Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dramatický duel rozhodla Slavia v nájezdech

Po polovině zápasu 41. kola WSM ligy proti pražské Slavii vedli hokejisté Motoru o dvě branky, ale nakonec se museli spokojit pouze s bodem. Domácí sešívaní totiž dokázali ještě do konce utkání vyrovnat a v samostatných nájezdech urvat bod navíc. Za Motor poprvé nastoupil obránce Zdeněk Čáp a uvedl se první brankou v budějckém dresu.

Branku Motoru znovu střežil ve velké formě chytající David Gába, v obraně se poprvé ukázala čerstvá posila Zdeněk Čáp. Příležitost dostal kvůli marodce v obraně i Patrik Marcel. Do první formace se vrátil Rok Pajič, který naposledy nastoupil před Vánoci proti Frýdku-Místku.

První vážnější šanci zápasu měl na holi slávistický Nedvídek. Ocitl se osamocen mezi kruhy, ale Gába si s jeho pokusem poradil. Další skvělý zákrok vytáhl malinký brankář proti rychlému brejku sešívaných. Krejčík se s Doležalem řítili dva na jednoho, přičemž střelu druhého jmenovaného Gába skvěle vyrazil. Skóre utkání otevřel v patnácté minutě kapitán Motoru Zdeněk Kutlák. V přesilovce dostal puk na modrou a propálil vše, co mu stálo v cestě – 0:1. Jihočeši po vstřelené brance hýřili aktivitou a brzy byli odměněni v podobě druhé branky. Květoň vyhrál buly a nová posila Zdeněk Čáp se uvedla v prvním zápase brankou – 0:2.

Na začátku druhé třetiny mohl navýšit vedení Budějovických Martin Novák, jenže Ondráček mu na poslední chvíli ustřelil kotouč. Těsně před polovinou utkání se podařilo Slavii snížit na rozdíl jedné branky. Holého pokus vyrazil Gába pouze před sebe, kde číhal Lukáš Endál, který nadvakrát dostal puk do sítě – 1:2. Radost Slavie netrvala dlouho. Po minutě a vteřině si Budějovičtí vzali dvoubrankové vedení zpět. Vít Jonák předvedl velkou sílu na brankovišti a rozradostnil početný kotel hostů – 1:3. Ještě do přestávky se sešívaným podařilo znovu snížit. Na pravé straně se uvolnil Lukáš Endál a přesnou střelou se prosadil podruhé v utkání – 2:3.

Necelé čtyři minuty od úvodní buly třetí třetiny bylo srovnáno. Ve středním pásmu nabral rychlost Lukáš Krejčík, proháčkoval se až do zakončení a vyrovnal – 3:3. Vrátit vedení Motoru mohl Martin Heřman, který málem využil chyby jednoho z domácích. Už uháněl sám na Frodla, jenže byl faulován a svou střelou poslal pouze do lapačky Frodla. V závěru třetí třetiny si Motor vytvořil nápor, jenže vítěznou branku se mu vstřelit nepodařilo. Šlo se do prodloužení.

V něm měl jasnou převahu Motor, ale houževnatá slávistická obrana v čele s Frodlem odolala. Rozhodovaly až samostatné nájezdy, ve kterých se za Motor trefil pouze Rok Pajič. Za Slavii proměnili Šafránek a vítězný nájezd provedl Zdeněk Doležal. Slavia tak urvala dva body, Motor se musel spokojit s jedním.

HC Slavia Praha – ČEZ Motor Č. Budějovice 4:3sn (0:2, 2:1,1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 26. Endál (J. Holý, Barák), 34. Endál (M. Ondráček), 44. L. Krejčík (Z. Doležal), rozhodující nájezd Z. Doležal – 15. Kutlák (Vampola), 16. Čáp (L. Květoň), 27. Jonák (Heřman). Rozhodčí: Kopeček, Vrba – Kreuzer, Štětina. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Diváci: 2236. Střely na branku: 29:39. Zblokované střely: 15:15. Vhazování: 43:48.

HC Slavia Praha: Frodl – J. Drtina, J. Novák, Barák, J. Holý, Kasík, A. Růžička, Šmíd – L. Krejčík, Šagát, Z. Doležal – Endál, Šafránek, Nedvídek – Jankovský, Kubica, M. Ondráček – J. Doležal, Furch, Krliš.
ČEZ Motor České Budějovice: Gába – Kutlák, Marcel, Pavlin, Čáp, Vráblík, F. Novák – Nejezchleb, Pajič, Nedorost – J. Mikyska, Vampola, Čermák – Heřman, Rob, Jonák – L. Květoň, Galamboš, Martin Novák.

Autoři | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Slavia, Motor, HC Slavia Praha, Madeta Motor České Budějovice, Zdeněk Čáp, Zdeněk Doležal, David Gába, Lukáš Endál, Lukáš Krejčík, Martin Novák, Rok Pajič, Zdeněk Kutlák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dramatický duel rozhodla Slavia v nájezdech  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.