Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Motor posílí kanadský útočník Tim Crowder

Motor před novou sezónou pročistil kádr, ale mnoha posil jsem se zatím nedočkali. Nyní se ale ukazuje, že zvěsti o zámořských hráčích byly pravdivé. K Motoru se připojí kanadský útočník Tim Crowder.

Motor opustily opory jako Rob či Nouza, ale pomalu a jistě začíná dostávat obrysy nový tým. Přišel Nedorost, v poslední době také útočník Martin Novák a na zkoušku jsou v klubu tři další hokejisté - Prokeš, který minulý rok působil v Benátkách nad Jizerou, Miloslav Jáchym, ten zase brousil led ve Frýdku a Petr Gřegořek, kterému se po dvou letech zastesklo po aktivním hokeji a pokusí se o návrat. Nyní můžeme na seznam posil připsat i Tima Crowdera.

„Opět jsme si na něj sháněli informace hned od několika zdrojů a všechny se shodují. Je to důrazný hokejista s výbornou střelou a takový nám přesně zapadá do koncepce," říká generální manažer klubu Stanislav Bednařík. Další výhodou je to, že Crowder vlastní britský pas a odpadá tak zdlouhavé vyřizování víza.

Crowder působil posledních pět let ve francouzské nejvyšší soutěži, kde za 174 zápasů nasbíral 195 bodů. Byl klíčovým hráčem Amiens, odkud na jih Čech připutoval i Mitch Fillman.

Crowder prošel v zámoří univerzitním hokejovým programem a v barvách Mitchiganské university slavil titul v NCAA společně s takovými hráči jako jsou současné hvězdy Detroitu Miller a Abdelkader, následně putoval do ECHL, odtud do Švédska a následně do již zmiňované Francie.

„Ze stejné soutěže přišli do Motoru už Jakub Suchánek a Mitch Fillman a my věříme, že i do třetice bude tohle povedený transfer. Ve třiceti letech je Crowder v ideálním věku," dodává Bednařík.

Nová posila se do přípravy s mužstvem zapojí v červenci.


Tim Crowder ještě v dresu Michigan University

Autoři

Štítky Tim Crowder, Madeta Motor České Budějovice, HC Benátky nad Jizerou, Martin Novák, Petr Gřegořek, Detroit Red Wings, National Collegiate Athletic Association, Jakub Suchánek, Frýdek, Francie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor posílí kanadský útočník Tim Crowder  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.