Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Gólmani Motoru mají za sebou kempy v NHL. Nyní čekají

Brankáři hokejového ČEZ Motor České Budějovice - Jiří Patera a Petr Kváča - byli letos draftováni kluby z NHL. Oba již mají za sebou nováčkovské kempy. Zda začnou sezonu na jihu Čech či za oceánem, je v jednání.

Petra Kváču, který uplynulou sezonu končil jako jednička Motoru, si vybralo ve 4. kole Colorado Avalanche. Jiřího Pateru pak v 6. kole získal nováček soutěže Vegas Golden Knights. „Musím říct, že je to úplně jiný svět. Hodně se mi tam líbilo, lidi byli hodní a kamarádští,“ řekl Patera.

Kemp všichni brali velmi profesionálně. Od trenérů až po kustody. Mělo to vysokou úroveň,“ dodal dále mladý brankář juniorky Motoru. Podle Paterovo slov se na kempu sešlo kolem 40 hráčů, kteří byli rozděleni do dvou skupin. Kromě Patery bylo na kempu dalších pět gólmanů. I když volného času měl minimálně, stihl poznat alespoň okrajově město. „Musím říct, že všechno se mi tam opravdu líbilo.

Jiří Patera

O tom, zda začne sezonu 2017/2018 doma v Motoru či za oceánem, je nyní podle jeho slov předčasné řešit. „Vůbec nevím. Vše řeší agenti. Nechávám to na nich. Počítám ale, že 24. července se normálně zapojím do přípravy s Motorem,“ dodal Patera.

Kváča: Nechám se překvapit. Jako jsem to dělal doteď

Kemp byl neskutečná záležitost. Byla pro mě pocta si to zažít a být draftovaný. Bylo ale hned vidět, že tam mají jinou mentalitu a rozdíl byl někdy opravdu značný. I když mám slabou angličtinu, tak jsem si ale kemp užil a odjížděl jsem velmi spokojený,“ zhodnotil svou krátkou štaci za oceánem Petr Kváča.

Kváča zažil na kempu tvrdou dřinu. Podle jeho slov se trénovali i od půl osmé ráno do pěti večer. „Bylo toho opravdu hodně, ale byla to zábava. Kluci vymysleli hodně soutěží a na menším hřišti vše bylo rychlejší.“

Ani jednička Motoru zatím neví, jestli novou sezonu začne v Česku. „Nějakou představu mám, ale nechám se překvapit, jako jsem to dělal doteď. Poperu se se vším, co mi život a hokej připraví,“ dodal Kváča.

Štítky ČEZ Motor České Budějovice, hokej, draft, Jiří Patera, Petr Kváča, Las Vegas, Colorado, NHL, Madeta Motor České Budějovice, National Hockey League, Česko, Colorado Avalanche, Vegas Golden Knights

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gólmani Motoru mají za sebou kempy v NHL. Nyní čekají  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.