Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihlavský komplex trvá. Motor prohrál v prodloužení a ztratil další body

Hokejisté budějckého Motoru prohráli s Jihlavou v letošní sezoně i šestý zápas. Jihočeši v baráži začínají ztrácet a předvedeným výkonem si silně říkají o další sezonu ve WSM lize. Tým z Vysočiny zvítězil 2:1.

Zpočátku upracovaná první třetina, kdy v jejím úvodu měl snad jedinou vážnější šanci v dobré střelecké pozici Dostálek, nakonec skončila lépe pro domácí hokejisty. Běžela 12. minuta a jihlavský gólman Svoboda se měl při drtivém tlaku Motoru co ohánět. Vyložené příležitosti během několika málo okamžiků zahodili Vlček, Pýcha, Fronk i do tyčky pálící Guman.

Mužstvo zpod Černé věže si zasloužilo gólovou odměnu – a dostalo ji v čase 13:14. Po vyhraném buly Pajiče pro Nováka přihrál domácí kapitán Fillmanovi, ten od modré vyslal tvrdou ránu na bránu, do dráhy puku ještě vložil hůl Miloslav Čermák a České Budějovice vedly 1:0.

Přestože druhá perioda branku nepřinesla, domácí fanoušci nemohli být s hrou svého mužstva ani trochu spokojeni. Motoráci neměli kromě průniku Chovana mezi třemi bránícími hráči Jihlavy a následnému zakončení, které zlikvidoval spolehlivý Svoboda, žádnou velkou šanci ke skórování, naopak Dukla několikrát nebezpečně zahrozila.

Hned po návratu z kabin Kváča zlikvidoval betonem tutovku Semana, ve 34. minutě se vytáhl proti stoprocentní šanci Důrase, jenž zakončoval do poloprázdné branky. O čtyři minuty později minul budějckou svatyni osamocený Říha a domácí kouč Stavjaňa takticky zareagoval oddechovým časem. Po čtyřiceti minutách tak stále platil těsný náskok Jihočechů.

Slabý výkon domácího mužstva Jihlavští právem potrestali. Ve 47. minutě po vyhraném vhazovaní poslal z vrcholku pravého kruhu plachtící střelu na Kváču obránce Vlastimil Bilčík a budějcký gólman, jenž toho zřejmě moc neviděl, inkasoval – 1:1. Před pohromou zachránil svůj tým pět minut před koncem, kdy dvakrát během krátké doby vychytal pravým betonem unikajícího Jiránka, poprvé to dokonce bylo v početní výhodě Motoru.

Když pár sekund před třetí sirénou netrefil branku Jihlavy v ideální příležitosti snajpr Čermák, utkání dospělo do prodloužení. Tam Dukla opět prokázala svou sílu v závěrech duelů a kapitán Tomáš Čachotský vystřelil týmu z Vysočiny bonusový bod. České Budějovice tak nezvládly ani šesté utkání s tímto soupeřem v aktuálním hokejovém ročníku a popáté padly na góly chudým výsledkem 1:2.

Antonín Stavjaňa (ČEZ Motor České Budějovice): „Úvodních dvacet minut jsme odehráli velice utěšeně, nicméně ve druhé třetině jsme se nechali hostujícím týmem zatlačit. Kváča nám několikrát pomohl, stejně jako v posledních třech zápasech. Do závěrečné periody jsme hráče upozorňovali, že musí hrát aktivní hokej s kotoučem na hokejce. S presinkem hostů si ale nedokázali poradit. Nakonec ani v závěrečných přesilovkách jsme si nevypracovali nějakou větší šanci, snad jedině Čermák mohl těsně před koncem vystřelit tři body. Čachotský je hráč, který si v prodloužení umí s takovými situacemi poradit.“

František Zeman (HC Dukla Jihlava): „Bylo důležité, že se nám povedlo přečkat první třetinu. Díky bohu, že jsme v ní nedostali více než jeden gól. Postupně jsme získávali prostor na ledě, byli jsme zarputilejší a myslím, že si po právu odvážíme dva body.“

Další zápas baráže sehrají České Budějovice už tento pátek od 17:30 doma s Pardubicemi.

ČEZ Motor České Budějovice – HC Dukla Jihlava 1:2p (1:0, 0:0, 0:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Čermák (Fillman, Novák) - 47. Bilčík (Skořepa), 61. Čachotský (Říha, Skořepa). Rozhodčí: Šír, Úlehla – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 6 421 (vyprodáno).

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Gába) – Fillman, Novák, Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha, Žovinec – Chovan, Pajič, Čermák – Dostálek, Rob, Fronk – Šulek, Vlček, Hřebejk – Guman, Škoda, Babka – Vak. Trenér Antonín Stavjaňa.

HC Dukla Jihlava: Svoboda (Brož) – Kajínek, Říha, Dundáček, Bilčík, Šidlík, Kaláb, Půža – Diviš, Skořepa, Důras – Anděl, Hubáček, Jiránek – Zeman, Seman, Čachotský – Jergl, Březina, Danišovský. Trenér Petr Vlk.

Průběžná tabulka baráže o extraligu po 4. kole: 1. Jihlava (9 bodů), 2. Karlovy Vary (6), 3. ČEZ Motor (5), 4. Pardubice (4).

Štítky Madeta Motor České Budějovice, HC Dukla Jihlava, baráž, Miloslav Čermák, Kraj Vysočina, Antonín Stavjaňa, Vlastimil Bilčík, HC Dynamo Pardubice, František Zeman, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský komplex trvá. Motor prohrál v prodloužení a ztratil další body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.