravé tyči – 1:1. Další velké příležitosti měli domácí. Kváča ale dokázal ustát pokusy Pšurného, Šnajnara i Procházky.

V 16. minutě přišel Motor o útočníka Chovana, kterého fauloval Procházka. Po jeho podražení narazil Chovan do mantinelu a v doprovodu doktora odkulhal do šatny s poraněným levým kolenem. V další části hry se hrálo bez vyložených gólovek. V polovině zápasu neuspěl domácí Sýkora. Až v závěru druhé třetiny měl vyloženou šanci i Motor. Kombinaci s Nouzou bohužel zakončil Heřman vedle branky.

Jihočechům se povedl nástup do třetí třetiny. Chvíli po konci trestu domácího Kratochvíla ze druhé třetiny se už při hře 5 na 5 prosadil Roman Vráblík, který si sjel od modré blíže k brance a mířenou střelou prostřelil Horčičku – 1:2. Ve 49. minutě při protiútoku 2 na 1 si dobře počínal s ležícím obráncem Babka a dostal se před brankáře. Gól z toho sice nebyl, ale tlak Motoru pokračoval a o minutu později se již hosté radovali. Branku dal Filip Novák, jehož nahození od modré skončilo v síti – 1:3.

Po faulu Vaka mohl snížit střelou od modré Pala. Puk skončil naštěstí pro hosty na levé tyči. Šest minut před koncem třetí třetiny fauloval Procházka u mantinelu Žovince a Českobudějovičtí dostali velkou šanci vstřelit čtvrtý gól a rozhodnout. Přerov se ale ubránil a měl 210 sekund na zdramatizování zápasu. Motor ale drama nepřipustil a vybojoval cenné tři body, protože v základní hrací době nevyhrála ani Jihlava a ani Kladno.

České Budějovice mají v tabulce 100 bodů a před Kladnem a Jihlavou mají náskok shodně šest bodů.

HC Zubr Přerov – ČEZ Motor České Budějovice 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 4. Milan Procházka (Šnajnar, Pšurný) – 9. Škoda (Babka, Hřebejk), 42. Vráblík (Heřman, Fronk), 50. F. Novák. Rozhodčí: Kašík – Kis, Špringl. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváků: 2 023.

Přerov: Horčička (Klimeš) – Malina, Ferenc, Chmelíř, Šnajnar, L. Vágner, Pala, Padrnos, Běhal – Plášek, Berger, Sikora – Milan Procházka, T. Sýkora, Pšurný – Goiš, Popelka, Kovařík – Ižacký, M. Kratochvíl, Š. Kratochvíl.

České Budějovice: Kváča (Bláha) – Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Mucha, Vráblík – Dostálek, Vak, Čermák – Chovan, Nouza, Heřman – Hřebejk, Škoda, Babka – Fronk, Vlček, Žovinec.

Štítky HC Zubr Přerov, Madeta Motor České Budějovice, Milan Procházka, Filip Novák, Roman Vráblík, SK Dynamo České Budějovice, FC Vysočina Jihlava, SK Kladno, HC Škoda Plzeň, Vladimír Škoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor vyhrál v Přerově 3:1 a má 100 bodů  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.